Hvad er en .ODT-fil, og hvordan åbner man den på pc, Android eller iPhone?

Der er mange filtyper, der kan afspilles på forskellige enheder, såsom åbning af .ARF-fil, åbning af .MOV-fil osv. I så fald, hvis du nogensinde er stødt på en .ODT-fil og ikke ved, hvad den er, og hvordan du åbner den på forskellige enheder, er du kommet til det rigtige sted. Bliv her og find hurtigt ud af det Hvad er en .ODT-fil, og hvordan åbner den på pc, Android eller iPhone?

Indeks
  1. Hvad er en .ODT-fil?
  2. Hvordan åbner man en .ODT-fil på pc, Android eller iPhone?
    1. Åbn .ODT-filen: på pc
    2. Åbn .ODT-fil: på Android eller iPhone

Hvad er en .ODT-fil?

.ODT-filer tilhører .ODF-filfamilien og er en åbent filformat baseret på XML, som formodes at være et tekstlagringsformat. I denne type filer kan de indeholde tekstdokumenter og andre specifikke data, såsom diagrammer, billeder, regneark, præsentationer osv.

Disse filer er oprettet af programmer som f.eks LibreOffice og OpenOffice som er blandt de nuværende bedste alternativer til Microsoft Office, primært fordi de har en helt gratis licens, som blandt andet giver dig mulighed for at åbne Docx- eller Word Doc-filer uden at bruge Microsoft Office .

En anden fordel ved disse programmer og .ODT-filer er, at de giver dig mulighed for at overføre data hurtigt og nemt fra et operativsystem til et andet, takket være dets brede kompatibilitet med de bedste operativsystemer, der er i brug i øjeblikket.

Hvordan åbner man en .ODT-fil på pc, Android eller iPhone?

Hvis du har en .ODT-fil på en enhed, og du ikke ved, hvordan du åbner den, er du kommet til det rigtige sted, for nedenfor fortæller vi dig, hvordan du åbner denne type enhed på PC, Android eller iPhone .

Åbn .ODT-filen: på pc

En af de vigtigste og nemmeste måder at åbne denne type fil på er at bruge det program, de oprindeligt kom fra, nemlig Libre Office, som du kan downloade fra sin officielle side , gratis og uden betalte licenser . Men hvis du helst ikke vil downloade eksterne apps, kan du bare bruge Word, bare højreklikke på filen med en .ODT-udvidelse, og vælg derefter Åbn med > Word.

Du har også mulighed for at konvertere en fil til et Word-dokument eller et andet format efter eget valg, online, så du kan åbne den på din pc uden behov for eksterne programmer eller applikationer.

Udover det kan du også åbne og redigere .ODT-filer online via Microsoft Word Online og Google Drev , for at gøre dette med sidstnævnte skal du først åbne din Gmail-konto, derefter skal du vælge ikonet Flere applikationer og derefter klikke på Drev . Så skal du vælge + knappen i venstre panel og så skal du vælge Upload ny fil og derfra uploader du din .ODT fil fra din PC.

Derefter skal du højreklikke på filen for at åbne den med Google Docs, når den åbner skal du klikke videre Fil > Download på Når du går derfra, skal du vælge det format, der passer dig, da du vil have mange muligheder at vælge imellem, inklusive Microsoft Word, det mest anbefalede for dig at tale det på pc.

Ovenstående muligheder fungerer muligvis på macOS og Linux, men hvis du vil have specifikke apps, der åbner .ODT-filer på disse operativsystemer, du kan brug NeoOffice til Mac og Calligra Suite til Linux eller brug Libre Office-indstillingen til disse operativsystemer.

Åbn .ODT-fil: på Android eller iPhone

Den mest bekvemme og sikre måde at åbne disse filer på Android-telefoner er at bruge Google Drev-appen som du nemt kan downloade fra Play Butik eller også downloade OpenDocument Reader-appen.

I tilfælde af iPhone kan du downloade applikationen OORlæser fra iOS App Store, som i sin gratis version kun giver dig mulighed for at se .ODT filen, men med premium versionen kan du nemt redigere dokumentet, udover alle ODF Formater.

Fandt du det interessant at lære, hvad en .ODT-fil er, og hvordan man åbner den på forskellige enheder? Så omsæt det, du har lært hos os, i praksis, så du kan se, hvordan du bliver en ekspert absolut ved at åbne disse filer selvom du kender venner, der har brug for denne viden, så del beskeden med dem!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up