Hvad er forskellene mellem ADSL og fiberoptiske forbindelser?

Digital information er tilgængelig i alle verdenshjørner takket være implementeringen af ​​teknologier som f.eks ADSL og fiberoptik . Derfor undrer du dig sikkert over, hvad forskellene er mellem ADSL og fiberoptiske forbindelser? Vi inviterer dig til at læse denne artikel, så du kender de særlige egenskaber ved disse to teknologier.

Indeks
 1. Hvad er forskellene mellem ADSL og fiberoptiske forbindelser?
  1. Hvad er ADSL?
  2. Hvad er fiberoptik?
 2. Forskelle mellem ADSL-forbindelse og optisk fiber
  1. Materiale
  2. Forbindelseskvalitet
  3. Dække over
  4. Symmetri

Hvad er forskellene mellem ADSL og fiberoptiske forbindelser?

Før du kender forskellene mellem ADSL-forbindelser og optisk fiber , det er praktisk, at du forstår, hvad hver af dem er baseret på. Så forklarer vi gennem denne artikel, hvad ADSL er, og hvad en fiberoptisk forbindelse består af.

Hvad er ADSL?

ADSL kommer fra det angelsaksiske sprog for Asymmetrisk digital abonnent Line, som på vores sprog ville være Asymmetrisk digital abonnent Linje. Det giver adgang til internettet gennem højhastighedsdataoverførsel.

Denne teknologi letter afsendelsen af ​​data via bredbånd på en måde, der er bedre end hvad der sker med et modem, fordi den forhindrer overførsel af tale (telefonopkald), hvis dataene overføres samtidig under navigation.

For at undgå denne hindring i netværket, ADSL-forbindelsen undgår signalforvrængning ved hjælp af et filter eller splitter, som adskiller de to signaler. Også i forhold til dette er det muligt at forbedre støjen/dæmpningen af ​​en ADSL-linje.

Hvad er fiberoptik?

Optisk fiber er et kabel lavet af en gennemsigtig og fleksibel fiber lavet af glas eller plast. Fiberoptik fungerer med lysimpulser som overføres til enderne af fiberen (fotodiode). Computeren fortolker disse impulser som nuller og ettaller, og derved skabes information.

En af de mest bemærkelsesværdige kvaliteter ved fiberoptik er høj båndbredde det tilbyder, som kan nå op til 1 terabyte i sekundet. Det fremhæver også fiberens fleksibilitet og lave vægt samt informationssikkerhed.

I hvert fald skal du huske på, at der er forskellige typer og karakteristika af optisk fiber ud over, hvad vi vil nævne nedenfor.

Forskelle mellem ADSL-forbindelse og optisk fiber

Nu hvor du kender hver af disse forbindelser, er det tid til at finde ud af, hvordan de adskiller sig, og så du kan drage dine egne konklusioner baseret på den særlige anvendelighed af hver af disse teknologier.

Med hensyn til dækning og hastighed er ADSL langsommere end fiberoptisk. I denne forbindelse fiberoptik når hastigheder mellem 50MB og 1TB mens ADSL kan nå op til 30 MB. Forskellen i denne henseende er bemærkelsesværdig.

Sandheden er i hvert fald, at der er mange teknologier relateret til netværk, for eksempel kan det være interessant at vide, hvad det hybride fiberkoaksiale netværk er, og hvordan det fungerer. Lad os uden videre fortsætte sammenligningen mellem André SL og fiberoptik.

Materiale

Med hensyn til materialet kan vi sige, at ADSL er meget mere robust end optisk fiber . ADSL bruger kobberkabler, mens optisk fiber er lavet af glasfiber eller plast, hvilket gør det lettere og mere fleksibelt.

Forbindelseskvalitet

Med hensyn til kvaliteten af ​​forbindelsen kan ADSL give en kvalitet i lav- og mellemklasse mens fiberoptik tilbyder høj kvalitet med garanteret hastighed. Denne egenskab er meget vigtig for internetbrugere.

Dække over

Hvad angår dækning, har ADSL formået at vokse i små populationer, selvom brugen er meget bred. På den anden side bruges optisk fiber endnu ikke på svært tilgængelige steder, fordi den stadig er under udvikling. Faktisk fiberoptik er ikke tilgængelig i små byer .

Symmetri

Der er en anden forskel med hensyn til symmetri. ADSL er asymmetrisk og fiberoptik kan være symmetrisk, hvilket tillader flere netværkshandlinger, såsom download af store filer og videoopkald; den kan også være asymmetrisk med en downloadhastighed på mellem 5 Mb og 100 Mb afhængig af forbindelsestypen.

Hvis du vil vide mere om symmetri og asymmetri. Glem ikke, at du direkte kan finde ud af, hvad der er symmetrisk fiber og forskellene med optisk fiber, for at lære mere om disse netværk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up