Hvad er de forskellige typer og egenskaber af optisk fiber?

Optisk fiber er det moderne element eller medium, hvorigennem datanetværk er overført, hun er generelt lavet af meget lette, gennemsigtige og glasagtige materialer, der almindeligvis anvendes til telekommunikation og internettjenester. Der er også mange typer og karakteristika af fiberoptik.

Hvad der er ekstremt interessant er, at dette element kan sende information eller transmittere meget værdifulde signaler med lysets hastighed, hvilket gør det meget nødvendigt i dag.

Men hvilke typer fiberoptik findes der? Er der nogen forskelle? Nå, i denne artikel vil vi lære dig alt, hvad du skal vide på den optiske fiber. Vi håber, at alle de angivne oplysninger vil være meget nyttige for dig, lad os fortsætte.

Indeks
 1. Forskellige typer og karakteristika af optisk fiber
  1. Singlemode (SM) optisk fiber
  2. Multimode (MM) optisk fiber
 2. Hvordan identificerer man singlemode og multimode optiske fibre?
 3. Karakteristika, der adskiller de to typer optisk fiber
  1. Single mode fiber:
  2. Multimode fiber
 4. Fordele og ulemper ved forskellige typer og egenskaber af optisk fiber
  1. fordel
  2. Ulemper

Forskellige typer og karakteristika af optisk fiber

Vi ved godt, at der er to typer af optisk fiber , men hvad er de til? Hvad er dens anvendelighed og holdbarhed? Det vil vi forklare dig nedenfor.

Singlemode (SM) optisk fiber

 • Single-mode fiber er den optiske fiber, der kun tillader én form for udbredelse, nemlig en lysstråle til at transmittere information. Denne type lette fibre karakteriseret generelt ved lav signaldæmpning og højere transmissionshastighed samt større afstand.

Multimode (MM) optisk fiber

Det er fiberen, hvor lysets faser kan gå flere veje udbredelse, transmission af information gennem flere faser, vil dette generere større dæmpning og lavere transmissionshastighed.

Hvordan identificerer man singlemode og multimode optiske fibre?

Det er meget enkelt bare se på deres farver . Den komfortable single er kendetegnet ved en gul farve, og multimoden af ​​en akvamaringrøn, orange eller lilla farve.

De er også differentierede af længde af bølge af de to for eksempel; singlemodes er omkring 1310 og 1150 nanometer, og multimodes er 850 nanometer og 1310.

Karakteristika, der adskiller de to typer optisk fiber

Single mode fiber:

I denne fiber kan vi finde to tilsvarende typer kaldet; os1 og os2 . Som vi forklarede tidligere, er der mindre dæmpning i denne fiber, derfor er inputimpulsen meget lig udgangsimpulsen.

Hvordan er OS1 og OS2 forskellige?

 • Os1: Den er lavet med et strammere rør, hvorfor? Simpelthen fordi han er det designet til interne applikationer såsom; et campus eller et datacenter, der har større dæmpning og mindre afstand.
 • Os2: Den er lavet med en tyndere rør da den er designet til eksteriør såsom vej-, luft- eller underjordiske forbindelser.

Multimode fiber

Der er to matchende typer ligesom monofor , trinindeks og gradvist indeks, lad os se, hvad det er:

 • Skaleret indeks: Det er den første fiber lavet i multimode, og den er kendetegnet ved en ret stor diameter, men den giver en masse dæmpning. Fordi hans kerne er designet med én type optisk materiale og dens belægning på en helt anden.
 • Af denne grund kan lysimpulserne under transmissionen gøres lige, eller de kan simpelthen kollidere med væggene på dem og dermed dæmpe signalet. Af denne grund er dens input-impuls meget forskellig fra dens output.
 • Progressivt indeks: Da det blev designet, blev det betragtet som et forbedring af den tidligere fiber og er kendetegnet ved brydningsindekset, som gør indgangsimpulsen meget lig udgangsimpulsen.

Fordele og ulemper ved forskellige typer og egenskaber af optisk fiber

Ved at vide lidt mere om fiberoptik, du vil have helt sikkert skynde sig at kende nogle fordele og ulemper ved dets brug.

fordel

 1. En meget flatterende fordel er, at de optiske fibre er lettere end andre almindelige kabler. Derfor favoriserer den konfiguration i VLAN-netværk.
 2. Du kan slappe af med dens levetid, fordi den modstandsdygtig over for materialer termisk og ætsende.
 3. Du vil have meget hurtigt de oplysninger, du har brug for. Selv en af ​​forskellene er, at det er hurtigere end ADSL-forbindelser.

Ulemper

 1. De er meget følsomme, hvilket gør det skør .
 2. I nærvær af vand, han de kan blive beskadiget.
 3. De kan ikke yde elektrisk energi

Uden tvivl kom fiberoptik til at forbedre kvaliteten af ​​vores telekommunikation. Symmetrisk fiber er også dækket, men hvordan den adskiller sig fra optisk fiber, vil vi forklare i et andet afsnit. Giv os din mening i kommentarerne, vi vil med glæde læse, hvad du synes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up