Sådan optimerer eller reducerer du størrelsen af ​​en GIF-fil til min hjemmeside

GIF'er er iøjnefaldende filer, der kan gøre en hjemmeside sjovere; dog er disse normalt meget store filer (dvs. de fylder meget). Som resultat, optimer din GIF-fil til dit websted så det er nemmere at downloade og kan indlæse hurtigere.

Hvad er en GIF?

Et "dataudvekslingsformat" (GIF) er en type farvevideo eller animationsformat meget brugt på nettet. De kan oprettes fra forskellige programmer, såsom at lave en GIF eller et animeret billede med Google Fotos og med websider som 3D Text Maker.

I dag er GIF'er en integreret del af bannerne på mange websider, såvel som deres indhold; og vi har dem også lige ved hånden på mange sociale netværk, såsom Twitter og Facebook.

Trin til at reducere størrelsen af ​​en GIF-fil

I dette afsnit vil vi forklare hvordan man optimerer eller reducerer størrelsen af ​​en GIF-fil at uploade det til internettet hurtigere og mere komfortabelt. Det er en simpel opgave, som vi kan udføre på to måder: ved at bruge et billedredigeringsprogram, såsom Photoshop; eller ved at bruge en GIF-redigeringswebside, som vi vil se nedenfor.

Optimer en GIF-fil ved hjælp af Photoshop

Adobe Photoshop er et meget alsidigt værktøj og processen med at komprimere eller reducere størrelsen af ​​en GIF-fil er ret simpelt. Derudover giver det os mulighed for at ændre filstørrelsen så meget, vi ønsker. Hvis du ikke har dette program på din computer, vil det ikke være en hindring, for vi kan bruge og redigere billeder i Photoshop uden at downloade det, online og gratis. De trin vi skal følge er:

 • Åbn den GIF, vi ønsker redigere i Photoshop.
 • Gå til menuen 'Filer', vælg 'Eksporter' og fra denne menu 'Gem til web'.
 • En menu åbnes, hvor vi kan ændre "Billedfarver og -størrelse" for at reducere størrelsen på GIF'en. For eksempel, hvis "Farver"-boksen har 256, kan vi reducere det til 128 eller 64; og vi kan også reducere antallet af pixels i "Størrelse"-boksen. I nederste venstre hjørne af skærmen kan vi se, hvor meget dette ændrer filstørrelsen.
 • Et andet alternativ er at ændre procentdelen af ​​søjler i menuen 'Tilpas til nettet og mindre kvalitet' men du skal være forsigtig, for det kan i høj grad påvirke kvaliteten af ​​GIF'en (selvom den også reducerer størrelsen betragteligt).
 • Når du er tilfreds med resultatet, skal du blot vælge "Gem..." og vælge destinationsstien til den allerede ændrede fil.

Optimer din GIF-fil ved hjælp af en webside

Hvis du ikke er tryg ved Photoshop, er der flere onlineværktøjer, der giver os mulighed for det reducere størrelsen af ​​en GIF uden reducere kvalitet . En af dem er Ezgif, en gratis online GIF-skaber, hvor vi kan redigere disse filer for at tilføje tekst til dem, fremskynde hastigheden på en animeret GIF og selvfølgelig ændre dens størrelse, for hvilket vi skal følge disse trin:

 • Vi åbner Ezgif.com på computeren og går til fanen 'GIF Optimize'.
 • Vi klikker på 'Vælg fil', vi vælger den GIF, som vi ønsker at optimere (hvis du ikke har gemt GIF'en, kan du indsætte URL'en fra nettet), og vi trykker på 'Download'-knappen for at åbne den.
 • Når den først er indlæst, kan vi se GIF'en og en række parametre, som vi kan ændre. For at reducere størrelsen går vi til komprimeringsniveaubjælken og flytter den så meget som vi vil for at optimere GIF'en (huske på, at dette kan ændre kvaliteten).
 • Når vi er tilfredse, vi lad os trykke knappen" Optimer din GIF-fil for at se det endelige resultat, så gemmer vi det ved at trykke på knappen "Gem".

Optimerdin GIF-fil til dit websted , så brugeren kan nyde dit indhold på en hurtigere og mere behagelig måde. Og de er så indgroet i vores daglige liv, at vi endda kan oprette og sende animerede GIF'er på WhatsApp til alle vores venner.

Må denne artikel være nyttig for dig at oprette din GIF, og du kan nyde oplevelsen!

Indeks
 1. Hvad er en GIF?
 2. Trin til at reducere størrelsen af ​​en GIF-fil
  1. Optimer en GIF-fil ved hjælp af Photoshop
  2. Optimer din GIF-fil ved hjælp af en webside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up