Hvad er IPv6-protokollen, hvad bruges den til, og hvordan virker den?

Brug af internettet etablerer kommunikation mellem computere og andre komponenter. For at netværk skal fungere korrekt, protokoller såsom IPv6 er påkrævet, som specificerer metoden til at sende og modtage data. Af denne grund er det værd at spørge, hvad det er, hvad er det til, og hvordan fungerer IPv6-protokollen?

Er du interesseret i historien om internettet og netværk? Så skal du lære, hvad World Wide Web er, og hvordan det fungerer, en protokol, der ville repræsentere en revolution for den verden, vi lever i i dag.

På den anden side, selvom vi taler om IPv6-protokollen i dag, ville det være meget praktisk for dig at vide, hvad TCP/IP-protokollen er, og hvad den bruges til, før du begynder at læse informationen nedenfor.

Indeks
  1. Hvad er IPv6-protokollen, hvad bruges den til, og hvordan virker den?
    1. Hvad er IPv6-protokollen?
    2. Hvad bruges IPv6-protokollen til?
  2. Hvordan fungerer IPv6-protokollen?
    1. Forskellige typer adresser
    2. Brug statiske ruter

Hvad er IPv6-protokollen, hvad bruges den til, og hvordan virker den?

For at dataoverførsel kan finde sted, fungerer IPv4-protokollen som en transmissionsmanager for at sikre, at datapakker sendes. Han havde dog begrænsninger i at yde 32-bit adresser hvorfor IPv6 opstod med det formål at betjene brugerne.

Så viser vi dig mere detaljer over IPv6, en vigtig protokol, der formåede at forbedre sin IPv4-forgænger med hensyn til sikkerhed og effektivitet. Vil du derimod vide, hvad IPv4-protokollen er, og hvad den bruges til, har vi også en guide til det.

Hvad er IPv6-protokollen?

IPv6 er en nyere version af internetprotokollen, der blev oprettet til garantere afsendelse og modtagelse af datapakker i bruger 128-bit plads. Det betragtes som efterfølgeren til IPv4, som var ved at løbe tør for netværksplads, og med denne begrænsning kunne det ikke give alle brugere.

Træde i kræft, IPv6 kom i 2012 som en fremragende strategi til effektivt at løse IPv4-problemet. IPv6 har overgået brugernes forventninger, da det har formået at give øget sikkerhed og effektivitet i forhold til sin forgænger.

Hvad bruges IPv6-protokollen til?

IPv6-protokollen bruges til at svare alle brugere, der har brug for en IP-adresse på netværket. Også, IPv6 blev oprettet med forbedringer. Denne protokol håndterer effektivt datapakker med en enklere header end IPv4 og garanterer større sikkerhed på netværket mod mulige angreb.

IPv6 kan hoste millioner af forskellige adresser. Disse har en meget mere kompleks struktur sammenlignet med IPv4. En anden ejendommelighed ved de nye IPv6-adresser er, at de er opbygget af lange kombinationer af tal og bogstaver (hexadecimalt format). Denne kvalitet giver større sikkerhed, fordi angribere ikke nemt kan dekryptere adresserne.

Hvordan fungerer IPv6-protokollen?

I starten består IPv6-protokollen af ​​128 bit, det samme som 8 hexadecimale felter på 16 bit adskilt af kolon. De første 40 bit af pakken har headeren, som indeholder kilde- og destinationsadresserne. Da IPv6 fungerer med Ipv4, en overgangsmekanisme opstår mellem de to protokoller.

Mekanismen af tunnelering eller brobygning opretter IPv6-pakker, som derefter komprimeres til IPv4-pakker. Efterfølgende sker den omvendte proces. Dette gøres for at kommunikere computere, der har IPv6, med dem, der har et IPv4-netværk.

Forskellige typer adresser

IPv6 opretter adresser, der kan være unicast, multicast eller anycast . Unicast bruger kun en grænseflade til en IPv6-node. Multicast identificerer flere grænseflader, der skal betjenes af en multicast-gruppe. Til sidst, med anycast, tildeles de til flere noder, så pakken leveres til den nærmeste node.

Derfor udføres IPv6-kortlægning af grænseflader frem for noder. Hver grænseflade kræver mindst én unicast-adresse. Dernæst er IPv6-routing afhængig af højeste præfiksmatch og omdirigering med ICMP. IPv6-protokollen udfører effektiv routing gennem statiske ruter.

Brug statiske ruter

Det statiske ruter tillade pakker at rejse over bestemte routere for at nå deres destination. Disse ruter foretrækker ofte de routingprotokoller, de lærte tidligere. Den statiske rute har routerens IP-adresse og præfikset til rute.

På denne måde tildeler IPv6-protokollen en digital nøgle til identificere hjemmesiden og signalerer forbindelsespunktet, hvor en anmodning fremsættes for at give et svar.

Og generelt er det sådan, IPv6-protokollen fungerer. På den anden side, hvis du vil vide mere om internettets historie, anbefaler vi, at du finder ud af, hvad Arpanet er, og hvad det bruges til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up