Forskelle mellem TN-, IPS- og VA-paneler - Sådan vælger du det bedste panel til en gaming-skærm

I dag skal vi tale om forskelle mellem TN, IPS og VA paneler, og hvilket panel er det bedste til en gaming monitor . Allerede da skal du huske, at ligesom du skal vælge mellem buet tv og fladskærms-tv, er principperne, der præsenteres her, de samme som for skærme. Uden videre, lad os fortsætte.

TN skærme

TN-skærme er type LCD-skærm det ældre , kom de til at erstatte de klassiske CRT-skærme. Og på trods af, at det er en teknologi, der har været på markedet i mange år, er produktionen af ​​denne type paneler stadig i høj kurs.

Positive aspekter af TN-paneler

 • Det er den billigste type skærm.
 • De tager i oplade høje opdateringshastigheder .
 • De har tilstrækkelig input lag.
 • De er i stand til at understøtte høje opløsninger.

Negative aspekter ved TN-paneler

 • Det reproduktion af farverne er ikke særlig gode.
 • Betragtningsvinklerne er ikke gode, hvilket betyder, at den skal ses forfra, for ser man den fra et andet punkt, vil farverne ikke ses korrekt.
 • Husk til gengæld, at det er relevant at overvåge temperaturen og brugen af ​​FPS, for at få mest muligt ud af dit udstyr og din skærm.

IPS skærme

IPS er en smule mere moderne teknologi end TN, som faktisk søger løse problemerne vedr TN paneler. Det er uden tvivl en anbefaling til alle, der ønsker udstyr, der tilbyder større troskab, men på bekostning af visse ofre.

Positive aspekter ved IPS-paneler

 • Vinklerne af vision er gode bedst end TN paneler . Faktisk kan du observere panelet fra stort set hvor som helst og se passende farvegengivelse.
 • Gengivelsen er god, da paneler anbefales til professionel brug.
 • Tidligere var der ingen IPS-paneler med høje opdateringshastigheder ( 144Hz, 240Hz ) i øjeblikket eksisterer de og er funktionelle. Derfor er de en gyldig mulighed for konkurrencedygtige spillere.

Negative aspekter ved IPS-paneler

 • Svartider er normalt ikke så gode end på TN-paneler.
 • Ligeledes kan de producere den såkaldte ghosting-effekt oftere.

VA skærme

VA-paneler betragtes generelt som de glad medium mellem TN- og IPS-paneler . Sandheden er, at dette er sandt flere gange, hvilket repræsenterer balancen mellem de to verdener.

Positive aspekter af VA paneler

 • VA paneler er i stand til bruge høje opdateringshastigheder hvilket gør dem velegnede til konkurrencespil.
 • De har bedre farvegengivelse end TN-paneler, men de er ikke på niveau med IPS-paneler.

Negative aspekter af VA-paneler

 • Det mest negative aspekt ved TN-paneler er responstiderne, som er lidt værre end TN- og IPS-paneler .
 • Forsinkelser kan også skabe irriterende ghosting, som forringer billedkvaliteten en smule.

Fremtiden og andre teknologier (OLED)

Hvis du kender forskellene mellem AMOLED vs OLED vs LED vs QLED, ved du, at OLED-teknologien er en af ​​de vigtigste i tv-verdenen. De tilbyder meget god og meget farverig billedkvalitet, men hvad med denne teknologi i videospilverdenen?

Mange spekulerer på, hvad der sker med teknologien OLED i verden af ​​videospil konkurrencedygtige . Sandheden er, at selvom OLED er fantastisk til at se film og AV-indhold, er det måske ikke den bedste mulighed for spil.

Hovedårsagen til dette er brændende eller brændende. Indbrænding refererer til en tilstand, hvor pletter kan forekomme på skærmen, når der er statiske billeder i lange perioder. Af denne grund er der i øjeblikket ingen varianter designet til spillere, men højst sandsynligt vil der i den nærmeste fremtid være højkvalitets OLED-skærme til spil.

I hvert fald, husk på, at for at drage fordel af enhver form for gaming-skærm, hvad enten det er for videokvalitet eller for antallet af billeder, er det ofte nødvendigt at skifte grafikkort. Der er bestemt ingen mening i at have et grafikkort, der ikke er på størrelse med din skærm.

Indeks
 1. TN skærme
  1. Positive aspekter af TN-paneler
  2. Negative aspekter ved TN-paneler
 2. IPS skærme
  1. Positive aspekter ved IPS-paneler
  2. Negative aspekter ved IPS-paneler
 3. VA skærme
  1. Positive aspekter af VA paneler
  2. Negative aspekter af VA-paneler
 4. Fremtiden og andre teknologier (OLED)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up