Hvad er udnyttelser, og hvad er de til, og hvordan beskytter man sig mod deres angreb?

Brug af computer er blevet en daglig rutine, og de bliver konstant udsat for angreb. Din pc kan være inficeret med en virus uden at åbne en mærkelig originalfil eller en ukendt applikation. Nu kan et angreb komme fra en udnyttelse. Hvis du stadig ikke ved, hvad en udnyttelse er, er du kommet til det rigtige sted for at finde ud af, hvad de er, og hvad de er til for.

Indeks
  1. Hvad er præstationer?
    1. Hvad er bedrifter til?
  2. Hvordan beskytter man mod udnyttelsesangreb?

Hvad er præstationer?

Kort sagt, udnytter er en kode eller et program, der identificerer sikkerhedssårbarheder i et system og få adgang til brugeroplysninger. Det forveksles ofte med begrebet malware, men sandheden er, at det ikke er et program designet til direkte at skade systemet, men til at identificere sikkerhedssårbarheder.

Ved at opdage en sikkerhedsfejl kan han få adgang til systemet, og afhængigt af angriberens intentioner kan han drage fordel af sårbarheden eller ej. Nogle gange han er svært at identificere en udnyttelse og den nemmeste måde at undgå denne type trussel på er at holde systemet konstant opdateret.

Mange bedrifter er blevet identificeret og er velkendte. Når de er kendt, er det lettere at træffe passende foranstaltninger for at undgå dem. Der er også sårbarheder kaldet 0 dage, der ikke er blevet rapporteret og som udnytter det til at angribe på en massiv måde.

Hvad er bedrifter til?

Mange udnyttelser er praktisk talt uopdagelige, og det er derfor i dag truslen om valg for cyberkriminelle at stjæle information offentlige enheder og store virksomheder. Det kan endda bryde hele infrastrukturer, der fungerer via en computer, og dens drift er afgørende.

Men udnyttelser bruges ikke kun af hackere. Informationssikkerhedsvirksomheder bruger dem til at finde sikkerhedshuller fra systemer af deres kunder. Dette gøres for at opdage en mulig fejl, før nogen finder den først og udnytter situationen.

En anden meget populær anvendelse er at tjekke Wi-Fi-adgangskoden. Det er et tjek, der lader dig se, om andre kan oprette forbindelse til dit hjemmenetværk uden at skulle kende adgangskoden. Dette kan være meget nyttigt til at forhindre en hacker i at bryde ind på netværket og stjæle private oplysninger.

Udbytte bruges også i videospilverdenen, det er de kaldet cheats, patches eller cracks. En ekspert kan finde en fejl i systemet og kan spille spillet uden en licens eller låse op for særlige snyderi gennem en kommando.

Hvordan beskytter man mod udnyttelsesangreb?

Nogle gange kan det blive en umulig mission at opdage et udnyttelsesangreb, især nu hvor det er et af hackernes foretrukne værktøjer. Det du kan gøre er beskytte dine oplysninger mod fremtidige angreb af tage nogle foranstaltninger.

  • Bloker internetannoncer. Browsere tilbyder udvidelser, der giver dig mulighed for at blokere pop-ups, der kører uden varsel. Annoncer kan føre brugere til ondsindede websteder, der indeholder udnyttelser.
  • Hold operativsystemet opdateret. Operativsystemer frigiver konstant sikkerhedsopdateringer for at forhindre systemnedbrud. Installerede programmer bør også være opdaterede for at reducere risikoen for angreb.
  • Den bruger operativsystemer med sikkerhedsunderstøttelse. Brug ikke versioner af operativsystemer, der ikke længere understøtter producentens opdateringer. Hvis en ny trussel dukker op, risikerer du et angreb. Hvis dit operativsystem ikke understøttes, skal du straks opgradere til et nyere system.
  • Brug en enkelt browser. Det er en måde at kontrollere risikoen for angreb ved kun at have ét program til at få adgang til internettet.
  • Brug Malwarebytes Anti-Exploit. Disse er applikationer, der har kendte signaturer til registrering af udnyttelse. Hvis du har budgettet til at købe sådan et værktøj, kan det være en god investering at beskytte dine data. Med et udnyttelsessæt kan du analysere brugernes web-browsing i realtid og opdage eventuelle sårbarheder i applikationer og protokoller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up