Hvordan flytter eller kontrollerer man musemarkøren ved hjælp af numerisk tastatur?

Et af de mest nyttige værktøjer for Windows-brugere er musen eller musen. Med denne enhed kan vi få adgang til forskellige elementer og bruge systemgrænsefladen på en behagelig måde. Hvis du undrer dig hvordan man flytter og kontrollerer musemarkøren ved hjælp af numpad? Denne artikel er til dig.

Indeks
 1. Hvordan flyttes og styres musemarkøren ved hjælp af det numeriske tastatur?
  1. Hvad er musemarkøren?
  2. Hvad er musen?
  3. Hvad er musen til?
 2. For at flytte eller styre musemarkøren ved hjælp af det numeriske tastatur
  1. Styr musemarkøren med det numeriske tastatur
  2. Konfigurer musetaster
  3. Kontroller betjeningen af ​​det numeriske tastatur
  4. Sådan flytter du musemarkøren med det numeriske tastatur

Hvordan flyttes og styres musemarkøren ved hjælp af det numeriske tastatur?

Windows 10 har en indbygget funktion, der understøtter brug af mus. Takket være mulighederne præsenteret af tilgængelighedscenter er det muligt at styre og styre musemarkøren fra det numeriske tastatur for at undgå problemer, når musen har funktionsfejl eller er blevet forringet.

Dernæst præsenterer vi alle de oplysninger, du har brug for at vide om musemarkøren og en metode til at styre dette værktøj fra det numeriske tastatur.

Hvad er musemarkøren?

Musemarkøren er en identifikator, der giver dig mulighed for at finde elementer på computeren, vælge dem, få adgang til programmer og aktivere operativsystemets funktioner. Dette værktøj aktiveres med det samme, når brugeren tilslutter "musen" til computeren.

Faktisk kan den tilpasses, og det er muligt at ændre musemarkøren og sætte lyden i Windows 10, som du ønsker, ved at ændre andre muligheder for denne funktion i systemet.

Hvad er musen?

Det mus er en enhed, der skal forblive forbundet til computeren enten trådløst eller via USB. Det er muligt at udføre flere handlinger med musen, såsom at få adgang til funktionerne i et program, udforske filer, lukke vinduer og flytte mellem dem takket være en kombination af taster.

Hvad er musen til?

mus eller mus er bruges til at udføre forskellige handlinger i operativsystemet baseret på bevægelse af en markør eller peger efter brugerens vilje.

Det hele gøres gennem musebevægelser, men for at være opmærksom på dens muligheder er det praktisk at kende din muss DPI-følsomhed, da dette kan konfigureres via Windows og musefunktioner.

For at flytte eller styre musemarkøren ved hjælp af det numeriske tastatur

Nogle gange reagerer musen ikke på de bevægelser, vi laver på en fysisk overflade, så det er nødvendigt at ty til et effektivt og levedygtigt alternativ. I dette tilfælde kan det numeriske tastatur hjælpe os med at løse dette problem.

Denne handling er også nyttig, hvis du har motorproblemer til gengæld anbefaler vi at ændre farven på musemarkøren , for at se den nemmere, hvis det er svært for dig at gøre det.

Styr musemarkøren med det numeriske tastatur

Windows 10 har en funktion af tilgængelighed kaldet Mouse Keys, som giver dig mulighed for at flytte musemarkøren ved hjælp af det numeriske tastatur. For at aktivere denne funktion skal du gå til startmenuen og vælge "Kontrolpanel". Vælg derefter "Tilgængelighed" og "Let adgang til centret".

Når du går ind i Tilgængelighedscenteret, skal du vælge muligheden "Nem at bruge musen". Der finder du afsnittet "Betjen musen med tastaturet". Vælg derefter "Aktiver musetaster" og klik til sidst på "Anvend ændringer".

Konfigurer musetaster

Du kan administrere nøgler af det musen ind lave en række justeringer for at indstille genvejstasten, fremskynde markøren, justere hastigheden og styre det numeriske tastatur, når der trykkes på tasten Num Lock

Kontroller betjeningen af ​​det numeriske tastatur

Når du har foretaget de nødvendige justeringer, kan du kontrollere, om markøren fungerer korrekt ved ved at trykke på taltasterne . Hvis du for eksempel trykker på tasterne 2 og 8, vil markøren bevæge sig lodret, mens tasterne 4 og 6 vil tillade markøren at bevæge sig vandret.

Sådan flytter du musemarkøren med det numeriske tastatur

Hvis du aktiverer musen med numerisk tastatur , kan du flytte markøren til venstre med tasten 4 og til højre med tasten 6. Med tasten 2 trækker du markøren ned, mens tasten 8 flytter den op. Til sidst vil tasterne 1, 3, 7 og 9 flytte markøren diagonalt.

Med den tidligere guide kan du aktivere denne funktion i tilfælde af at du ikke har en mus eller ikke kan bruge den, uden tvivl er dette noget du bør vide. Husk samtidig på, at hvis du tværtimod har problemer med tastaturet, kan du også meget nemt aktivere det virtuelle tastatur på pc-skærmen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up