Sådan konverteres eller transskriberes MP3- eller Mp4-lyd til redigerbar tekst uden programmer

Nogle gange er vi af forskellige årsager nødt til at transskribere en lyd, du har gemt i MP3- eller Mp4-format til redigerbar tekst og uden at bruge et program . Der er to muligheder, og vi vil beskrive dem nedenfor. Du kan gøre dette ved at udtrække lyd fra en MP3- eller Mp4-fil eller en video, såsom YouTube. Den gode nyhed er, at du ikke behøver at skrive noget; Lad os se på den første mulighed.

Indeks
  1. Konverter eller transskriber MP3- eller Mp4-lyd til redigerbar tekst med Google Docs
  2. Transskriber lyd fra YouTube

Konverter eller transskriber MP3- eller Mp4-lyd til redigerbar tekst med Google Docs

For denne mulighed skal du sørge for flere ting, herunder at være i et stille rum og have Google Chrome-browseren. Du bør også tjekke, at din computers mikrofon er tændt. Derefter skal du udføre følgende trin:

  1. Den første ting at gøre er at åbne et nyt vindue i din browser og i Google Apps, du indtaster Dokumenter (Dokumenter) .
  2. Når du er der, åbner du et tomt dokument.
  3. Indtast Værktøjer (Værktøjer), og når dialogen åbnes, vælg Stemmeinput eller du kan også trykke på tasterne Ctrl + Shift + S. Første gang du udfører denne procedure, er det vil bede dig om tilladelse til at bruge din mikrofon eller tryk på Tillad .
  4. En mikrofon vises på den ene side. Afspil lyden og klik på mikrofonen. Når du er færdig med at transskribere din lyd, skal du klikke på mikrofonen igen, og lydtransskriptionen stopper.

Fordelen ved denne metode er at det automatisk gemmes i skyen. Noget med fordel i nogle lande, hvor den elektriske service er ustabil, fordi man ikke mister det, der er blevet transskriberet eller optaget, før strømmen afbrydes. Teksten kommer ud uden stavemåde, så du skal selv tjekke stavning og tegnsætning.

Vær opmærksom på denne detalje: Google Docs fungerer kun i forgrunden. Hvis du optager en lydfil, og den bliver transskriberet, og du trykker på en hvilken som helst anden knap på din computer, stopper tekstafspilningen og transskriptionen.

For at arbejde med denne metode ville det være nyttigt at lære fra vores blog, hvordan man lytter til YouTube i baggrunden uden at installere applikationer. En anden ulempe er, at nogle dele af lyden opfanges og nogle ikke. For at undgå disse gener vil vi give dig en anden mulighed, fortsæt med at læse, og du vil se.

Transskriber lyd fra YouTube

Den anden mulighed er at gå til YouTube-video og under skærmen, ud for GEM, vil du se tre prikker (…) . Der vil du se muligheden OPEN TRANSCRIPT. En transskription af lyden fra den pågældende video åbnes for dig. Selvom denne afskrift er ikke hundrede procent nøjagtig, vi kan fortælle dig, at den er nøjagtig og kommer i to kolonner, den første med referatet og den anden med transskriptionen af ​​den tekstlinje, der svarer til det pågældende minut.

Så vælger du teksten, giver kopier og indsæt det i dit dokument i Word . Så i Rediger finder du boksen SØG OG ERSTAT og erstatter minuttallene med ingenting, og kolonet (:) efter minuttallene kan også erstattes med et mellemrum.

Du har stadig problemet med linjeskift. Nå, du vælger al teksten, og der er sider på internettet som PINE TOOLS, der eliminerer dem. Du indsætter teksten der og klikker på RENS. Så vil du se teksten med linjeskift fjernet. Denne resulterende tekst kopieres og indsættes i Word.

Fortsæt derefter til respektive stave- og tegnsætningsrettelser. Og du har allerede den redigerede tekst til din lyd. Hvis du også vil lære andre strategier til at få dine gamle videoer til at spille flere gange, hjælper vi dig i denne blog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up