Sådan beskytter jeg mig selv godt på åbne WiFi-netværk

Et åbent WiFi-netværk er nyttigt, når der ikke er noget andet alternativ til at få adgang til internettet. Denne type forbindelse indebærer dog risici, der bringer sikkerheden af ​​dine private data og din mobile enhed i fare. Hvis du vil vide det hvordan man beskytter mig selv ordentligt i åbne WiFi-netværk i denne artikel vil vi fortælle dig en effektiv måde at opnå dette på.

Indeks
 1. Hvad er et åbent WiFi-netværk?
 2. Hvilke risici står jeg over for, når jeg opretter forbindelse til et åbent WiFi-netværk?
 3. Sådan beskytter jeg mig selv godt på åbne WiFi-netværk
  1. Deaktiver synkronisering
  2. Installer sikkerhedsrettelser
  3. Installer antivirussoftware (vigtig for at beskytte dig selv godt på åbne WiFi-netværk)
  4. Sørg for at få adgang til websteder, hvis URL starter med "https"
  5. Undgå at logge ind for at beskytte dig selv ordentligt på åbne WiFi-netværk
  6. Slet alle spor af din browsing
  7. Brug en VPN

Hvad er et åbent WiFi-netværk?

Et åbent WiFi-netværk er et trådløs forbindelse, der ikke er adgangskodebeskyttet . Derfor klikker brugere på det og får straks adgang til dette netværk, men det er ikke sikkert, fordi dataene ikke er krypteret.

Når et åbent netværk er tilgængeligt, kan WiFi-ikonet ses uden lås. Browsing er ikke altid garanteret, fordi der kan være et WiFi-netværk med en captive-portal, og i dette tilfælde vil brugeren kun få adgang til et websted, der anmoder om en forbindelse. Af denne grund skal du være meget forsigtig og vide, hvordan du opretter forbindelse til og fra et WiFi-netværk.

Hvilke risici står jeg over for, når jeg opretter forbindelse til et åbent WiFi-netværk?

Hvis en bruger ikke træffer passende sikkerhedsforanstaltninger, når han får adgang til et åbent WiFi-netværk, cyberkriminelle kunne få adgang til deres personlige data . Også de oplysninger, der er lagret af den mobile enhed, vil være i fare, fordi der ikke er nogen datakryptering eller anden sikkerhed.

Derudover kan den mobile enhed, når den tilgår et åbent WiFi-netværk, blive udsat for malware og få adgang til plagierede websteder, hvor cyberkriminelle stjæler login-data og al information, der udveksles under login. . Af denne grund bør du tage forholdsregler, mens du overfører filer fra din pc til din mobiltelefon via WiFi.

Sådan beskytter jeg mig selv godt på åbne WiFi-netværk

Det mest praktiske er, at du ikke få adgang til åbne WiFi-netværk, da de ikke er sikre . Men hvis du har brug for at surfe på internettet, og du ikke har noget andet alternativ, anbefaler vi, at du følger disse trin for at beskytte dig selv godt, når du opretter forbindelse.

Deaktiver synkronisering

Før du får adgang til det åbne WiFi-netværk, deaktiver bibliotekssynkronisering i din e-mail, kalender, kalendere og andre apps, der normalt kører i baggrunden. For at gøre dette skal du gå til enhedens generelle indstillinger og trykke på "Sikkerhedskopier". Fjern derefter markeringen i "Synkronisering".

Installer sikkerhedsrettelser

Du skal aktivere automatiske system- og appopdateringer. På denne måde undgår du sikkerhedssårbarheder, som cyberangribere kan bruge til deres fordel.

Installer antivirussoftware (vigtig for at beskytte dig selv godt på åbne WiFi-netværk)

Derudover anbefales den korrekte installation af et antivirussystem, da det kan identificere og stoppe handlingen af ​​enhver virus eller malware, såvel som angreb fra enhver cyberkriminel på terminalen.

Sørg for at få adgang til websteder, hvis URL starter med "https"

Når du surfer på internettet gennem et åbent WiFi-netværk, er det vigtigt at kun få adgang til websteder med URL'er, der starter med https . På denne måde rejser dataene krypteret på de sider, du besøger, så du har en forsvarslinje mod enhver trussel.

For at kontrollere, om en webside bruger "https", skal du blot tjekke adresselinjen og låseikonet ud for URL'en. Hvis forbindelsen er krypteret med Https, er den privat og sikker.

Undgå at logge ind for at beskytte dig selv ordentligt på åbne WiFi-netværk

Forbind ikke til nogen hjemmeside, hvis du surfer på et åbent WiFi-netværk. Ligeledes undgå online shopping eller bankvirksomhed, da dine private data kan falde i hænderne på cyberkriminelle.

Slet alle spor af din browsing

Efter at have gennemset et åbent WiFi-netværk, er det nødvendigt at ryd hele browsingstien . For at gøre dette skal du gå til webbrowserindstillingerne og finde afsnittet "Privatliv og sikkerhed". Vælg derefter "Slet browserdata" og klik på "Ryd data".

Brug en VPN

Adgang til https er ikke en total garanti for sikkerhed, det kan du styrk din beskyttelse med en VPN . Når du opretter forbindelse til en VPN-server på Android, går forbindelsen først gennem denne server, før der modtages et svar fra netværket. Derfor vil forbindelsen mellem din pc og VPN være krypteret og mere sikker for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up