Sådan aktiverer eller deaktiverer du nemt specialnøgler i Windows

Særlige Windows-nøgler blev oprettet for at gøre det nemmere for brugeren at få adgang til og betjene, når han bruger computeren. De har altid eksisteret, fra den første version af Windows til sidst. Find ud af, hvor mange versioner af operativsystemet der findes i det forrige link. Det er meget nemt at aktivere og deaktivere dem, men lad os først se, hvad deres hovedfunktioner er.

Indeks
 1. Særlige nøglefunktioner
  1. Alt (alternativ)
  2. Gå ind
  3. nedgang
  4. Caps Lock
  5. blok NUM
  6. Shift (store bogstaver)
  7. Alt Gr (grafisk alternativ)
  8. Ctrl (kontrol)
 2. Hvordan aktiverer eller deaktiverer man specialtasterne?

Særlige nøglefunktioner

Mange mennesker tror, ​​at disse specielle funktioner af tasterne er ubrugelige eller irriterende, fordi blot et tryk på dem aktiverer deres funktion og for andre specielle nøgler i høj grad lette deres brug af computeren. De har alle forskellige funktioner, lad os se nogle af dem.

Alt (alternativ)

Dette ændrer betjeningen af ​​de alfanumeriske taster (F1, F2 osv.) og funktionstaster, der giver mulighed for alternative tegn og handlinger, der er forskellige fra dem, der opnås med de andre modifikationstaster. Tryk for eksempel på kombinationen eller tastaturgenvejen Alt + F4 lukker det aktive vindue.

Gå ind

Denne specielle tast giver dig mulighed for at indtaste data i en applikation, den indikerer, at du er færdig med at skrive, aktivere mulighederne for menuen skal du begynde at køre programmer eller filer. Generelt fungerer dette til at overføre brugerkontrol fra computeren.

nedgang

Det virker til at slette eller slette tegnet til venstre for indsættelsespunktet, som så er på stedet for det slettede tegn.

Caps Lock

Det fungerer i kombination med tastaturlysene på højre side, hvilket gør dem tænde eller slukke for dem hver gang du trykker på den. Hvis lyset er slukket, vises alfabettasterne med små bogstaver, og hvis det er tændt, vises de med store bogstaver.

blok NUM

Funktionen af ​​denne nøgle er at låse eller låse op for funktionerne numeriske taster placeret i højre zone i tilfælde af et udvidet tastatur.

Shift (store bogstaver)

Der er to nøgler med lignende funktioner , men denne ændrer handlingen af ​​de alfanumeriske taster, når de trykkes ned på samme tid. I tilfælde af bogstaver bruges det til at skrive med store bogstaver (hvis store bogstaver ikke er blokeret).

I tilfælde af tal og tegnsætningstegn, hvis denne tast trykkes sammen med tallene, vil de tegnede tegn over tallene fremkomme. Det ændrer også funktionstasterne. Tryk for eksempel på Shift+F10 for at få vist kontekstmenuen for det valgte objekt.

Alt Gr (grafisk alternativ)

Det ændrer driften af ​​visse alfanumeriske taster hvilket gør det muligt at få de specialtegn, der er markeret i nederste højre del af tasterne.

Ctrl (kontrol)

Der er to taster, der giver dig mulighed for at få flere tegn, når de trykkes ned samtidigt med de alfanumeriske taster. Den producerer også specielle handlinger, når den trykkes samtidigt med funktionstasterne.

For eksempel vil et tryk på Ctrl + W lukke det aktuelle vindue, Ctrl + P aktiverer udskrivningshandlingen for den aktive side eller ramme, og Ctrl + E aktiverer det fulde valg af den aktive side. Andre Ctrl-funktioner ville være:

 • Ctrl+G: Gem.
 • Ctrl + A: Åbn.
 • Ctrl + C: Kopier.
 • Ctrl + V: indsæt.
 • Ctrl + X: Klip.
 • Ctrl + Z: Fortryd.
 • Ctrl + K: kursiv bogstav.
 • Ctrl + N: fed skrift.
 • Ctrl + S: Understregning
 • Ctrl + højre pil: Flytter markøren til begyndelsen af ​​det næste ord.
 • Ctrl + venstre pil: Placerer markøren i begyndelsen af ​​det forrige ord.
 • Ctrl + Pil ned: Flytter markøren til begyndelsen af ​​næste afsnit.
 • Ctrl + Dato op: placerer markøren i begyndelsen af ​​det foregående afsnit.

Der er også andre typer kommandoer, som Ctrl-tasten inkluderer, i dette tilfælde, hvis vi trykker tre taster Ctrl + Alt + Del, angiver vi til softwaren eller operativsystemet, at den skal udføre en bestemt opgave, såsom at starte en session eller afbryde en funktion.

Hvordan aktiverer eller deaktiverer man specialtasterne?

Det er virkelig en ganske enkel, problemfri og meget hurtig proces. For at aktivere dem skal du blot trykke på shift-tasten 5 gange i træk. Der vises en boks, der fortæller dig, om du vil slå dem til eller fra.

En anden måde er også gennem kontrolpanelet. Klik på tilgængelighedsmulighed , derefter Tilgængelighedscenter og derefter Skift, hvordan tastaturet fungerer. I afsnittet om specialtaster kan du aktivere eller deaktivere dem i boksen "gør tastaturet lettere at læse".

Disse specielle taster gør utvivlsomt alt nemmere og hurtigere. Vi håber, at denne vejledning var nyttig for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up