Forskelle mellem USB 2.0 og USB 3.0? Hvilke typer findes der? Hvilken er bedre i hastighed?

Konstant i den teknologiske verden skabes værktøjer til at lette menneskelivet. Og det er det også den teknologiske udvikling små som de er, har stor indflydelse over hele verden.

Menneskeheden holder aldrig op med at blive overrasket over hver af opdagelserne af strålende sind, og det er, at bag disse ideer er der en stor indsats. En af disse fascinerende kreationer er USB , kan du købe et USB-flashdrev på Amazon. Men først skal du vide, hvad det er at gå mere i detaljer om det.

Indeks
  1. Hvad er USB?
  2. Forskelle mellem USB 2.0 og USB 3.0
  3. Typer af stik
  4. Hvad er bedre i 2.0 eller 3.0 hastighed?

Hvad er USB?

Universal seriel bus eller blot ved akronymet USB, er en kanal med et digitalt system, der tillader overførsel af data mellem enheder. Det blev udviklet af en gruppe virksomheder som Intel, IBM, Microsoft og andre virksomheder, det blev lanceret på markedet i 1996.

I dag overfører de fleste dokumenter og filer gennem disse USB-flashdrev, og det er meget nemt at tilslutte USB-flashdrev til mobiltelefonen for at overføre filer.

Den har en strukturel standard for kabler, stik og kommunikationsprotokol, og opfylder således sit grænsefladeformål fremragende. Det være sig computere, perifere enheder eller elektroniske enheder, via USB er der kontinuerlig forbindelse og kommunikation mellem dem.

i stand til at give en Elektrisk strøm, og på denne måde at oplade enheder uden at bruge en agent uden for de involverede personer. Den har Plug & Play-teknologi, det vil sige, når en enhed er tilsluttet, aktiveres proceduren automatisk.

Forskelle mellem USB 2.0 og USB 3.0

I version 2.0 er betydningen af overførsel er ensidig , modtages eller sendes oplysninger, men det kan ikke gøres samtidigt. Men version 3.0 har en to-vejs overførselsretning, så begge processer kan køre på samme tid.

Overførselshastigheden på 2.0 er op til 480 Mbit/s (60 MB/s), High Speed, hvoraf den faktiske hastighed er 280 Mbit/s (35 MB/s). I 3.0 har den en på op til 4,8 Gbit/s (600 MB/s), SuperSpeed.

2.0-strømforsyningen er på 500mA, mens 3.0-versionen er på 900mA. I USB 2.0 er der et kabel med fire linjer, to til data og to til strøm. 3.0 har et ni-linjers kabel til optimering .

Typer af stik

På den anden side, hvor mange typer stik er der? Hvilke versioner bruger disse stik? Her vil vi vise dig fem typer af dem:

  • USB Type A: Bruges af det versioner USB 1.0, 2.0, 3.0 og 3.1. I version 3.0 er den adskilt af en blå fane indeni, hvis den ikke har den, er dens hastighed lavere.
  • USB Type B: bruges normalt i printere eller scannere. Der er to typer, en til 1.0 og 2.0 og en anden til 3.0 med dens respektive blå farve indeni.
  • USB Type C: Seneste generation, da vendbar, kan du tilslutte enheder på begge sider uden problemer, brugt i 3.0 og 3.1.
  • Mini USB: Bruges ofte i kameraer og mobile enheder mini A eller mini B er kompatible med version 1.0 og 2.0.
  • Micro USB: Blandt de mest brugte i små enheder, hvis det er micro AB er det til 1.0 og 2.0, og hvis micro B er funktionelt til 1.0 og 0.2.

For 3.0 og 3.1 ændrer sidstnævnte form en smule, og det blå er stadig til stede indeni.

Hvad er bedre i 2.0 eller 3.0 hastighed?

Som vi tidligere så i forskellene mellem disse to versioner af USB-standarden, er der stor forskel på hastigheden. Hvad gør version 3.0 bemærkelsesværdig ved, at den har en højere hastighed end version 2.0, det er dens SuperSpeed ​​​​teknologi.

Desuden skyldes dette, at der er inkluderet fem ekstra kontakter i dens struktur, hvilket tillader en stigning i versionens ydeevne. Da to af dens kabler bruges til at modtage information, mens to andre til at sende den, og de andre fem til at levere elektrisk strøm.

Så sæt dig selv på prøve! Anvend det, du har lært i dag, og se om du kan kende forskel USB-porte af dine enheder.

På den anden side, hvis du vil kopiere videoer fra DVD til dit USB-flashdrev, er denne artikel for dig. Fortsæt med at lære alt om USB-porte og find ud af, hvordan du kan få adgang til den enhed, der er tilsluttet din routers USB-port.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up