Sådan bruges CmapTools til konceptkortlægning

Teknologien har gjort mange opgaver nemmere for både studerende og folk, der har virksomheder. Siden oprettelsen af ​​internettet er alle kommet her for at finde information, afklare tvivl vide, hvordan man laver visse aktiviteter eller endda få programmer, der udfører disse aktiviteter for én.

Den sektor, der har haft størst gavn af internettet, har utvivlsomt været studentersektoren, på grund af det faktum, at der er kommet flere webværktøjer ud, helt gratis som giver os mulighed for at lave alt fra komplekse matematiske øvelser, kortsimuleringer, til oprettelse af planer, grafer og mentale og konceptuelle kort.

Under denne forudsætning er værktøjet CmapTools har opstået , som, selv om det ikke er det enkleste eller det mest raffinerede, utvivlsomt er en glimrende mulighed for at udvikle alle slags konceptkort, hvilket gør det meget nemmere, ikke kun for eleverne, men også for eleverne. arbejdere, præsentationer, der kræver disse typer kort.

CmapsTools bruges hovedsageligt til koncept kortlægning, men er også nyttig til diagrammer eller skematisk design. Det giver brugerne mulighed for at bruge forskellige værktøjer til at forbedre designet og er helt gratis, hvorfor det varmt anbefales af lærere over hele verden.

Indeks
  1. Hvad er CmapTools, og hvordan får jeg det?
  2. Hvordan bruger man CmapsTools?
    1. Tilføj, bestil og link koncepter
    2. Tilpas udseendet af dit kort
  3. Hvordan gemmer man et kort?

Hvad er CmapTools, og hvordan får jeg det?

Som vi nævnte tidligere, er dette program designet til udvikling af konceptkort; han kan dog gå videre ved at lave diagrammer eller diagrammer. Det indeholder værktøjer som f.eks pile, kasser og billeder, der forstærker oplevelsen og resultatet og giver dig også mulighed for at bruge downloadede eksempler.

Dette program er tilgængeligt for alle operativsystemer: Windows, MAC og Linux, både til 32-bit og 64-bit . Det har også sin version til mobile enheder, og du kan downloade CmapsTools helt gratis.

Hvordan bruger man CmapsTools?

Efter at have downloadet og installeret det, skal du kør programmet, og du vil se, at det vil bede om tilladelse til at bruge det appen. Efter at have accepteret og gået ind i programmet, vil vi bemærke, at der mangler en værktøjslinje.

Af denne grund er måden at skabe konceptkort på gennem koncepter. Koncepter er de ideer, der skal udvikles i konceptkortet. For at lave et koncept skal du blot dobbeltklikke på bordet og begynde at skrive de koncepter du ønsker, og med knappen ovenfor laver vi de pile, der forbinder koncepterne.

Som vi nævnte tidligere, fungerer dette program efter koncepter. For at oprette en skal du blot dobbeltklikke på tegnebrættet. Når først begreberne er skrevet, burde de være det rangeret efter relevans. Til sidst skal du rotere begreberne med pile.

På dette tidspunkt skal du vælge konceptet og derefter pilen, der vises i dets øverste del, og du skal kun gøre træk musen fra et koncept til et andet for at forbinde dem med pilen.

Hvis du tilslutter de tidligere oprettede koncepter med pile, vil der i midten dukke en boks op med ordet link, for at skrive en forbindelse, der forenkler forståelsen af ​​kortet. På den anden side, hvis du trækker pilen ind i et tomt rum, vil der blive oprettet et andet koncept.

Tilpas udseendet af dit kort

Hvis vi går til format, så kan stilmulighed, vi kan ændre skrifttype, størrelse, farve, stilarter, justering og mellemrum. Og selvfølgelig tilbyder den flere standardstile, så du kan arbejde med færdiglavede skabeloner.

Hvis du ikke kan lide pilene, har de ikke den farve eller det design, du ønsker, du kan altid ændre dem fra stilvinduet. Hvis den ikke er åben, åbnes den fra vinduesmenuen og derefter på vise stilarter . Endnu bedre, du kan ikke kun ændre layoutet af pilene, men også stylingen af ​​koncepter og links.

Hvordan gemmer man et kort?

Når du har færdiggjort dit konceptkort, kan du gemme det ved at gå til Filer og derefter klikke ved at vælge Gem kort . Ved at klikke på verdensikonet kan du gemme dit kort på en ekstern server, denne kan findes i øverste højre hjørne af skærmen

Med CmapsTools kan du bruge forskellige backup-metoder, idet du kan tage backup af mindmaps til skyen eller gemme dem på din computer. Til sidst, før optagelse, du skal vælge formatet nogle af de tilgængelige muligheder er: BMP, JPG, PNG, SVG, til PDF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up