Hvad er forskellen mellem RGB- og CMYK-farver - definition og eksempler

At kende forskellen mellem RGB- og CMYK-farver er meget vigtigt, da det vil påvirke kvaliteten og resultatet af dit arbejde. Måske har du indset, at når du skaber et billede, med en stor indsats og dedikation, er indtrykket ikke, hvad du forventede. Og du kan endda konfigurere printeren til at udskrive den højeste kvalitet, men resultaterne er ikke særlig spændende for dig.

Dette har sin forklaring. Selvom det kan virke lidt svært at forstå forskellen mellem RGB- og CMYK-farver er ret simpelt. Nedenfor hjælper vi dig med at finde ud af det gennem meget enkle definitioner og eksempler. Selvom du har et Ubuntu-operativsystem, kan du installere en Picker-farvevælger, som hjælper dig med bedre at skelne mellem RGB- og CMYK-farver.

Indeks
  1. RGB-farvedefinition, brug og eksempel
  2. Definition, funktion og eksempel på CMYK-farve

RGB-farvedefinition, brug og eksempel

RGB-farve bruges i elektroniske enheder : skærme, fjernsyn, bærbare computere, mobiltelefoner, projektorer, internet, YouTube-videoer osv. RGB-koden er systematiseringen af ​​følgende farver på engelsk: rød (rød), grøn (grøn) og blå (blå).

Disse tre farver er universelle, hvilket betyder, at du fra kombinationen af ​​disse tre farver kan få praktisk talt enhver farve, du kan forestille dig, og når du lagdeler dem, får du absolut hvid. Ved at bruge dem i de førnævnte elektroniske enheder får du et produkt eller et billede med stor intensitet.

For at opnå oprettelsen af ​​tusindvis af farver, skal du kontrollere både rød, grøn og blå, deres nuance, belysning og mætning . Selv med Photoshop-applikationen kan du konvertere indekset til RGB uden at miste billedkvalitet meget nemt. Ved at arbejde alt dette i grundfarverne og kombinere dem, kan vi opnå mange farver. Som i eksemplet ser vi nedenfor:

RGB er en additiv farve, med andre ord, for at få en ny intens farve skal du tilføje rød, grøn og blå. Og for at opnå absolut hvid på en sort overflade, skal vi forene disse tre farver, når de er bedst.

Med disse detaljer kan vi forstå, hvorfor skærmene på mobiltelefoner, computere eller skærme, når de er slukket, er helt sorte. Årsagen er, at RGB-farverne mangler, så der skabes ingen farve.

Definition, funktion og eksempel på CMYK-farve

CMYK-farve bruges i print . At vide dette er ekstremt vigtigt, fordi hvis du vælger RGB-farver på udskrivningstidspunktet, vil en konvertering af farverne til CMYK blive foretaget automatisk, hvilket vil give dig uventede resultater, fordi toneren eller blækket i printerne ikke har nogen nuancer af denne intensitet.

Hvis du ikke er opmærksom på disse indstillinger, ender du med forskellige og mindre intense farver på dit print, end hvad du så på skærmen. For eksempel, hvis du bruger programmer som CorelDRAW eller Corel Photo Paint til at skabe en Mandala, kan du udjævne CMYK-farverne for at få en bedre billedopløsning. Følgende eksempel hjælper dig med at se det mere tydeligt:

CMYK er forkortelsen af ​​følgende farver: cyan, magenta, gul og nøglesort. CMYK-farve gengives under eller efter RGB-farver.

For at skabe de farver, du ønsker at afspejle i dit print, skal du sammen med RGB kontrollere nuancerne, mætning og belysning af cyan, magenta, gul.

For at blive helt hvid i dette tilfælde, CMY farver skal maskeres eller slettet . Hvis vi ønsker at få sort, skal CMY-farverne sammenføjes eller overlappes. Men absolut sort opnås ikke, så CLE, der repræsenterer sort, skal øges.

Med kombinationen af ​​disse fire farver vil du være i stand til at få enhver ny synlig spektrumfarve .

Med Corel Photo Paint-applikationen kan du anvende farvetransformationseffekter på dine billeder, du kan endda vælge farveindstillinger, RGB eller CMYK. Derudover vil du have mulighed for at opnå kombinationer og toner, der skiller sig ud og ikke er så almindelige, hvilket vil forvandle dine billeder til meget originale designs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up