Hvordan man hurtigt og nemt specificerer og indstiller tilladte værts-IP-adresser

Har en enhed i stand til oprette forbindelse til et netværk er blevet en nødvendighed for nutidens samfund. Det er lige meget, om det er desktop, laptop, tablet, smartphone. Alt det, der giver dig adgang til internettet for at få enhver form for information. I denne mulighed vil du lære, hvordan du angiver tilladte værts-IP-adresser på en meget enkel måde.

Imidlertid forbindelse til et netværk kan mættes af et stort antal tilsluttede enheder, hvilket vil forhindre dig i at downloade alt det indhold, du ønsker så meget, eller udgøre en hindring, når du går ind på bestemte platforme.

Indeks
 1. Løsningen på problemet
  1. Identificer dine værter
  2. Konfigurer din router
 2. MAC-filtrering
  1. Hvorfor?
 3. Ikke flere uønskede gæster!

Løsningen på problemet

Hvordan løser man disse problemer? Den første ville være, hvis du har et offentligt WiFi-netværk , foretag de relevante indstillinger for at gøre dette netværk privat. Uanset om det er i dit hjem eller din virksomhed, er der mange mennesker, der simpelthen leder efter et websted med godt internet at nyde.

Nu, hvis du på trods af sikkerhedsforanstaltningerne ser, at der er et stort antal tilsluttede enheder, kan situationen være lidt mere kompleks. Dette er grunden til, at routerproducenter har handlet på dette område løse sådanne problemer .

Identificer dine værter

Selvom proceduren i første omgang kan virke lidt trættende, er alternativet, som du vil se i denne skrift, et perfekt værktøj til slippe af med de uønskede brugere som på en eller anden måde formåede at få adgang til dit netværk flere gange.

For at komme i gang skal du starte med at identificere dine værter. Ved vært refererer det til enhver enhed, der er tilsluttet et netværk. Hver vært identificeres af en IP-adresse, som er den identifikation, som routeren tildeler hver enhed, og dette er medicinen til at slippe af med denne hovedpine.

Konfigurer din router

Hver router i sin konfiguration gemmer et ekstremt vigtigt værktøj, når der er en, to eller et hvilket som helst andet antal brugere, der søger at forbinde til dit netværk.

MAC-filtrering

Kan du forestille dig at lave en liste over enheder, der kan oprette forbindelse til dit netværk? Eller endnu bedre, en liste over specifikke enheder, der ikke kan oprette forbindelse til dit netværk. Dette er alt muligt takket være din routers MAC-filtreringsværktøj.

Takket være denne utrolige funktion, og ved hjælp af enhedernes IP-adresse, vil du være i stand til at etablere eller definere hvilke enheder der kan bruge dit Wi-Fi-netværk, og hvilke der ikke vil gennem en hvidliste eller en sortliste.

Selvom det ikke er uigennemtrængeligt, er det stadig en sikkerhedsforanstaltning, der helt sikkert vil spare dig for en masse besvær, for selv når du kan give din WiFi-nøgle væk eller holde dit netværk offentligt, vil brugerne, der er defineret på listen, ikke kunne få adgang til den.

Hvorfor?

Hvis du vil lære at mestre denne ekstraordinære funktion af din router, skal du blot følge de meget enkle instruktioner, der vil blive vist nedenfor, for at begynde at forme din liste og på denne måde angive de autoriserede værts IP-adresser.

Men først skal du være klar over, hvad du vil gøre: tillade eller nægte netværksadgang . Når du har defineret dit mål, skal du kende MAC-adresserne på de enheder, der skal medtages på listen. Har du allerede? Perfekt, gør følgende:

 1. Indtast dine routerindstillinger. Normalt gøres dette gennem en browser ved at indtaste enhedens IP-adresse, som generelt er: http://192.168.1.1
 2. Dette åbner et vindue, hvor du bliver bedt om brugernavn og adgangskode til routeren. I disse tilfælde er termen admin normalt brugernavnet og standardadgangskode .
 3. Gå til din routers filtreringsindstilling. Dens placering kan variere afhængigt af model og producent.
 4. Vælg den type filter, der skal anvendes: tillad eller afvis.
 5. Tilføj IP-adresserne på de værter, som du vil tillade eller nægte netværksadgang for.

Ikke flere uønskede gæster!

Når du er færdig med listen, er der kun tilbage at gemme ændringerne og genstart din router for at sikre, at de træder i kraft. På denne måde, når disse værter forsøger at komme ind på dit netværk, udsteder enheden en godkendelses- eller forbindelsesfejl. Det har aldrig været nemmere at definere og specificere tilladte værts-IP-adresser. Hvad venter du på? Ikke mere hovedpine!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up