Hvad er karakteristika og forskelle mellem statisk RAM og dynamisk RAM?

I dagens artikel vil vi tale om Hvad er egenskaberne og forskellene mellem statisk RAM og dynamisk RAM? Først og fremmest skal du vide det hvad er en ram-hukommelse? RAM-hukommelse er et akronym, der står for Random Access Memory eller spansk RAM.

Denne hukommelse er et materiale som findes i alle computere, hvori information er midlertidigt gemt , som gør det muligt for computeren at arbejde med en række informationer på samme tid, så den kan fungere godt. Det skal bemærkes, at når du slukker computeren, forsvinder al information, der er gemt i RAM-hukommelsen.

RAM-hukommelse er en af ​​de vigtigste komponenter i en elektronisk enhed og har været brugt siden 1969. Med RAM er computere hurtigere, når de udfører en handling, og lagrer de data, der er nødvendige for brugen af ​​en applikation, som i sidste ende giver den information, der skal behandles, til databehandleren.

Vi kan sige, at RAM fungerer som et mellemled for information, behandling og lagring af data uden at følge et mønster, hvilket gør det nemmere at få adgang til, fungerer bedre. Med denne kontekstualisering af, hvad en RAM er, kan vi fuldt ud komme ind på dagens emne. Vi vil se egenskaberne ved disse to typer RAM-hukommelser, for endelig at se forskellene, de har mellem dem. Vi vil nævne og forklare hvert af disse punkter.

Indeks
  1. Karakteristika for en statisk og dynamisk RAM
    1. Karakteristika for en statisk RAM
    2. Karakteristika for en dynamisk RAM-hukommelse
  2. Hvad er forskellene mellem statisk RAM og dynamisk RAM?

Karakteristika for en statisk og dynamisk RAM

I driftstilstanden kan RAM-hukommelser opdeles i to typer, enten statiske eller dynamiske RAM-hukommelser. Hver byder på visse særegenheder, de medfører fordele og ulemper og måske endda r manipuleret af software for at blive frigjort fra belastningen og arbejde hurtigere. Af denne grund vil vi tale om disse to typer RAM-hukommelser, forklare hver af dem, observere de positive og mindre positive aspekter, som hver af dem tilbyder os.

Karakteristika for en statisk RAM

Den første type RAM, vi vil diskutere, er statisk RAM. Den vigtigste faktor, der kendetegner en statisk RAM-hukommelse er, at den er baseret på et bistabilt kredsløb, bestående af fire eller seks transistorer ansvarlig for at kontrollere strømmen af ​​elektrisk energi. En anden af ​​dens hovedkarakteristika er, at den ikke behøver at blive opdateret, da informationen opbevares i denne hukommelse, indtil den overskrives.

Denne type RAM-hukommelse har fordelen ved at være hurtig, bruges i dele af hukommelsen, hvor der er behov for mere øjeblikkelig dataindlæsning. Den eneste ulempe ved at bruge statisk hukommelse er, at denne hukommelse fylder mere på hukommelseschippen, hvilket gør statisk RAM dyrere end dynamisk RAM.

Karakteristika for en dynamisk RAM-hukommelse

Den anden måde RAM-hukommelser kan opdeles på er Dynamic RAM, som er lettest dannet med blot en transistor med en kondensator . Dynamiske RAM-hukommelser kan opdateres gentagne gange, hvis oplysningerne opbevares i lang tid.

Selvom de kræver mindre plads end statisk RAM, er de er langsommere, men det gør dem mere overkommelige , hvilket sparer penge for dem, der ikke har brug for mere fart. Netop på grund af deres økonomi er de mere almindelige i de fleste computere.

Hvad er forskellene mellem statisk RAM og dynamisk RAM?

Med egenskaberne ved hver af disse typer RAM, bliver vi stillet spørgsmålet: hvilken forskel har de? Vi kan derfor nemt svare på det i tre punkter, hvor forskellen er mest mærkbar for os som brugere.

  • Det første aspekt, som de adskiller sig fra, er deres pris, statisk RAM er den højeste pris, mens dynamisk RAM er billigere .
  • På den anden side giver statisk RAM os mere hastighed, hvor dynamisk er den langsomste.
  • Endelig i brugen dynamiske RAM-hukommelser er mere almindelige, mens trusser statik bruges i særlige sammenhænge.

Vi håber, at denne artikel har været nyttig for dig, og giver dig bedre kriterier, når du køber en af ​​disse to typer RAM. De mest effektive RAM'er er Corsair Vengeance RGB Pro.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up