Hvad er forskellene mellem SSL, TLS og HTTPS? Her fortæller vi dig

Når du beslutter dig for at hoppe direkte ind i netværkets og internettets verden, kan du blive forvirret over så mange nye koncepter. Nogle af de mest forvirrende er SSL, TLS og HTTPS fordi de ligner hinanden, men har forskelle mellem dem. I denne artikel vil vi fortælle dig alt.

Indeks
  1. SSL, TLS og HTTPS protokoller
    1. HTTPS protokol
    2. SSL protokol
    3. TLS protokol
  2. Sikkerhedscertifikater og protokoller er ikke de samme

SSL, TLS og HTTPS protokoller

Først skal det bemærkes, at netværksprotokoller er en regelsæt som respekteres til at overføre information sikkert fra en computer til en anden. Administreret sikkerhed i informationsoverførselsprotokoller er ekstremt vigtigt, fordi det beskytter brugerdata såvel som deres identitet på nettet.

HTTPS protokol

HTTP-protokollen repræsenterede en risiko, og det var nødvendigt at passere til en ny protokol. Dens efterfølger er HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure) eller Hypertext Transfer Protocol. Det er praktisk talt det samme, men mere sikkert.

HTTPS fungerer på applikationslaget i OSI-model og bruger symmetriske og asymmetriske krypteringsalgoritmer; og nøgleudveksling. Det bruges til at udveksle følsomme oplysninger såsom bankoplysninger og adgangskoder.

Det er sandsynligvis den mest populære protokol, fordi den kan vise sine akronymer i websider. Faktisk er det indikatoren for, at en side er sikker.

SSL protokol

det SSL (Secure Sockets Layer) protokol eller sapa secure socket blev opfundet i 1990 for at beskytte internetforbindelsen. Dens sidste opdatering var i 1996 til version 3.0, så den anses for at være forældet siden 2015. I øjeblikket genkender browsere den ikke som en sikker protokol.

SSL skal forhindre kommunikationen i at blive opsnappet af en tredjepart under datainspektion. Denne protokol opererer i sessionslaget i OSI-modellen .

SSL bruger svag symmetrisk og asymmetrisk kryptering , hvilket gør det til en svag protokol i modsætning til dens efterfølger, TLS. Det betyder, at hvis en ubuden gæst opsnapper kommunikationen, lige som serveren sender den offentlige nøgle, kan de manipulere med informationen.

TLS protokol

TLS (Transport Layer Security) eller transportlagssikkerhed er udviklingen af ​​SSL-protokollen. Som navnet antyder, fungerer den i det fjerde lag af OSI-modellen, i modsætning til sin forgænger.

Det er meget mere sikkert end SSL, og dets funktion er stadig at sikre forbindelser mellem computere. Den seneste opdateringsversion var 1.3 og betragtes som en sikker protokol fra version 1.2 .

Denne særlige protokol bruges ikke kun til kommunikation mellem websider over HTTPS. Men det er han også implementeret i VPN-servere (Virtual Private Network) af SSL/TLS-typen . Dens succes er baseret på interoperabilitet mellem klient og server ved at kryptere information.

Sikkerhedscertifikater og protokoller er ikke de samme

Alle disse udtryk har en tendens til at forveksle, især SSL-protokollen med SSL-certifikatet. Navnet på certifikatet har ingen relation til de anvendte protokoller.

Et certifikat kan bruges sammen med SSL- og TLS-protokoller uden større problem. Sikkerhedsprotokoller er defineret af serverkonfigurationen. Den mest almindelige betegnelse for sikkerhedscertifikater er SSL, hvorfor det ofte forbindes med protokollen.

Ved at installere et SSL-certifikat kan du kan overføre data via HTTPS-protokollen. En måde at se, om en browser bruger et sikkerhedscertifikat, er, om den har HTTPS-akronymet i URL'en uden nogen form for advarselsmeddelelse.

Alle disse teknologier arbejde sammen og sigter mod at sikre informationssikkerheden på netværket. De arbejder som et team og udvikler sig, efterhånden som folks behov ændrer sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up