Hvordan konfigureres og forbedres forbindelsessikkerheden for en WiFi-router? - Meget let

Trådløse forbindelsesnetværk har været et ekstremt nyttigt værktøj i alle aspekter, der tilbyder bekvemmelighed ved tilslutning på tværs af enhver enhed uanset om det er stationære, bærbare, smartphones, tablets eller videospilkonsoller.

For at drage fordel af dette fantastiske resultat af teknologiske fremskridt er det er vigtigt at have en router . Disse enheder distribuerer WiFi-signalet i hele dit hjem eller kontor.

Langsomme forbindelser

Imidlertid, at holde dit netværk åbent kan forårsage nogle problemer . Et stort antal enheder forbundet til det samme netværk kan resultere i, at dets ydeevne bliver alvorligt påvirket.

Derfor er det vigtigt at være bekendt med denne type udstyr, at vide, hvordan man kan forbedre dets sikkerhed og undgå denne type overbelastning af enheden hvilket kan gøre internettjenesten meget langsommere.

Router opsætning

Et af de første skridt til at optimere sikkerheden på din WiFi-router er at sætte dig ind i måden du logger ind på dens kontrolpanel .

For at få adgang til dette panel eller denne grænseflade er det nødvendigt at identificere IP-adressen. Langt de fleste af disse computere, uanset mærke og model, falder normalt sammen med følgende adresser: » 192.168.0.1 " Hvor " 192.168.1.1 “.

Router brugernavn og adgangskode

Når du har indtastet IP-adressen (du kan endda se den i din routers database), skal systemet bede dig om at indtaste et brugernavn og en adgangskode . Som standard anvendes ordet "admin" på begge felter, så det er tilrådeligt at se på routerens konfigurationsmenu for at ændre det.

Disse typer af muligheder findes normalt i adgangskodesektionen. Skift brugernavn og selvfølgelig adgangskode, der giver dig adgang til routerens webgrænseflade.

Sikkerhedssystem

Et andet punkt af afgørende betydning er relateret til forbindelsestypen og adgangskoden. Endnu engang, Det anbefales ikke, at netværket er gratis . Da et stort antal mennesker kan oprette forbindelse uden nogen tilladelse, bliver din internetforbindelse frygtelig langsom.

Blandt de sikkerhedsmuligheder, som enhver router kan tilbyde for at beskytte dig mod WiFi-angribere, er brugen af ​​systemet » WPA2-PSK ", som tillader etablering af adgangskoder op til 63 cifre. Jo længere adgangskoden er, desto mindre sandsynlighed vil nogen være i stand til at logge ind.

Du kan også konsultere på nettet forskellige sider, der sørger for at formulere tilfældige adgangskoder, som kan være meget svære at tyde. Glem selvfølgelig ikke at skrive dem ned.

Skjul dit net for jægere

Folk, der leder efter WiFi, vil altid være på jagt, klar til at bede dig om nøglen. En af de ting, der kan give dig, er navnet på dit netværk, som du sikkert har ændret og sat dit navn eller fornavnene på din familie.

Som standard refererer netværksnavnet til modellen, den mærke og producent af udstyret , hvilket gør det mere indlysende, at det tilhører dig. Men... du kan skjule det.

Gennem routerkonfigurationsgrænsefladen, du kan få din computers SSID til ikke at blive vist som et tilgængeligt netværk på andre enheder, går helt ubemærket hen.

Brug sikkerhedsfiltre

Et andet meget nyttigt værktøj til at optimere sikkerheden på din WiFi-router er anvendelsen af inklusions- eller ekskluderingsfiltre af enheder. I denne retning:

 • Du kan angive, hvilke enheder der må oprette forbindelse til det trådløse netværk. For at gøre dette skal du bruge MAC-adressen på hver af disse enheder. Dit netværk er muligvis gratis, men hvis en uautoriseret enhed forsøger det oprette forbindelse til netværk det kan bare ikke.
 • På samme måde kan du anvende undtagelser, kontrollere listen over enheder, der er tilsluttet det trådløse netværk og deaktivere dem. Her skal du også kende MAC-adressen på den enhed, der skal udelukkes.

Beskyt dit netværk mod ubudne gæster

Vent ikke længere med at udforske konfigurationsgrænsefladen på din router og optimere sikkerheden på dit WiFi-netværk, for at undgå langsomme forbindelser på grund af overbelastning af tilsluttede enheder .

Indeks
 1. Langsomme forbindelser
 2. Router opsætning
  1. Router brugernavn og adgangskode
 3. Sikkerhedssystem
 4. Skjul dit net for jægere
  1. Brug sikkerhedsfiltre
  2. Beskyt dit netværk mod ubudne gæster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up