GPU eller PC Graphics Processing Unit: hvad er det, og hvad bruges det til? Hvordan det virker?

Siden lanceringen af computer , er der gang på gang blevet arbejdet på at forbedre folks oplevelse med at bruge det. Hvis du er en computerentusiast og er meget interesseret i viden om dem, vil denne term ikke være noget nyt for dig.

Og selv hvis ikke, for dem, der bygger deres viden på dem ved at læse denne artikel, kan de. Jeg forsikrer dig om, at det vil være meget nyttigt. En del er GPU eller grafikprocessorenheden på pc'en , hvad er de? Fortsæt med at læse for at lære.

Indeks
  1. Hvad er GPU?
  2. Hvordan det virker?
    1. Vertex behandling
    2. Pixelbehandling
  3. GPU acceleration
  4. Forskelle mellem GPU og CPU

Hvad er GPU?

Som du måske har læst i titlen, er det PC'ens grafikprocessor, men hvad betyder det? Dette er en coprocessor dedikeret udelukkende til computergrafikbehandling. Markedslederne inden for fremstilling af disse processorer er AMD NVIDIA og Intel .

Så der er en bedre effektivitet af udstyret takket være dette, og effekten er mærkbar i behandlingshastigheden. Det er derfor, du kan aktivere det dedikerede GPU-videokort til at spille på din pc. Men selvom GPU'en kan fungere mere effektivt, vil denne procedure aldrig erstatte CPU ind som en central processor, da den ikke er designet til det.

Hvordan det virker?

det GPU'er har flere processorkerner, men udfører sine funktioner med en lav clock rate. Dette behandler data modtaget fra CPU'en gennem interne procedurer, beregner de værdier, der skal gemmes til videre behandling.

Den udfører en transformationsproces til værdierne på en linje og udsender på denne måde et signal til monitoren for at gengive grafen. Nu har den to hovedfunktionsenheder, en til toppunktsbehandling og en til pixelbehandling.

Vertex behandling

Den behandler den grafiske toppunktsinformation fra CPU'en, for selvom den behandles af CPU'en, skal den justeres. Efter at have modtaget informationen, behandler GPU'en rotationen, omarrangerer rummet, der er synligt for grafisk niveau . Alt dette er gjort for at grafikken bedre kan ses og fortsætte med at rasterisere billedet.

Pixelbehandling

Denne procedure er noget kompleks, det er når grafisk information , påføres lag og effekter , der er nødvendige for et realistisk billede . Således bringes grafen gennem denne proces til skærmen, hvor vi efter afslutning kan se det endelige billede.

GPU acceleration

Med GPU-acceleration er det muligt at opnå højere og højere ydeevne, samt lavere strømforbrug. Du kan lave meget bedre grafik- eller videokonverteringer ved at bruge GPU-accelereret kodning. Alt dette takket være det fælles arbejde CPU og GPU i dette team udfører CPU'en det mindst tvungne arbejde.

Mens GPU'en gør arbejdet med at analysere domænerne i behandle hvor der kræves større opmærksomhed for nøjagtige beregninger. Derfor vil det, takket være dette, se ud til, at alt foregår meget hurtigere på computeren.

Hvis du vil aktivere højtydende GPU til Microsoft Edge-browseren, er du velkommen til at læse artiklen på dette link.

Forskelle mellem GPU og CPU

På trods af at både CPU og GPU udfører databehandlingsfunktionen. GPU'en udfører beregninger på illustrationer fordi den er specielt designet til denne funktion. CPU'en er den generelle processor, den kan udføre alle former for beregninger og arbejder således med grafik.

På den anden side har GPU og CPU et væsentligt anderledes design til at udføre de procedurer, der er tildelt dem. GPU'en er designet til at køre flere funktioner parallelt.

Mens processoren udfører seriel behandling , den har færre kerner og udfører få funktioner parallelt. Find ud af, hvordan du finder ud af din skærmstørrelse i tommer eller pixels i den følgende artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up