Hvordan reparerer jeg min pc's hukommelseskortlæser, hvis den ikke virker?

Er det værste sket og synes du nu du skal have en kortlæser repareret pga den ønsker ikke at få adgang til dit SD-kort ? Bare rolig, gå ikke i panik, du har flere muligheder lige ved hånden.

Selvom digital lagringsteknologi er nået langt, er det et utroligt almindeligt problem. Med det i tankerne er der et par ting, du selv kan gøre hjemmefra.

Indeks
  1. Hvad sker der?
    1. De første grundlæggende ting
  2. Reparer kortlæser fra Windows 10
    1. diskhåndtering
    2. diskpart
    3. Enhedsadministrator

Hvad sker der?

SD-kort (en forkortelse for Solid Disk) er lagringsenheder meget almindelig i dag. Deres høje effektivitet er til dels takket være den delikate synergi mellem alle deres elektroniske komponenter, som også gør dem sårbare i visse situationer. Med dem er det muligt at overføre en musik-cd til et SD-kort og endda USB-drev og SD-kort kan formateres og formateres i Linux.

På denne måde uventede spændingsvariationer kan nemt blive påvirket . På samme måde kan en fejl, når der registreres information, ændre strukturen af ​​dataene og gøre dem ulæselige.

Hvis dette sker, skal du vænne dig til tanken om, at dataene er gået tabt, selvom du med nogle tredjepartsprogrammer kan forsøge at gendanne dem. Men med følgende tips kan du reparere en kortlæser og undgå at købe en ny.

De første grundlæggende ting

Inden man går ind til sagens kerne og tyer til mere komplicerede løsninger, er det rigtige at gøre nogle kontroller. Det første du skal gøre er at tjekke at dit kort eller læseren på din pc ikke er tilstoppet eller snavset, dvs. sige, at de er i kontakt.

Prøv også andre kort i din computers kortlæser og menu der er tale om i andre enheder. Hermed vil du identificere, hvor problemet egentlig er at reparere kortlæseren, enten i kortet eller i din komponent. Tjek også, at du ikke har flyttet fanen til den side af kortet, der forhindrer det i at blive skrevet.

Du kan også ty til Windows Fejlfinding, som er meget mere effektiv, end det ser ud ved første øjekast. Hvis intet af det virker, er det tid til at dykke ned i dybere vand.

Reparer kortlæser fra Windows 10

I mange tilfælde er det ikke muligt at læse kortet på grund af softwareproblemer, med disse foranstaltninger er det meget sandsynligt, at du selv vil kunne gendanne dit kort.

diskhåndtering

Dette er en funktion, som du kan få adgang til i nogle versioner af Windows 10 ved at trykke på tasterne "Windows" sammen med bogstavet " x ". Dette vil vise en liste, som du skal vælge fra "Diskhåndtering". På denne måde åbner du et vindue, hvori vil du kunne se alle de enheder, der er tilsluttet din pc.

Dit kort skal vises her med navn og bogstav, hvis der ikke er tildelt noget bogstav, eller hvis det svarer til en anden enhed, du kan ændre bogstav og sti . For at gøre dette skal du blot højreklikke på kortet og vælge den tilsvarende mulighed. Når det nye bogstav er tildelt, skal du prøve at få adgang til kortet igen.

Hvis problemet fortsætter, kan du prøve at reparere kortlæseren ved at omformatere kortet, selvom dette vil gøre datagendannelse vanskeligere. I dette tilfælde, når du højreklikker på enheden, skal du vælge "Format". Ved formatering er det bedst at vælge FAT32, da det er den mest almindelige og læsbare datastruktur for alle enheder.

diskpart

En anden mulighed for at løse problemet er at tvinge computeren til det "bestige" alle tilsluttede læsere. Du kan gøre dette ved at trykke på tasten. "Windows" med "X" og muligheden "Kommandoprompt" i den viste liste.

I det vindue, der vises, skal du placere diskpart og derefter "aktiver automatisk montering" og tryk til sidst "gå ind", dette vil tvinge computeren til "at se" alle tilsluttede enheder.

Enhedsadministrator

Du kan få adgang til denne sektion ved at vælge den på listen ved at trykke på tasterne "Windows" og "X". I dette nye vindue skal du finde muligheden "universelle serielle bus-controllere".

Når du er der, højreklik på vælg "opdatering det piloter”. Hvis det ikke virker, kan du prøve at deaktivere og genaktivere enheden mellem de samme muligheder.

Dermed burde problemet allerede være løst. Men hvis du har nået dette stadie, og du stadig ikke kan få adgang til dit kort, er det desværre tid til at gå til en specialist. Heldig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up