Hvad er IPv4-protokollen, hvad bruges den til, og hvordan virker den?

Når man bruger internettet, udvikles en proces, hvor en række elementer griber ind, som tillader data at flyde gennem netværket. Af denne grund er vi nødt til at vide, hvad det er, hvad det er til, og hvordan det virker. IPv4 protokol ? på grund af dens betydning inden for telekommunikation.

I denne komplekse proces, et system af sammenkobling fungerer, hvor flere netværksprotokoller deltager for at kommunikation kan finde sted. Sådan er det med IPv4-protokollen.

Indeks
  1. Hvad er IPv4-protokollen, hvad bruges den til, og hvordan virker den?
    1. Hvad er IP-adressen?
  2. Hvad er IP-protokollen?
  3. Hvad er IPv4-protokollen?
    1. Hvad bruges IPv4-protokollen til?
    2. Hvordan fungerer IPv4-protokollen?

Hvad er IPv4-protokollen, hvad bruges den til, og hvordan virker den?

Internettet og netværk generelt har brug for en adresse, der leveres af protokoller. I telekommunikationsverdenen er to kendt: IPv4 og IPv6. Ved denne lejlighed vil du lære om egenskaberne ved IPv4-protokollen og dens relevans for etablering af forbindelser, så hvis du vil vide, hvad IPv6 er, og hvordan det virker, kan du besøge det forrige link

Først og fremmest er det værd at nævne betydningen af IP-adresse og IP-protokol at forstå dets forhold til IPv4. Dernæst introducerer vi disse nyttige udtryk i netværksverdenen.

Hvad er IP-adressen?

L' IP-adresse er en numerisk identifikator, der giver dig mulighed for at etablere et hierarki i netværket på en logisk måde. På denne måde tildeles en IP-adresse til alle enheder, der forbinder til netværket for at lette interkommunikation og tillade, at pakker sendes til deres destination.

IP-adressen kan være fast Hvor dynamisk. Hvis IP-adressen er fast, betyder det, at værten altid vil beholde den samme adresse. I stedet, hvis den dynamiske IP-adresse indstilles baseret på DHCP (indstilling for dynamisk værtsprotokol).

Ovenstående er blot et resumé af denne komplekse protokol, så hvis du vil vide mere om, hvad TCP/IP er, og hvad det bruges til, så husk at du kan besøge vores guide designet til det.

Hvad er IP-protokollen?

Hver IP-adresse svarer til en identifikator, der er en del af IP-protokollen. IP-protokollen er et system af adressering som vi kalder IPv4 og IPv6, som er de aktuelt aktive versioner.

IPv4 og IPv6 er ikke forbindelsesrettet, dvs. de passerer datapakker uden at vide om der er tilgængelighed i den anden ende, så data ankommer når modtageren er tilsluttet.

Det er vigtigt at bemærke, at overførslen af ​​datapakker sker gennem en proces kaldet "routing" som er at finde den hurtigste rute til destinationen. Routing er den effektive måde, fysiske netværk fungerer på i henhold til OSI-modellen.

OSI er en referencemodel, der klassificerer netværkskomponenter i lag eller niveauer. På lag to (datalink) fungerer for eksempel switche. IPv4- og IPv6-protokoller fungerer på lag 3 (netværk), hvor routingen finder sted. Ved lag fire (transport) fungerer TCP-protokollen.

Hvad er IPv4-protokollen?

Nu hvor vi kender de mest relevante IP-termer, er tiden kommet til IPv4. IPv4 er IP-adresseringssystemet ; Disse tildeles automatisk, når et domæne er registreret.

Hvad bruges IPv4-protokollen til?

Protokollen IPv4 leverer IP-adresser til domæner. På denne måde er DNS (Domain Name System) ansvarlig for at give dem et navn på netværket, selvom det også er muligt at kryptere DNS-trafikken for at undgå at blive sporet .

Hvordan fungerer IPv4-protokollen?

IPv4-protokollen etablerer IP-adresser på 4 bytes til 32 bit som er adskilt af punktum og udgør op til 12 tegn. Disse adresser kan variere fra 0.0.0.0 til 255.255.255.255. Protokollen bærer sit navn på grund af version 4, som ikke refererer til dens udvikling, men til 4-bit protokolheaderen (0100).

IPv4-protokollen bruger IP-adresser ses på hele netværket . Det er eksterne adresser, som ikke kan gentages og er ekstremt vigtige for behandling og identifikation af datapakker.

Hvis du stadig er i tvivl om alle disse netværksprotokoller, er det praktisk for dig at lære mere om, hvad World Wide Web er, og hvordan det fungerer, for bedre at forstå, hvordan dette værktøj fra den digitale tidsalder fungerer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up