Hvad er en .html filtypenavn, og hvordan åbner jeg den korrekt?

De, der er dedikeret til programmering eller studerer datalogi, ved, at det er muligt at skrive HTML-kode i Notesblok, men først skal du ty til det grundlæggende. Derfor skal vi i dag vise dig dette hvad er en .html filtypenavn, og hvordan man åbner den korrekt og du vil også lære lidt mere om denne type fil, der er så relevant i nutidens verden.

Hvad er HTML

HTML er et sprog, men det er ikke et programmeringssprog, det er et opmærkningssprog . Hvis du ikke ved, at det er et opmærkningssprog, kan vi sammenfattende definere det som en kode i tekstformat, som også kan have forskellige etiketter eller mærker.

Disse mærker indeholder normalt yderligere oplysninger, som supplerer HTML-filen. HTML er nok det mest anerkendte markup-sprog, der findes den vigtigste protokol på internettet og det er til stede på de fleste websteder.

HTML ville se lyset formelt i år 1991, designet af Tim Berners-Lee , som for mange er en af ​​internettets fædre, som vi kender det i dag. Selvom den oprindelige version af HTML er mere grundlæggende end den nuværende version, er de fleste af de oprindelige forslag gældende i de nuværende versioner af HTML.

Uden tvivl er HTML et af grundlaget for det nuværende internet, og det er endda muligt at se kildekoden eller HTML på en webside som i tilfældet med Safari for eksempel eller med enhver anden browser. Faktisk kunne vores internet ikke designes uden eksistensen af ​​HTML. Imidlertid HTML er ikke kun til stede på internettet dvs. du kan også have lokale filer i dette format.

Fil med HTML-udvidelse

Filer i HTML-format er exceptionelle til skærminteraktioner. Man kan sige, at det er tekstdokumenter, men de er samtidig har forskellige interaktionselementer en betingelse, der gør dette format til det mest essentielle for internettet.

Det er dog også muligt at finde filer i HTML-format. I de fleste tilfælde HTML-filer kommer direkte fra en hjemmeside selvom de også kan oprettes til andre formål.

Alligevel den visuelle repræsentation af disse filer er normalt relateret til web-browsing . Faktisk er det muligt at gemme HTML-filer med information fra eksisterende hjemmesider, samt åbne filerne i HTML-format.

Hvordan åbner man filer med en HTML-udvidelse?

Når man forstår det iboende forhold mellem HTML-filer og internettet, er det ingen overraskelse, at browsere er i stand til at åbne denne type fil. Med andre ord er browsere som Google Chrome, Firefox, Opera eller andre i stand til åbne filer med HTML-udvidelse . Derudover giver nogle af disse browsere dig mulighed for at udtrække indhold fra en webside som HTML og andre lignende funktioner.

Åbning af dokumenter med en browser er det mest anbefalede, hvis du ønsker at se en lokalt gemt webside, som den skal vises på skærmen. HTML-filen kan dog også åbnes på andre måder, for eksempel med en tekst editor .

Teksteditorer som Wordpad blandt mange andre er i stand til at åbne filer i HTML-format, og faktisk er der mulighed for at konvertere et Word-dokument til HTML. Uanset hvad, vil disse programmer åbne det ordret, det gør du ikke vil derfor kun kunne se kildekoden og ikke den grafiske gengivelse af filen .

Alligevel kan det være at åbne filen på den tidligere måde nyttige til at lave ændringer som programmeringsstuderende kunne få stor fordel af.

Som du kan se, er der forskellige måder at åbne filer i HTML-format på, men det hele afhænger specifikt af, hvad du vil opnå.

Indeks
  1. Hvad er HTML
  2. Fil med HTML-udvidelse
  3. Hvordan åbner man filer med en HTML-udvidelse?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up