Hvad er det, hvad er det til, og hvordan fungerer WiFi? - Fordele og ulemper

Wi-Fi er en meget populær netværksforbindelsesmekanisme i dag. Mange mennesker foretrækker dets brug, fordi det giver dem tillade -en større mobilitet og -en større dynamik ved tilslutning.

Det hele startede med skabelsen af ​​internettet, hvor forskellige virksomheder havde et konstant ønske om at udvikle en bedre service, og dermed få mest muligt ud af dette værktøj.

Efter et stykke tid, svævende omkring år 2000, besluttede store virksomheder som Nokia og 3Com at oprette Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA). På dette grundlag ønskede de sætte i implementerer brugen af ​​trådløs teknologi på verdensplan så forskellige enheder er kompatible med den.

Wi-Fi blev født ud fra denne idé, et firma startede i begyndelsen af ​​det 11. århundrede, som gjorde det muligt for teams at arbejde sammen gennem transmissionen af ​​netværket.

Indeks
  1. Oversigt over Wi-Fi-forbindelse
  2. Hvordan fungerer Wi-Fi-forbindelser?
  3. Fordele og ulemper ved trådløse forbindelser

Oversigt over Wi-Fi-forbindelse

Dens navn kommer fra "Wireless Fidelity", hvis oversættelse betyder "Wireless Fidelity", som er etableret som en telekommunikationsteknologi, der bruger dens navn.

Med andre ord, han tillader trådløs forbindelse mellem forskelligt elektronisk udstyr , som har en kompatibel computerkonfiguration i sit system til at bruge netværket. På denne måde formår hver enhed at oprette forbindelse til internettet via et specifikt Wi-Fi-netværk, og til gengæld forbinder de computere med hinanden inden for et enkelt netværk.

Takket være teknologiens udvikling har det været muligt at tilpasse udstyr til at bruge Wi-Fi-netværket, hvoraf nogle er mobiltelefoner, computere, fjernsyn, musikafspillere, videospilkonsoller, blandt andre.

Ligeledes bruges denne internetforbindelsesudvidelse til at gøre enhver computer tilsluttet netværket i stand til udveksle informationsdata .

Med hensyn til dens trådløse kapacitet tillader den undgå brug af kabler og andre mellemled da hver enhed har en modtageantenne, der giver adgang til platformen.

Hvordan fungerer Wi-Fi-forbindelser?

Disse netværk består af en trådløs adapter som indeholder den tilsluttede enhed, og en router , som er ansvarlig for at generere signalet.

Først er routeren forbundet til internettet via et kabel. Denne er ansvarlig for at omdanne dataene til radiobølger, så de kan transmitteres gennem luften, i et område, hvis amplitude varierer fra 5 til 150 meter.

På den anden side er der dekoderne til enhedens trådløse adapter, som er ansvarlig for at omdanne bølgerne til digitale data.

Oplysningerne fortolkes af computerens processor og genererer internetforbindelsen, som vil forbedres i forhold til dens nærhed med routeren.

Det er vigtigt at bemærke, at denne cyklus gentages hver gang holdet er ansvarlig for at sende information til internetplatformen, kun i den modsatte retning.

Fordele og ulemper ved trådløse forbindelser

I øjeblikket er Wi-Fi-netværket aktiveret i mange rum, da det giver en større grad af komfort og bevægelse . Dette er direkte relateret til uafhængighed af kabler .

Ligeledes har alle elektroniske enheder høj kompatibilitet med trådløse forbindelser, uanset hvilket mærke de er fremstillet med.

Fordi den rejser med radiobølger, er udgiften til infrastrukturændringer nul. På denne måde vil flere computere, afhængigt af antallet af computere, der er godkendt af routeren, kunne modtage den internetforbindelse, de har brug for.

Men et meget vigtigt og desværre negativt aspekt er det trådløs browsinghastighed er lav sammenlignet med kablet . Variabiliteten afhænger af, hvilke typer interferens signalet kan modtage. På den anden side fortjener det, at sikkerheden fungerer optimalt, da enhver enhed vil kunne modtage de overførte data.

Kort sagt er Wi-Fi-netværk kommet til at transformere den måde, du opretter forbindelse til internettet på, så alle dine enheder også kan kommunikere med hinanden.

Udveksling af information er et uundværligt aspekt i disse dage, som vi takker udviklingen af ​​teknologi for at give os dette utrolige værktøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up