Sådan installeres og eksporteres et digitalt certifikat i Windows 10

HVIS du vil spare tid med internetforespørgsler og procedurer, viser vi dig, hvordan du installerer og eksporterer et digitalt certifikat under Windows 10.

Nogle af de aktiviteter, vi ofte udfører på internettet, kræver, at vi identificerer os selv for at sikre, at vi er autoriseret til at udføre sådanne aktiviteter.

Det er her, digitale certifikater kommer ind, som består af poster, der indeholder information såsom data og certifikater, der identificerer en person og autoriserer dem til at udføre visse online procedurer eller ansøgninger .

Dens hjælpeprogrammer er forskellige, for eksempel til identifikation på offentlige sider, banker og andre. Samt den elektroniske signatur af digitale dokumenter sikkert.

Når du installerer disse certifikater i Windows 10, gemmes filerne i en sikker mappe i operativsystemet og vil blive brugt af programmer, der anmoder om dem.

Indeks
  1. Før installation af certifikater
  2. Installation af digitale certifikater i Windows 10
    1. Eksporter digitalt certifikat i Windows 10

Før installation af certifikater

Installation af en certifikat i Windows 10 er at gemme de filer, der indeholder identifikationsoplysningerne for en digital person, i operativsystemet.

Før du udfører denne installation, er det tilrådeligt at kontrollere, at du har den mest opdaterede version af Windows 10 installeret, hvis du ikke har det, er det bedste at gøre at udføre opdateringen.

Når du installerer et certifikat, er det mere hensigtsmæssigt ikke at ændre bruger eller browser , for at undgå enhver konflikt og stoppe processen. Nogle gange opdages disse installationer som mistænkelig aktivitet af antivirussen, det er bedre at deaktivere det midlertidigt.

Installation af digitale certifikater i Windows 10

Det filer af digitale certifikater har normalt en .pfx- eller .p12-udvidelse, selvom der er andre variationer. Find filen, og dobbeltklik på den for at starte installationsguiden.

Du kan også starte processen ved at skrive certmgr.msc i startmenuens søgelinje. Den første ting at gøre er at bestemme, hvilke brugere der kan bruge dette certifikat.

Hvis mange mennesker har adgang til din computer, er det bedst kun at godkende din bruger, men du kan godkende så mange, du vil.

Næste, vælg stien hvor du vil være vært for filerne. Derefter skal du indtaste adgangskoden fra den autoriserede hjemmeside, når du downloader filen.

Vælg den ønskede eksportmulighed. Hvis du vælger Aktiver sikker privat nøglebeskyttelse, vil du modtage en meddelelse hver gang certifikatet bruges.

Mens muligheden At markere denne nøgle, som kan eksporteres, giver dig mulighed for at lave så mange kopier af certifikatet, som du ønsker. Husk, at du ikke vil være i stand til at ændre denne konfiguration senere.

Indstillingen Inkluder alle udvidede egenskaber skal vælges for at fortsætte installationsprocessen. Forlad den installationssti, som operativsystemet vælger som standard, på denne måde, når en applikation beder om denne tilladelse, vil den have den korrekte sti.

Når det er blevet installeret, vil du se en oversigt over processen, tjek at alt er korrekt og tryk på knappen At afslutte. Dit certifikat vil være installeret og klar til brug.

Eksporter digitalt certifikat i Windows 10

Som hovedregel er eksport af en digitalt certifikat indebærer at gemme disse oplysninger for at bruge dem på en anden computer eller for at installere dem på et andet operativsystem.

Denne proces udføres gennem den browser, du bruger på din computer. Selvom processerne er ret ens, kan de afvige i nogle trin.

For at eksportere dit digitale certifikat i Google Chrome skal du navigere til stien Opsætning > Avanceret opsætning > Fortrolighed og sikkerhed > Administrer certifikater.

I pop op-vinduet skal du vælge det ønskede certifikat og trykke på knappen Eksporter for at starte eksportguiden.

Vælg de private nøgleindstillinger og det format, du foretrækker. Der oprettes en fil med de nødvendige oplysninger; tildele navn og sted for at fuldføre.

For Internet Explorer-browser skal du gå til Værktøjer > Internetindstillinger og vælge indstillingen Indhold. Tryk på indstillingen Certifikater, og vælg fanen Personlig. Du skal fortsætte processen med den samme assistent som i Chrome.

Hvis du bruger Mozilla Firefox, vil stien være Indstillinger > Privatliv og sikkerhed > Certifikater > Se certifikater. Vælg det ønskede certifikat, og tryk på Lav en kopi.

Tildel en navn og sted for at gemme sikkerhedskopien, hvis certifikatet har en privat nøgle, skal du indtaste den for at fuldføre.

Hvis du vil eksportere et digitalt certifikat til en USB-nøgle for at importere det til en anden computer, er denne artikel til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up