Hvordan deler man en netværksprinter på Windows- og MacOS-computere?

I dag er der en bred vifte af enheder, der fungerer med meget forskellige operativsystemer. Af denne grund er det nødvendigt at kunne dele ressourcer såsom en printer. I den følgende artikel vil vi vise dig, hvordan det er muligt at dele en netværksprinter på Windows- og macOS-computere.

Dette er en funktion, du måske ikke vidste, at du kunne køre mellem disse tilsyneladende forskellige systemer. Men det viser sig, at de kan forbindes perfekt og komme godt ud af det, du kan endda dele filer. Alt dette via det samme hjemmenetværk og dermed bruge den samme printer uden problemer.

Vi har allerede lært dig i en tidligere artikel, hvordan du konfigurerer og tilføjer en printer til Google Cloud Print i Windows 10. Og hvordan du tjekker, er noget meget nemt at gøre. Men i denne tutorial vil vi du at lære hvordan deler man en netværksprinter på Windows- og macOS-computere?

Indeks
  1. Sådan deler du en netværksprinter på Windows- og MacOS-computere
  2. Sådan deler du en netværksprinter på MacOS-computere

Sådan deler du en netværksprinter på Windows- og MacOS-computere

For at starte, vil vi forklare, hvordan man deler en netværksprinter på Windows-computere og den første ting at gøre er at gå til netværks- og delingscenteret. Dette er i kontrolpanelet, når du er i dette vindue, skal du klikke på indstillingen Skift avancerede delingsindstillinger.

Så skal du aktivere fildelingsboksen og printere, gå nu til kontrolpanelet og til listen over tilsluttede printere. Placer dig selv på den, du vil dele, og højreklik, en valgmenu vises, og du skal vælge Printeregenskaber. Nu skal du klikke på fanen Del.

Derefter skal du aktivere indstillingen Deling, og du skal også give den et navn, du skal også aktivere indstillingen Aktiver fil- og printerdeling. Nu for at få adgang til en delt printer. Du vil gå til Windows File Explorer og klikke på netværksindstillingen.

Denne handling vil finde de computere, der er tilsluttet dit lokale netværk, du skal nu dobbeltklikke på Windows pc. For at se den printer, du deler med dit team, skal du nu vælge printeren og klikke på for at kunne tilføje og konfigurere den. Du skal installere Apple Bonjour Print Services til Windows, hvis du har delt printeren fra en Mac.

Sådan deler du en netværksprinter på MacOS-computere

For disse typer systemer, der bruges af Apple, er der ingen måde for dig at dele en printer, som du gør i Windows. Til dele printer, du skal gøre det gennem Bonjour-protokollen, som Apple inkluderer. Hvad skal vi så gøre, vi går til Apple-menuen og laver et klip, så vælger vi Systemindstillinger.

Når dette er gjort laver vi et klip på indstillingen Printere og scannere, nu skal du vælge den printer du vil dele. Og du vil klikke på indstillingsknappen Del denne printer på netværket. I knappen Delingsindstillinger skal du klikke, og du skal også sikre dig, at printerdeling er aktiveret.

For nu at få adgang til en delt printer i macOS , skal du gøre følgende. Du skal gå til panelet Printere og scannere og klikke på knappen + og derefter vælge Tilføj en printer eller scanner. Du kan tilføje denne indstilling fra dialogen, der tilbydes af andre programmer, der tillader brug af printere.

Og du skal bare klippe Tilføj printer-indstillingen, og den vil vise dig dialogboksen. Nu på Windows-ikonet skal du klikke og vælge den Windows-pc, du deler printeren med. Og på den måde har vi undervist dig på en enkel og trin-for-trin måde hvordan man deler en netværksprinter på Windows- og macOS-computere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up