Hvad er formålet med at åbne portene på en router, og hvordan gør man det? - Let peasy

Portåbning eller kortlægning viser sig at være en af ​​løsningerne på nogle forbindelsesproblemer, videokonferencer, onlinespil osv. Hvis du er en almindelig bruger, har du måske hørt om dette udtryk, men ved ikke, hvad det er, eller hvordan du gør det.

En havn kan sammenlignes med et lokale, som kun personer, der arbejder i den pågældende afdeling, kommer ind. Af denne grund, hvis de er lukkede, forårsager det problemer, som kan løses ved at åbne dem, hvilket letter computertrafikken. Der er flere mærker af routere, enten TP-Link eller blandt andre, som er ansvarlig for at sende og behandle data, og ved hjælp af porte udfører den denne operation på en overskuelig måde.

Det første du skal vide er, at det der er 65536 porte som er klassificeret i tre forskellige niveauer, som er:

 1. Kendte havne: Disse havne er fra 0 til 1023, altid åbne, de er reserveret til operativsystemet og bruges af webservere som HTTP, POP3/SMTP og Telnet mailservere.
 2. Registrerede havne: Dette er de porte, der bruges af applikationer og spil installeret på din pc, spænder fra 1024 til 49151.
 3. Dynamiske eller private porte: Fundet fra 49152 til 65535 brugt af blandt andet P2P-servere, onlinespil eller applikationer.
Indeks
 1. Hvordan man manuelt åbner porte på en router?
 2. Hvordan aktiverer man automatisk porte på en router?

Hvordan man manuelt åbner porte på en router?

For at fuldføre denne proces, skal du først kender din IP-adresse fordi for at foretage ændringerne, er det nødvendigt at identificere det. Der er flere måder at finde ud af, i Windows kan du gøre dette ved at indtaste kommandoprompten og derefter placere ipconfig-kommandoen, du kan endda gøre dette for at åbne portene på dit Huawei-modem eller et hvilket som helst andet mærke.

Denne kommando vil afsløre en række værdier, der vil vi finde et standardlink, som vil være IP-adressen.

Hver routeren har en anden grænseflade dette kan ændre sig afhængigt af producenten, vi viser dig, hvordan du gør det generisk.

 • Indtast konfigurationen af ​​din router, det vil vil bede om IP-adressen derfor er det vigtigt at kende det godt.
 • Det andet trin er at vælge en af ​​disse muligheder: NAT, Port Forwarding, andre kan også vises, for eksempel som avancerede muligheder.
 • Når du har valgt det, vises en menu, hvor du skal indtast dataene for den port, du vil aktivere . Navn, LAN IP eller WAN IP adresse, start og slut LAN port, start og slut WAN port, UDP/TCP protokol.
 • Når du er færdig med at udfylde de havneoplysninger, du ønsker aktivere, gemme oplysninger kan det være nødvendigt at genstarte routeren.

Hvordan aktiverer man automatisk porte på en router?

De mest almindelige routere har en funktion, som den gamle Universal Plug and Play eller UPnP ikke havde, denne funktion aktiverer og deaktiverer automatisk porte af den router, du bruger, hvilket giver dig større sikkerhed. For at aktivere UPnP-funktionen på din router skal du følge trinene, som vi giver dig nedenfor.

 1. Indtast routerkonfigurationen, skriv IP-adressen på din netværksgateway i adresselinjen.
 2. Du vil indtaste routeren med brugernavnet og adgangskoden, der blev oprettet ved opstart, med dette vil muligheden for at aktivere UPnP vises. Den har sin egen menu, ellers kan den findes i NAT-indstillingen eller i den avancerede konfiguration.
 3. Du kan se, om indstillingen er aktiveret, som standard er den normalt deaktiveret, aktiver den og gem ændringerne.

En anden procedure, der ligner denne, er DMZ eller Demilitarized Zone, som mere anbefales til spilkonsoller. Dette er på grund af den manglende sikkerhed, det giver, forlader alle porte åbner, hvilket ikke anbefales.

Ved at udføre en af ​​disse processer vil du se, hvordan din netværksforbindelse, videokonferencer eller onlinespil forbedres på flere måder. Du kan tjekke om router porte er aktiver og ændringerne er blevet gemt som følger.

Fra en Mac: Gå til netværksværktøj, portscanning, indtast IP-adressen, udforsk og tjek de porte, du har åbne. Windows 10: Tryk på Windows + R, cmd, Enter, indtast kommandoen netstat –an, Enter, en liste over porte og protokoller åbnes.

Ved at følge de trin, vi følger, og blive fortrolige med dem, kan du endda udvide eller begrænse båndbredden. Da de på en eller anden måde ligner hinanden, vil du få mest muligt ud af dit netværk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up