Sådan fjerner du BIOS-adgangskode i Windows 10 - Hurtigt og nemt

For at en computer skal fungere under optimale forhold, er det nødvendigt, at hver af dens komponenter er perfekt anvendt. Fejl i en proces kan føre til uønskede problemer.

I denne artikel vil vi vise dig hvordan man løser et problem hvilket ved første øjekast ikke er irriterende, men sandheden er, at det ikke gør ondt at ordne det. Lær, hvordan du fjerner BIOS-adgangskoden i Windows 10, hvis du har glemt den eller bare vil ændre den.

Indeks
  1. Hvad er BIOS?
  2. Sådan fjerner du BIOS-adgangskode i Windows 10?
    1. Fjern CMOS-batteriet
    2. Nulstil BIOS
    3. Opdater BIOS-version

Hvad er BIOS?

Grundlæggende ind-/udgangssystem kendt under sin forkortelse BIOS, det er grundlæggende input- og outputsoftware til computeren. Denne firmware er den første, der begynder at virke, når du tænder for din computer, dens software er gemt i et ROM-hukommelseskredsløb placeret på en chip placeret på computerens bundkort. En god BIOS-konfiguration af din computer vil hjælpe dig med at få en bedre start.

Hovedformålet er at sikre, at materiale støvler og støvler fra en lagerenhed.

Dette udfører informationsstyring mellem operativ system og computeren, så alt fungerer. Derudover tilpasser den sig til hver computermodel, fordi den har en standard designet på en agilt måde.

Hvis du vil vide mere om, hvad BIOS er, hvad det er til, og hvordan det virker, inviterer vi dig til at gå ind i denne artikel og dermed forstå oprindelsen af ​​dets navn og hele dets funktion.

Sådan fjerner du BIOS-adgangskode i Windows 10?

Se de tre måder, hvorpå du nemt kan fjerne BIOS-adgangskoden på få minutter.

Fjern CMOS-batteriet

Selvom dette er en metode, der ser ud til at være gammel, er sandheden, at for mange boards med BIOS fungerer den som forventet. Dette er muligt, fordi alle kort har en CMOS batteri som gemmer en procentdel af information såsom systemtid og dato.

Denne lille hukommelse repræsenterer et realtidsur, som, selvom det ikke er tilsluttet en strømforsyning, vil enheden altid præsentere denne korrekte konfiguration.

Når du fjerner BIOS-batteriet fra din pc's bundkort, konfiguration vil ikke blive udfyldt som forventet, så systemet vil give en fejl ved at fjerne BIOS-adgangskoden.

Før du fjerner batteriet, skal du tage de nødvendige forholdsregler, såsom at slukke for computeren og afbryde den fra strømkilden. Så skal du vente mindst fem eller ti minutter på, at hele maskinen mister sin elektriske ladning.

Når tiden er gået, vil du være i stand til at lokalisere CMOS-batteriet for at fjerne det ved hjælp af de nødvendige værktøjer og ekstrem forsigtighed. Hold bunken ude af position i mindst tyve til tredive minutter, og sæt den derefter på plads. Når du tænder for computeren, vil din adgangskode skal være slettet.

Nulstil BIOS

Som en anden mulighed kan du nulstille BIOS eller udføre en CMOS-sletning for at returnere værdierne til fabriksindstillingerne. Denne mulighed er på brugernes egen risiko, da under denne operation vil enhver tidligere foretaget information eller konfiguration blive permanent tabt med det samme.

De fleste moderne kort har en speciel knap til denne proces kaldet "Ryd CMOS" placeret på tilslutningspanelet.

Det er en simpel procedure med computeren slukket, find den knap, vi nævnte, hold den nede i cirka ti sekunder, og det er det. Et andet alternativ til dette er at bruge en jumper på bundkortet, som du kan finde ved at se etiketter som "CLR_CMS" eller "CLRMOS".

Sluk computeren og tag stikket ud af strømkilden, find den jumper, du skal bruge. Hvis den kun har to stifter, kan du fortsætte med at fjerne den uden videre, hvis den nu har tre stifter, skal du bare ændre den position, de har.

Hvis den er placeret på den midterste og venstre stift, vil den ændre positionen til midten og højre, og tænd for computeren . Det gode ved denne mulighed er, at kortet naturligvis vil give dig anvisningerne, hvad du skal gøre, og hvilken position du skal tildele stifterne.

Opdater BIOS-version

Dette er en af ​​mulighederne, der har 50 % chance for at virke, men det er rigtigt, at det ikke koster noget at prøve. Hvorfor virker det ikke altid?

Under opdateringen kan vi blive bedt om at indtaste den adgangskode, som vi har glemt, så at ikke huske den vil gøre det umuligt at udføre processen. I dette tilfælde er alt hvad du skal gøre at downloade den juridiske fil fra officielle hjemmeside for din computerproducent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up