Hvad er og hvordan mobilnetværk fungerer, og hvad er typerne?

I dag skal vi ikke kun se, hvad der er mobilnetværk . Men også hvordan de virker og hvilke typer der findes . Slut dig til mig i denne detaljerede artikel, hvor vi taler detaljeret om hvert af disse punkter, som du kan uddybe ved at kende de vigtigste forskelle mellem 4G- og 5G-netværk.

Indeks
 1. Hvad er mobilnetværk?
 2. Hvordan fungerer et mobildatanetværk?
 3. Typer af eksisterende mobilnetværk
  1. 2G eller GSM
  2. GPRS
  3. KANT
  4. 3G (UMTS)
  5. 4G (LTE)
  6. 5G (IMT-2020)

Hvad er mobilnetværk?

Kort sagt, det er et kommunikationssystem mellem kontrolenheden og de enheder, der forbinder til den . I dette tilfælde ville det være mellem den mobile enhed og teleselskabet.

For at opsummere det lidt, så handler det om at forbinde ting som kommunikationstårne ​​eller antenner og mobile enheder. Netværk opererer over et geografisk område som normalt er installeret i gitter.

På denne måde og afhængigt af antallet af personer, der anslås at bruge tjenesten. En infrastruktur af kommunikationstårne ​​er installeret, så brugeren kan bruge sin enhed, og den information, han sender, modtages af en anden person.

Hvordan fungerer et mobildatanetværk?

Kommunikation mellem mobile enheder fungerer gennem afsendelse og modtagelse af laveffekt radiosignaler, en proces, der forklares med, hvordan trådløs netværksteknologi fungerer. De rejser til forskellige nærliggende punkter, de kan "hoppe" fra antenne til antenne, indtil de når deres destination.

Når vi foretager et telefonopkald, sker det, at vores mobil begynder at lede efter dækning . Hvis vi har det, oprettes en forbindelse mellem vores mobiltelefon og nærmeste tårn eller telefonstation for at etablere opkaldet.

Sådan fungerer det ikke bare for opkald. Men også med SMS og internet .

Typer af eksisterende mobilnetværk

2G eller GSM

Mange husker sikkert at have brugt 2G forbindelser på deres mobile enheder. Denne forbindelse er den første til fuldt digitale mobiltelefoner. Til små ting som at sende WhatsApp, stemmekommunikation osv. Det fungerede slet ikke dårligt.

Men da vi forsøgte at browse eller arbejde med en større datastrøm, blev det naturligvis for langsomt, fordi denne type netværk er begrænset til 900 bits i sekundet.

GPRS

Vi taler om netværket 2,5G som blev skabt i et forsøg på at løse det alvorlige problem med at sende uskiftede data. Med hensyn til hastighed har ændringen været bemærkelsesværdig, da vi taler om 56000 bits. Selv at kunne nå 144.000 bits i sekundet.

KANT

Dette er netværket 2,75G som praktisk talt gik uden smerte eller ære for at sige det mildt. Det er klart, at hastigheden blev øget i alle retninger, især når vi var i nærheden af ​​en antenne.

3G (UMTS)

Populært kendt som 3G var ændringen medført af dette netværk berygtet. Dataforbindelsen var op til 384.000 bits i sekundet . Hvilket gjorde det muligt for dig at surfe på internettet mere smidigt og også udføre opgaver som videoopkald.

Måden det fungerer på er grundlæggende at prioritere enheder, der er tæt på antennen, mens de længere væk var i baggrunden. Det har du sikkert hørt mange gange for at spare på batteriet var det bedre at beholde 2G-forbindelsen i stedet for 3G .

Der skulle ganske vist mere strøm til for at bruge 3G, det afspejlede sig i batteriforbruget.

4G (LTE)

Fjerde generation er virkelig hurtig. Det fungerer med multipleksing ved ortogonal frekvensfordeling og løser alt, hvad 3G-dækning ikke kan. Den forbliver konstant, uanset hvor mange der er, hvilket giver den imponerende stabilitet.

Med en 4G forbindelse , bliver browsing nogle gange meget hurtigere, end når du er færdig med en Wi-Fi-forbindelse. Selvom dette igen kræver mere strøm for at fungere.rapporter denne annonce

5G (IMT-2020)

5G tegner sig til at være et rigtigt vanvid med hensyn til hastighed, da det er en ubetydelig kapacitet på 100 Mbps. Det er endda beregnet til at nå 10 Gbps hvis visse betingelser er opfyldt.

Hvis du vil vide mere om det, kan du tjekke vores guide om, hvad 5G-netværk er, og hvordan det fungerer, så du virkelig forstår, hvad dette nye 5G-netværk er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up