Hvad er forskellene mellem VPN-, PPTP-, IPSEC-, I2TP-protokoller?

Internettet er blevet en vital del af livet for mange, da det byder på uendelige og meget attraktive muligheder. Uanset om det er til arbejde, studier eller bare til underholdning, vil vi alle have en internetforbindelse af ægte kvalitet.

Og noget af det, der gør et kvalitetsinternetnetværk, er VPN-protokoller. Derfor viser vi dig i dag hvad er forskellene mellem VPN, PPTP, IPSEC, L2TP protokoller så du ved ikke noget om, hvordan disse vigtige faktorer fungerer på dit internet.

Indeks
 1. Hvad er forskellen mellem PPTP-, IPSEC- og L2TP-protokoller?
  1. Forskelle mellem VPN-, PPTP-, IPSEC- og L2TP-protokoller
 2. Hvad skal du huske på, når du vælger en VPN-protokol af høj kvalitet?

Hvad er forskellen mellem PPTP-, IPSEC- og L2TP-protokoller?

Som mange mennesker har du sikkert et spørgsmål om, hvad VPN-protokoller er. Og det er normalt, for det er et lidt diskuteret aspekt af internetforbindelsen. Nå, VPN-protokoller er ansvarlige for vores sikkert og pålideligt internetnetværk . Dens akronym står for Virtual Private Network eller Virtual Private Network på spansk.

Det giver en enhed mulighed for dele og modtage forskellige filer og data med andre netværk. Du kan bruge forskellige enheder via internettet for blandt andet at forhindre censur af bestemt indhold.

I øjeblikket er disse typer af protokoller meget velkendte til det punkt, at vi kan få browsere, der har en integreret VPN. Mange brugere foretrækker dog at downloade VPN separat.

Men der er en lang række forskellige VPN-protokoller, der kan bruges. Her viser vi dig forskellene mellem hver af dem, så du ved, hvilke der er de bedste sikre VPN'er til at surfe på internettet.

Endelig, hvis du er nysgerrig og vil lære at oprette forbindelse til en VPN på Windows, skal du ikke spilde din tid og klikke her.

Forskelle mellem VPN-, PPTP-, IPSEC- og L2TP-protokoller

Hver af disse protokoller kan variere i det sikkerhedsniveau, de tilbyder, deres kompatibilitet og endda den type kryptering, de har. Her er en liste over forskellige karakteristika ved VPN-, PPTP-, IPSEC- og L2TP-protokoller. Så du kan sammenligne dem og se, hvilken du foretrækker at bruge.

 • PPTP: eller Point-to-Point Tunneling Protocol, blev først brugt i Windows 95. Selvom det ikke er en særlig sikker mulighed, tilbyder den en hidtil uset hastighed, nem opsætning og er kompatibel med de fleste elektroniske enheder.
 • IPSEC: denne VPN-protokol tillader, med stor fleksibilitet, at overføre data i fuld sikkerhed. Derudover tillader det opkaldsnetværket uanset afstanden fra enheden.
 • L2TP: eller Layer 32 Tunnel Protocol, betragtes som virkelig sikker og er meget nem at konfigurere. Det kan bruges i de fleste elektroniske enheder i dag. Noget negativt er, at det ikke har nogen kryptering, så det har brug for hjælp fra IPSEC-protokollen.

Hvad skal du huske på, når du vælger en VPN-protokol af høj kvalitet?

Der er visse faktorer, der gør en total forskel mellem en god VPN-protokol og en kvalitetsprotokol. Her er en liste over forskellige tips, der kan hjælpe dig med at vælge en fremragende VPN-protokol .

 • Vælg omhyggeligt oprindelsesland for VPN: privatlivs- og sikkerhedslove kan i høj grad påvirke kvaliteten af ​​VPN-protokollen . Sørg for, at det er et land, der ikke vil bruge dine oplysninger uhensigtsmæssigt.
 • Sørg for, at det er på tværs af platforme: dette er vigtigt, fordi du på denne måde kan bruge VPN-protokollen fra enhver af dine enheder.
 • At den har mange servere: det er fordelagtigt, for hvis en server går i stykker eller er dårligt placeret, kan du oprette forbindelse fra en anden, der har en god forbindelse.
 • Ikke at have en delt IP: Sørg altid for, at den VPN-tjeneste, du bruger, ikke bruger en delt IP, da dette kan påvirke sikkerheden på dine enheder.
 • Pas på dine logfiler: Hvis din VPN-tjeneste gemmer optegnelser over din aktivitet og information, kan det være et problem for din sikkerhed.

Uden tvivl er brug af en VPN-protokol en god måde at effektivt beskytte din digitale identitet på internettet.

Vi håber, at alle disse oplysninger vil være nyttige for dig og det du vil være i stand til at surfe på internettet sikkert og uden problemer . Lad intet forhindre dig i at nyde den store mængde indhold, som internettet tilbyder os, og uden frygt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up