Sådan tilsluttes og installeres en SATA-harddisk i en IDE-port

Du har muligvis købt en SATA-harddisk og ønsker at installere den på din pc. Men hvis din computer har en IDE-port, skal du udføre en opgave for at tilslutte drevet korrekt. I denne interessante artikel vil du lære hvordan man tilslutter og installerer sata harddisk i IDE port

Indeks
 1. Typer af harddiske
  1. IDE- OG SATA-harddiske
 2. Sådan tilsluttes og installeres en SATA-harddisk i en IDE-port
  1. Frakobl pc'en og alle dens komponenter
  2. Fjern harddisk og IDE til SATA-adapter
  3. Sæt SATA-harddisken i en IDE-port
  4. Installer SATA-harddisken, der var sat i en IDE-port
  5. Luk kabinettet og tilslut udstyrskomponenterne
  6. Få adgang til pc'ens grundlæggende "BIOS" input og output system
  7. Formater SATA-drev

Typer af harddiske

Der er forskellige typer harddiske: SATA eller seriel ATA, PATA eller "Parallel Advanced Technology Attachment", SSD eller "Solid State Disk" og SCSI eller "Small Computer System Interface". De bedst kendte SATA-drev i dag er tilgængelig i en lang række størrelser og kapaciteter.

IDE- OG SATA-harddiske

IDE-harddiske var de første, der kom på markedet. Disse kræver grænsefladestandarden VED EN parallelt for at kunne tilsluttes pc'en. De er karakteriseret ved lagring af data ved magnetisme. Nogle brugere tyr til at konvertere en gammel IDE-harddisk til USB ved hjælp af en dockingstation, selvom konvertering til SATA-harddisk er mere almindelig.

På den anden side er SATA-harddiske meget brugt på grund af deres alsidighed og hurtige lagringsprocesser. Disse typer drev understøtter seriel signaleringsteknologi og kan tilsluttes ved hjælp af tynde, fleksible kabler (SATA).

Sådan tilsluttes og installeres en SATA-harddisk i en IDE-port

For at tilslutte og installere en SATA-harddisk i en IDE-port skal du bruge en IDE til SATA adapter og følg en simpel procedure, som vi forklarer nedenfor.

Frakobl pc'en og alle dens komponenter

Først og fremmest skal du afbryd pc'en fra strømforsyningen. Frakobl også alle komponenter fra bagsiden af ​​computeren. Du kan også drage fordel af dette trin og rense din pc's strømforsyning for at udføre hurtig vedligeholdelse af din computer.

Åbn derefter kabinettet til dit udstyr ved at skubbe dækslet. Før skal du sørge for at fjerne eventuelle skruer eller forbindelsesstykker, der holder dækslet fastgjort til kabinettet. Placer din hånd på metaloverfladen for at eliminere statisk elektricitet.

Fjern harddisk og IDE til SATA-adapter

Tag SATA-harddisken ud af dens beskyttelsespose og gør det samme med IDE til SATA-adapteren. Generelt, adapteren har en beskyttende beholder som du skal fjerne.

Sæt SATA-harddisken i en IDE-port

Brug IDE til SATA-adapteren til at justere den med slots på bagsiden af ​​harddisken. Tilslut adapteren til enheden og tilslut det firebenede stik til den anden ende af adapteren .

Tilslut harddisken til strømkilden. For at gøre dette skal du kontrollere, om din strømforsyning har SATA-kabler. Hvis ikke, skal du anskaffe et SATA til IDE-adapterkabel og tilslutte SATA-enden til drevet og den anden ende til kildekablet.

Installer SATA-harddisken, der var sat i en IDE-port

Tag enheden og placer den i et af rummene eller åbningerne i kabinettet for at fastgøre den med skruerne. Kontroller, at disken ikke bevæger sig når du har skruet den fast med de to skruer i den tilsvarende slids.

Luk kabinettet og tilslut udstyrskomponenterne

Sæt dækslet på igen og fastgør det med skruerne på bagsiden af ​​kabinettet. Tilslut alle eksterne enheder til computeren og strømkabel .

Få adgang til pc'ens grundlæggende "BIOS" input og output system

Få adgang til BIOS-grænsefladen og kontrollere, om din pc genkendte SATA-harddisken . Formater derefter drevet og opret partitioner på det, hvis du foretrækker det.

Formater SATA-drev

Hvis du har en anden harddisk i din pc, og den er vært for Windows, kan du formater sata-drev fra systemgrænsefladen . For at gøre dette skal du gå til "Denne computer" og trykke på højre museknap på SATA-drevet. Klik på "Formater" og tryk på "Start" i det nye vindue.

Hvis du ikke kan anvende formatet direkte fra systemet, kan du vælge at reparere en beskadiget harddisk, som Windows ikke genkender. For at gøre dette skal du indsætte et drev med Windows-billedet og gå ind i BIOS. Konfigurer drevstart og formater SATA-harddisk fra systemindstillinger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up