Hvad er MAC-filtreringsmuligheden på min router, og hvad er den til?

Router MAC-filtrering er en sikkerhedsforanstaltning, der kan spare dig for mere end hovedpine og forhindre uønskede personer i at få adgang til dit netværk. Dens implementering gennem routeren er meget enkel og giver dig mulighed for det beskytte dine data mod mulige angreb .

Hver dag har flere og flere enheder MAC-filtreringsmuligheder, Der er også selvom mobiltelefoner, der har denne funktion til at kontrollere, hvem de deler deres forbindelse med . I øjeblikket er der værktøjer og applikationer, der bruges til at knække adgangskoden til et netværk og få adgang til det.

Dette gør dit netværk sårbart, men MAC-filtrering giver dig mulighed for det styre tilsluttede enheder . Det er en af ​​de bedste muligheder for at øge netværkssikkerhed og kontrol.

Hvad er MAC-filtrering?

For at forstå konceptet er den første ting at vide, at det er en MAC (Media Access Control), eller JEG' adresse MAC er en unik identifikationsværdi tildelt af en producent til en netværksenhed, uanset om det er et netværkskort eller en mobiltelefon. Værdien af ​​en MAC er normalt alfanumerisk og gentages ikke.

Udtrykket må ikke forveksles med IP-adressen. I betragtning af det MAC-adressen identificerer enheden mens IP-adressen er en logisk værdi, der er tildelt en enhed, der skal identificeres i det samme netværk.

Routeren registrerer MAC-adresserne på alle enheder, der forbinder til netværket og det er her MAC-filtrering kommer i spil. Ved at kende alle enheders MAC kan man fra routeren konfigurere hvilke enheder der har adgang til netværket.

Det er muligt at fastslå, hvilke enheder der kan tilsluttes netværket eller at blokere især andre. Dette gøres takket være implementering af såkaldte sorte lister og hvidlister . Du kan tillade tilslutning af alle husstandsenheder og samtidig nægte tilslutning af ukendte enheder.

Konfiguration af MAC-filtrering

Som tidligere nævnt er konfigurationen af MAC-filtrering vil ske gennem routeren. Få adgang til routerkonfigurationsindstillingerne fra browseren.

IP-adressen, der skal oprettes forbindelse til routeren, kan variere afhængigt af enheden, netværkskonfigurationen eller endda den aftalte internetudbyder. Selvom sædvanlig adgangsadresse er 192.168.1.1. Log ind med dit brugernavn og adgangskode.

Standardroutere har ikke MAC-filtrering aktiveret, og derfor kan enhver enhed få adgang til netværket. Når du opretter konfigurationen, har du to muligheder:

  • En hvidliste som omfatter alle enheder, der har adgang til netværket. Kun brugere på denne liste har adgang til den.
  • En sortliste hvor alle enheder, der ikke har adgang til netværket, indtastes. Enhver enhed kan tilsluttes undtagen dem på denne liste.

I konfigurationsmenuen skal du identificere indstillingen Wi-Fi eller Wireless. Det er vigtigt at nævne, at MAC-filtrering fungerer for enheder, der er tilsluttet et trådløst netværk . Den mulighed, vi skal vælge, er MAC-filter eller MAC-filtrering.

Når du er på dette tidspunkt, vælg den type liste, du vil anvende . Hvis du vil implementere en sortliste eller en hvidliste, og den næste ting er at sætte MAC-adresserne én efter én. Det kan være et kedeligt job, men det er en engangsopsætning.

Fordele ved at implementere Wi-Fi-filtrering

Det repræsenterer en meget sikker barriere vigtigt, at kun en avanceret bruger kunne springe over for at få adgang til netværket. Hvis nogen formår at knække netværksadgangskoden, skal den være hvidlistet for at få adgang eller ikke sortlistet.

Det er der dog mulighed for, at en person kan klone en netværks MAC-adresse som hører til hvidlisten ved hjælp af en sniffer eller for nærmest at skjule sin MAC-adresse for at omgå den filtrerende sortliste.

Indeks
  1. Hvad er MAC-filtrering?
  2. Konfiguration af MAC-filtrering
  3. Fordele ved at implementere Wi-Fi-filtrering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up