Hvad er det, og hvilke typer videoformater findes der?

Har du nogensinde spekuleret på, hvad det er, og hvilke typer videoformater der findes? Vi vil besvare dem gennem følgende guide, hvor du vil opdage de vigtigste.

Den digitale tidsalder har utvivlsomt gjort det muligt at få adgang til en stor mængde audiovisuelt indhold, dette indhold behandles vha. digitale videoformater hvorfor det er meget vigtigt at vide lidt mere om dem.

Selvom vi i dag taler om digitale videoformater, bør du også lære om de forskellige lydformater, der findes, for lydformater er lige så vigtige som videoformater.

Hvad er et videoformat?

Når vi taler om videoformater, henviser vi til alle de filer, der bruges til repræsentation af digitale levende billeder, med andre ord videoer. Samtidig er det tydeligt at påpege, at der er visse komprimeringsformater og afhængigt af disse kan der være store forskelle.

Hvad er det, og hvilke typer videoformater findes der?

Der er mange videoformater, under alle omstændigheder vil nogle navne være bedre kendt for os end andre, da de har positioneret sig rigtig godt på forskellige platforme. Her er nogle af de mest relevante videoformater fortid og nutid:

3GP

Når vi taler om 3GP, taler vi om en videobeholder oprindeligt beregnet til mobile enheder . Et meget relevant format når mobiltelefoner har begyndte at have evnen til at afspille og optage videoer, det var et af de mest populære formater på det tidspunkt.

AVI

AVI er et af de mest populære videoformater, da det har været en mulighed i mange år, specifikt det blev udgivet i 1992, produceret af Microsoft-firmaet. Det var måske det mest relevante videotransmissionsformat, især ved tid af DVD .

Til dato er den brugt meget lidt, fordi der er fra mange flere formater effektiv med hensyn til størrelse og videokvalitet. Men for øjeblikket var det et meget relevant format.

FLV

FLV er et brugt eller meget konstant brugt videoformat til online platforme. Faktisk var det typen video det mere almindeligt at sende over internettet brugt af platforme som Google eller YouTube.

Det er en proprietær software fra Adobe-firmaet, som var stærkt omtalt på de fleste websteder. Under alle omstændigheder, med tidens gang og med fremkomsten af ​​HTML5, gik den ud af brug og blev erstattet af andre valg.

MP4

MP4 er et videokomprimeringsformat designet af en gruppe eksperter i levende billeder. Selvom den første version af MP4 blev udgivet i 1998, har den oplevet mange forbedringer gennem denne periode.

I dag repræsenterer han format standard da det fortsat bliver brugt meget konstant, da det er hovedformatet i distributioner som Blu-ray.

Formatet er overalt, og du kan afspille det på enhver enhed og operativsystem. For at afspille dette og andre formater anbefaler vi, at du kender nogle af de bedste gratis videoafspillere til MacOS, da MP4 og andre formater på denne liste er kendetegnet ved at præsentere tilpasningsmuligheder, som der kræves gode afspillere til.

MKV

MKV er et videocontainerformat, der kan arbejde med flere codecs, som f.eks H.264 eller HEVC (.265) . Dette format er open source, så det kan bruges uden problemer.

Dette populære format er blevet meget relevant i verden af ​​online distribution. MKV tillader sammenfletning af forskellige codecs video og lyd hvilket gør det til en god mulighed.

Hvis du stadig er i tvivl, kan du tjekke følgende guide for bedre at vide, hvad det er, og hvordan man spiller .MKV-video, da det bestemt er et meget populært distributionsformat i dag.

HEVC

HEVC, også kendt som x265 eller H.265, er ikke ligefrem et videoformat, det refererer snarere til en moderne videokomprimeringscodec. Dette repræsenterer et stort fremskridt inden for videokomprimering, da videoer af meget god kvalitet og lav vægt kan fås .

Det er en af ​​de mest anbefalede muligheder i dag, hvis du ønsker kvalitet, i hvert fald er det som regel meget mere krævende i forhold til forarbejdningsbehov.

Denne type format er i øjeblikket meget populær til at gengive indhold i 4K høj opløsning, så det er tilrådeligt at overveje de bedste højkvalitets 4k-afspillere til Windows, som vil hjælpe dig med at få en bedre oplevelse med dette format.

Indeks
 1. Hvad er et videoformat?
 2. Hvad er det, og hvilke typer videoformater findes der?
  1. 3GP
  2. AVI
  3. FLV
  4. MP4
  5. MKV
  6. HEVC

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up