Hvad er forskellene mellem HDD- og SDD-harddiske og fordelene ved de to typer?

Lagring er en af ​​de ting, der ofte løber tør både i det normale liv og i computere, vi søger altid at øge det og have mere til at gemme de vigtigste filer, vi har på vores computer.

På grund af dette behov, forskellige computer elementer er dukket op, som giver os mulighed for at have flytbart lager, og som tjener til at gemme, gemme eller endda som hovedkilden til vores computer.

Det er harddiske, men vi taler ikke kun om flytbare diske, normalt har alle vores computere eller bærbare computere en harddisk at opbevare, de varierer alt efter computeren og producenten. Hvis du vil vide, om din pc's harddisk er HDD eller SSD i Windows, skal du indtaste dette link.

Blandt dem finder vi harddisken og SDD'en, i hvad er de forskellige? Hvad er fordelene ved begge? Fortsæt med at læse for at lære.

Indeks
  1. HDD-harddisk
  2. SSD harddisk
  3. Hvad er forskellene mellem HDD- og SDD-harddiske?
  4. Fordele ved begge typer

HDD-harddisk

Lad os først definere harddisken, fordi dens akronym på engelsk betyder Harddisk , det er en computerkomponent, der giver dig mulighed for effektivt at gemme alle dine data, det være sig billeder, dokumenter og andre. Hvis du vil købe en, har Amazon altid gode og med et godt salg.

Et sikkert lagersystem, fordi dataene ikke slettes, selv når du slukker for den computer, der driver den, eller hvis den kan fjernes, når du afbryde forbindelsen til usb meget forskellig fra RAM-hukommelse, som hvis du mister det, du har gemt under brug.

det Harddisk fungerer gennem mekaniske dele, der består af magneter, det fungerer som en disk, og det er dette system, der gør det muligt at lagre data ved at optage dem på dets interne harddiske.

SSD harddisk

Også kendt som Solid State Drive, SSD er en anden form eller type harddisk til opbevaring. De er normalt lavet af flashminder, der holder sig til NAND . Opbevaring klæber til disse flash-chips for at bevare registrerede og gemte oplysninger.

Den har ingen fysiske systemer, men bruger i stedet en integreret processor at gøre jobbet med at gemme filer, og på dette tidspunkt konverterer den hurtigere.

Hvad er forskellene mellem HDD- og SDD-harddiske?

Den væsentligste mærkbare forskel er, at HDD bruger mekaniske systemer såsom magnetisme til at lagre information, mens SSD gemmer via mikrochips forankret til en processor, hvilket fremskynder indlæsning og udpakning af filer. Selvom dens ydeevne er langsom, kan SSD optimeres i forskellige Windows.

Også de to adskiller sig med hensyn til fysisk struktur, generelt er HDD'en større, mens SDD'en er 2,5 tommer mindre i størrelse og med bedre tekniske egenskaber.

En anden ting, hvori HDD- og SDD-harddiske er forskellige, er i kapacitetsgrænser harddisken kan gemme mere information, og der findes harddiske af denne type med en kapacitet på op til 10 TB mens SDD'en kun kan nå 4 TB.

Prisen er en anden ret realistisk forskel, en HDD-harddisk kan koste halvdelen af ​​en SDD og have 50 % mere lagerkapacitet. Alt sammen fordi SDD'en tilbyder mere moderne opbevaring og dens system er mindre mekanisk, øger det produktionsomkostningerne.

På den ene side tager HDD meget længere tid at starte software på en computer eller endda reproducere lagrede filer, mens SDD gør det hurtigere på den halve tid, hvis du leder efter hastighed, ved hvorfor du skal bruge en solid disk.

På trods af dette tilbyder begge store fordele for deres brugere, lad os finde ud af det.

Fordele ved begge typer

Brugen af ​​en harddisk er blevet næsten almindelig i vores tid og uden tvivl harddisk og sdd levere den præstation, du leder efter, uanset hvad.

Begge typer hukommelse gør effektivt, at indlæsningstiden tillader sikker opbevaring, da disse typer harddiske endda kan have sikkerhedskryptering.

Harddisk og SDD vælger at forbedre hastigheden hvert år, selvom SDD'en er hurtigere, er harddisken mere stabil . Det hele afhænger af, hvad du søger at gemme, men begge dele er gode for dig. Måske har du læst, hvordan du installerer en SSD-harddisk, i denne artikel vil vi lære dig, hvordan du gør det korrekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up