Sådan finder du ud af, hvad min private og offentlige IP-adresse er - Hurtigt og nemt

Du kan være i tvivl om, hvad en IP-adresse er, hvordan du på din PC ved, hvad din private og offentlige IP-adresse er og hvad er forskellen på de to. Derfor vil vi i denne artikel besvare disse spørgsmål på en enkel og praktisk måde. Det kan også være interessant for dig, at IP-adresser kan spores og lokaliseres, dette og mere til ved at se, hvordan det gøres.

Hvad er en IP-adresse?

IP-adressen er et sæt tal, der entydigt identificerer en netværksgrænseflade; på en logisk og hierarkisk måde til en enhed ved hjælp af en protokol.

Hvis du bruger internettet, IP-adressen fungerer som en identifikator , så andre brugere og onlineservere kan vide, hvor de vil sende de oplysninger, du anmoder om, og kommunikere med hinanden via internettet.

Disse er af yderste vigtighed, da de giver os mulighed for at lokalisere og kommunikere med milliarder af digitale enheder, der er forbundet til internettet, og at være i stand til at adskille dem fra andre; ligesom den ene har brug for den andens whatsapp-nummer for at kunne kommunikere. Derfor er det vigtigt for dig at vide hvordan du finder din adresse, uanset om det er offentligt eller privat.

Offentlig og privat IP-adresse

Der er to typer adresser: private og offentlige; det første tilfælde svarer til den eksklusive adresse på vores computer i vores interne netværk; offentligheden gives gennem en router eller modem til virksomheder, der leverer internettet og giver dette nummer; nævnte nummer er en bestemt identifikator, såsom et identitetskort.

For at finde ud af, hvor din private IP-adresse er, kan du gå til menu og placering cmd; Et vindue vises, når du er der, kan du skrive ipconfig og alle resultater vil komme ud; i tredje del, med trådløs LAN-adapter undertekster , får du din computers private IP-adresse.

For at finde ud af, hvad din offentlige IP-adresse er, kan du gå til internettet og google søgemaskine eller hvad du nu har, du søger min IP; Du vil se mange resultater, men vælg en bestemt: quemiip.net; Når du kommer ind på denne side, han vil vise dig automatisk din offentlige adresse . Dette nummer gives til dig af dit modem- eller internetrouterfirma.

Delt eller dedikeret

Du vil også vide, om det er en delt eller dedikeret IP-adresse; Når vi taler om Delt IP , dette refererer til, når flere personer tager den samme forbindelse med denne IP eller dette nummer; derfor vil flere computere give det samme nummer, men kun i din sektor eller i den lokalitet, hvor du er.

Og dette sker, fordi internetvirksomheden kan lægge den samme IP-adresse i nogle få nærliggende adresser, dette kaldes en delt IP.

Dedikeret IP er, når virksomheden giver dig en adresse, der er unikt din, så den fungerer som sikkerhed, og ingen andre kan få adgang til dine oplysninger. For at finde ud af, hvor denne IP-adresse er, trykker vi på knappen, der angiver geolokaliser IP-adressen; Når du klikker, vil du se et kort, hvor det fortæller dig præcist, hvor IP-adressen er.

Hvis du ikke ønsker, at nogen skal kende dine oplysninger eller din IP-adresse, kan du vælge at bruge en af ​​de proxyer, vi anbefaler her. Hvis nogen vil finde din IP-adresse, skal de vil se ud, som om du var i et andet land eller en anden adresse, der ikke er din faktiske placering.

På denne måde, meget enkelt og hurtigt, har vi lært at vide, hvor dine offentlige og private adresser er, hvordan du ved, om din adresse er delt eller dedikeret og frem for alt, hvordan du kan gøre for at få mere sikkerhed og fortrolighed, når du går ind på internettet. . Et andet spørgsmål, der kan interessere dig, er om du har en dynamisk eller statisk IP-adresse, her forklarer vi det også for dig uden komplikationer. Hvis du kunne lide oplysningerne, du kan efterlade dine kommentarer i slutningen af ​​artiklen.

Indeks
  1. Hvad er en IP-adresse?
  2. Offentlig og privat IP-adresse
  3. Delt eller dedikeret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up