Termisk pasta: hvad er det og hvad er det til? Dens funktion, typer og hvordan den udskiftes på din pc

Udførelse af vedligeholdelsesarbejde på computere er en aktivitet, der går gennem forskellige faser. Hver af de dele, der udgør din computer, kræver særlig opmærksomhed.

Det er ikke nok at lave en overfladisk rengøring inde i din CPU, eller at rense de filer og malware, der måtte være i dit system, for at optimere computerdriften skal du være opmærksom på detaljerne.

Indeks
 1. Hvad er termisk pasta?
 2. Hvad bruges termisk pasta til?
 3. Termisk pasta funktion
 4. Typer af termisk pasta
  1. Udskift termisk pasta

Hvad er termisk pasta?

Et af de relevante aspekter under den forebyggende vedligeholdelse af din computer er relateret til brugen af Termisk pasta .

Termisk pasta er et stof, der fungerer som en varmeleder. Det er en tyk væske, metallisk i farve. Dens brug i computere er meget populær og er generelt billig og let tilgængelig i enhver elektronikbutik.

Hvad bruges termisk pasta til?

Dette stof tjener som en varmeleder mellem forskellige komponenter eller dele, som, selv om de ikke opretholder en direkte forbindelse, er meget tæt på hinanden.

Så længe disse dele eller komponenter fungerer, vil de generere varme og i fravær af termisk pasta kan overophedning mellem komponenterne forårsage betydelig skade .

Termisk pasta funktion

Det er meget vigtigt at påføre termisk pasta på visse metaloverflader på computeren og dermed forlænge levetiden af ​​de dele, der udgør den.

 • Dens brug er meget almindelig mellem processor og radiatoren der effektivt leder varmen produceret af det første element til det andet.
 • På denne måde vil metaloverfladerne ikke lide så meget under de høje temperaturer, som deres drift forårsager.
 • Ved at lede varmen fra en komponent, såsom processoren, til kølepladen, kan blæserne af dette andet element udlede varmen til ydersiden af ​​computeren.

Typer af termisk pasta

På markedet kan du få et interessant udvalg af dette stof på grund af de elementer, der tjener som komponenter i termisk pasta. Blandt dem er:

 • Termisk metallisk pasta : Selvom det normalt er det dyreste, er det også det bedste og mest populære. Den har komponenter baseret på silikone og aluminium eller sølv, hvilket forbedrer den termiske ledningsevne.
 • Keramisk termisk pasta : som metal, en del af en silikonebase, men denne gang er det andet element keramisk pulver. Det er noget mere grundlæggende og billigere, selvom det ikke anbefales til brug på computere.
 • Silicium : Dette er det laveste område med hensyn til termisk pasta, og selvom det kan gøre sit arbejde med at sprede varme i grafik- eller videokortprocessorer, anbefales det mindre at bruge det end keramisk termisk pasta.

Udskift termisk pasta

Når du har købt den ideelle termiske pasta til at udføre denne type vedligeholdelse på din computer, skal du overholde visse instruktioner:

 1. Den første ting at gøre er at sluk og afbryd din computer så der ikke er nogen aktiv strømkilde.
 2. Fortsæt med at skrue computerens køleplade af for at fjerne den, så du kan arbejde på processoren.
 3. Prøv at finde en plastikgenstand, der kan bruges som en spatel til at fjerne den gamle termopasta. Det er under ingen omstændigheder vigtigt at bruge metal, der kan ridse overfladen.
 4. Få et stof, der ikke efterlader fibre til bortskaffe rester af termopasta, der ikke kunne fjernes med plastikobjektet. Du kan fugte stoffet med sprit.
 5. Påfør en dråbe termisk pasta på processoren . En af de mest populære påføringsmetoder, den siger, at størrelsen af ​​dråben skal være lig med størrelsen på en ært eller en halv ært.
 6. Sørg for, at når du løfter sprøjten med termisk pasta, kan du bruge papir eller en klud for at forhindre, at der dannes tråde af termisk pasta på en anden metalkomponent i computeren.
 7. begynde at tilslutte kølepladen og efterhånden resten af ​​komponenterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up