Hvordan opdaterer jeg min pc's bundkort BIOS eller UEFI til den nyeste version? - Trin for trin guide

Vi ved alle, at det er nødvendigt at holde vores pc i god stand og opdateret. I denne forbindelse er det også vigtigt at holde BIOS eller UEFI opdateret. Derfor vil du i denne artikel lære, hvad der er BIOS eller UEFI , hvordan man opdaterer det, og hvorfor det er vigtigt og nødvendigt at gøre det. Du har måske ikke meget viden om dette emne, så før du fortsætter, inviterer vi dig til at vide, hvad BIOS er, hvad det er til, og hvordan det virker, i denne artikel.

Indeks
 1. Hvad er BIOS eller UEFI, og hvorfor er det nødvendigt at opdatere det?
 2. Hvordan opdaterer man BIOS eller UEFI?
  1. Trin 1
  2. 2. trin
  3. Trin 3
  4. Trin 4
  5. Trin 5
  6. Trin 6
  7. Trin 7

Hvad er BIOS eller UEFI, og hvorfor er det nødvendigt at opdatere det?

Før vi kommer til det små, bør du vide, at BIOS og UEFI er det firmware dvs. en del af koden gemt i en separat hukommelse placeret på bundkortet på din pc.

Firmware er ansvarlig for opstart, konfiguration og sikring af, at computerhardware er i god stand. Dette inkluderer RAM, harddiske og bundkort eller grafikkort . Vælg derefter opstartsenheden og fortsæt med at starte operativsystemet, hvilket giver det kontrol over pc'en.

Med dette i betragtning, lå BIOS (Basic Input Output System) eller Basic Input and Output System på spansk på computerens bundkort og begyndte at udføre sine opgaver, så snart pc'en startede.

Det var en chip eller integreret kredsløb, der var gemt inde i en række softwarerutiner, der satte resten af ​​bundkortets hardware i drift.

Vi taler om BIOS i fortiden, da denne firmware til sidst blev afløst af UEFI. UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) er faktisk efterfølgeren til BIOS. Efter så mange år gav det kun mening, at dette ville være forældet. Derfor er flere teknologivirksomheder gået sammen om at skabe denne nye firmware.

Så UEFI udfører i det væsentlige de samme funktioner som BIOS, men forbedret og et par nye. For eksempel har den en meget mere moderne GUI, mere sikkert opstartssystem, højere boothastighed og understøttelse af harddiske større end 2TB.

Det er nødvendigt at opdatere firmwaren, fordi den kører PC-kortet med en processor, der ikke kunne installeres før, og også for at løse kompatibilitetsproblemer med visse typer hardware med hukommelser eller kort.

Hvis du stadig ikke ved, hvordan du indtaster eller får adgang til UEFI BIOS-indstillinger i Windows 10, inviterer vi dig til at klikke på dette link.

Hvordan opdaterer man BIOS eller UEFI?

Med ovenstående i tankerne, er det nødvendigt at opdatere UEFI, men dette bør ikke gøres, medmindre det virkelig er nødvendigt, da ethvert forkert trin kan føre til, at computeren afslutter sit arbejdsliv.

Trin 1

Download firmwaren fra din enheds officielle hjemmeside.

2. trin

Gå til din BIOS ELLER UEFI-menu. For at gøre dette skal du blot trykke på "Slet" flere gange, indtil menuen vises. Der vil vi se versionen af ​​vores firmware.

Trin 3

Med disse oplysninger kan vi gå ind på vores udbyders side og tjekke om der er en nyere version end den vi har, og om det virkelig er nødvendigt at opdatere den eller ej.

Trin 4

Efter at have tjekket alle data og bekræftet, at vi skal opdatere dem, skal vi tilgå producentens websted, og i afsnittet om teknisk support og downloads vil vi se, om der er en tilgængelig opdatering.

Trin 5

Når vi ser, at der er en opdatering, vil vi downloade den. Denne fil er en ZIP med ROM eller firmware klar til at blive installeret hurtigt og nemt. Hvis filen i ZIP er en eksekverbar fil, pakker vi den ud og kører den.

Trin 6

Normalt bare unzip og kør det for at opdatere BIOS eller UEFI. Inden du gør dette, er det vigtigt, at du lukker alle de programmer, du har åbne, da det kan forårsage konflikter mellem programmerne.

Trin 7

Hvis filen ikke er eksekverbar, skal du overføre den til en tidligere formateret USB-nøgle. Så skal du genstarte computeren, gå ind i BIOS eller UEFI og med USB-sticken isat vil du se muligheden "Frem" . Derefter giver en guide dig mulighed for at vælge det drev, hvor den downloadede fil er placeret. Alt du skal gøre er at vælge det, acceptere processen og downloade det.

Og så i disse enkle trin kan du opdatere Bios, på den anden side, hvis du vil deaktivere UEFI fra BIOS på din Windows-pc, skal du fortsætte med at læse dette link.

Du kan lære andre ting såsom at indstille BIOS til at starte fra USB eller Windows CD, i denne artikel vil vi lære dig det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up