Sådan konverteres en gammel IDE-harddisk til USB - trin for trin

Gennem følgende tutorial vil vi lære dig hvordan man konverterer en gammel IDE-harddisk til USB - trin for trin og på denne måde vil du kunne få adgang til alle de filer, som du har gemt på gamle harddiske.

Indeks
  1. IDE-harddiske
  2. Sådan konverteres en gammel IDE-harddisk til USB - trin for trin
    1. Harddisk dockingstation
    2. Hvordan fungerer harddiskdockingstationer?
    3. Kompatibilitet ved konvertering af gammel IDE-harddisk til USB
    4. Hvad er prisen på disse enheder?

IDE-harddiske

IDE, også kendt som ATA eller PATA, er et drev-tilslutningsinterface, der først dukkede op i 1986 og var standarden i computere indtil 2003, hvor det blev erstattet af den nyere seriel teknologi. ATA (SATA). I øjeblikket kendes SSD-diske (som gemmer data på chips), så det er muligt at installere en SSD-harddisk i en pc hurtigt og nemt.

Selvom integrationen af ​​IDE-teknologi først forekom hovedsageligt i IBM- eller Dell-computere, er det med tiden blevet en PC standard til det punkt, at det om få år ville være til stede i praktisk talt alle computere.

Under alle omstændigheder, som med enhver teknologi, med konstante fremskridt, såsom fremkomsten af ​​SATA, er IDE-drev blevet forældede. Brugere kan dog vælge at tilslutte og installere en SATA-harddisk i en IDE-port, hvis det er nødvendigt.

Sådan konverteres en gammel IDE-harddisk til USB - trin for trin

Der er et par metoder til at tilslutte ældre IDE-harddiske via USB. Enheder The harddisk dockingstation repræsenterer en af ​​disse muligheder. Det er af denne grund, at vi anbefaler det, når du ønsker at udveksle filer med en gammel harddisk. På den anden side, hvis drevet er defekt, vil det være det bedste alternativ at lave en kopi af filerne på den beskadigede harddisk med Xcopy-kommandoen.

Harddisk dockingstation

Den bedste mulighed for at tilslutte gamle eller interne harddiske via en USB-forbindelse er unægtelig såkaldte harddisk-dockingstationer, også kendt på spansk som "eksterne harddisk dockingstationer" .

Harddisk-dockingstationer er specielt designet til at forbinde masselagerenheder via tilslutninger såsom USB . Dette kan være meget praktisk, hvis du har brug for at tilslutte en harddisk til en bærbar computer, eller når du ikke ønsker at åbne etuiet.

Hvordan fungerer harddiskdockingstationer?

I de fleste tilfælde består harddiskdockingstationer specifikt af et drev (som harddiskene vil blive tilsluttet), en strømforsyning og forbindelsen (som i de fleste tilfælde er via USB).

Af denne grund har enhederne en stor kompatibilitet med forskellige harddiske I mange tilfælde er det nødvendigt at installere en driver.

Selvom der er mange typer harddisk-dockingstationer, er deres funktion praktisk talt den samme, som den vil være tilstrækkeligt til at forbinde vores harddisk til enheden og senere til vores computer, plads hvori den spejlede enhed skal vises fildeling.

Kompatibilitet ved konvertering af gammel IDE-harddisk til USB

Det er vigtigt, at du overvejer, hvilken type harddisk du vil tilslutte, da hver harddiskdockingstation har sine egne kompatibilitetsmuligheder. Mange af dem er kun kompatible med SATA-harddiske, mens andre understøtter IDE .

De vigtigste dockingstationer understøtter både SATA- og IDE-drev, disse er de mest anbefalede muligheder. Det er også vigtigt at tage højde for grænseflader, for eksempel vil USB 3.0 være hurtigere end ældre versioner, det samme princip er opfyldt med kompatibilitet med SATA I, 2 eller 3.

Hvad er prisen på disse enheder?

Priserne for harddiskenheder eller dockingstationer vil variere meget afhængigt af brand funktion og funktioner at de integreres. I tilfælde af at du bruger dem konstant, anbefaler vi bestemt, at du investerer i produkter af bedre kvalitet, som du kan finde gennem platforme som Amazon.

Under alle omstændigheder kunne vi påpege, at priserne på harddiskdockingstationer varierer fra $20 til $75 rundt regnet. På denne baggrund anbefaler vi, at du omhyggeligt læser andre brugeres meninger og erfaringer i forhold til de enheder, der fanger din opmærksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up