Hvad er forskellene mellem 32-bit og 64-bit pc-processorer? - Fuld guide

Et af de grundlæggende elementer, der udgør din computer, er processoren. Det er en komponent, der analyserer alle handlinger eller instruktioner, du giver til din computer og sikrer, at de bliver materialiseret i systemet.

Hvorfor er dette element vigtigt i din computer? Hvilke typer processorer findes der? I denne artikel kan du lære mere om dette vigtige element.

Indeks
 1. 32-bit og 64-bit processor
 2. min pc's processor
  1. App version
 3. På jagt efter forskelle
  1. RAM hukommelse
  2. Bagudkompatibilitet
  3. Energi
  4. Pris
 4. Forbedre oplevelsen

32-bit og 64-bit processor

Den type processor, din computer kan have, afhænger af processortypen. CPU kapacitet bestemmer den hastighed, hvormed din computer vil kanalisere alle de oplysninger og handlinger, du foretager dig .

Derfor, jo højere antal bits, desto jævnere og hurtigere vil din computer køre. De fleste computere i verden har 32-bit processorer.

Selvom de stadig overlever, satte tilstedeværelsen af ​​64-bit-processorer fra 2003 på tværs af AMD-virksomheden en tendens, og antallet af computere med 32-bit-processorer (mens de stadig er meget udbredt), er blevet drastisk reduceret.

min pc's processor

Hvis din computer har været med dig i lang tid, og du ikke ved, hvilken slags processor den bruger, er det ikke særlig svært at finde ud af det. Alt du har brug for er få adgang til systemoplysninger fra din computer som følger:

 • Højreklik på din computers startmenu.
 • Vælg indstillingen "System".
 • Et vindue åbnes med den fulde version af din computer. Heriblandt finder du typen af ​​system.

App version

Disse egenskaber ved computere har ført til forskellige versioner af det samme program. Og hvad skyldes det? Det er netop fordi softwareudviklere søger at give en bedre oplevelse for deres brugere.

Computere med 64-bit processorer får din computer til at køre meget hurtigere så der kan være værktøjer til et bestemt program, som du kan drage fordel af med denne type computer og ikke i en 32-bit computer

På jagt efter forskelle

På trods af en næsten identisk struktur, 32-bit og 64-bit processorer har små, men vigtige forskelle i ydeevnen på din computer. Her vil du kunne kende nogle af de mest relevante:

RAM hukommelse

Forskellen mellem en processor og en anden er ret bred i brugen af ​​RAM. En 32-bit processor kan kun drage fordel af 4 GB RAM uanset hvor meget du rent faktisk har installeret på din computer.

På den anden side kan 64-bit processoren klare op til 16 exabyte, men ingen computer (i hvert fald til personlig brug) kan køre med så uhyrlig hukommelse.

Bagudkompatibilitet

På computere, der bruger 64-bit processorer, 32-bit applikationer kan køre uden større problemer . Du kan selvfølgelig kun bruge 32 eller 64 bit programmer, du kan ikke blande dem. Programmer med 64-bit versioner understøttes dog ikke på 32-bit systemer.

Energi

Med hensyn til varmeproduktion i computeren, 32-bit processorer bruger mindre energi og er derfor mindre tilbøjelige til at generere varme i processorens struktur. Dette vil dog også afhænge af visse elementer såsom ventilationssystemets effektivitet.

Pris

Ved at udforske markedet for at købe en 32 eller 64 bit processor, vil du opdage, at førstnævnte har en meget mere overkommelig pris end sidstnævnte. Hvis din computer ikke stiller større krav i forhold til driften, hjælper den dig derfor med at spare.

Forbedre oplevelsen

Når du har kendskab til forskellene på hver af processorerne, er det nok at kende, hvilken type processor din computer har. Og hvis du strukturerer en computer fra bunden, og du overvejer at anskaffe dig en processor, har du allerede alt det grundlæggende til at vælge, hvilken du vil bruge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up