Hvad er det, hvad er det til, og hvordan fungerer intranettet i virksomheder?

Vi kan definere intranettet som et helt privat netværkssystem, der giver dig mulighed for at dele data mellem flere servere tilsluttet det samme netværk.

For at du kan få en idé, giver intranettet dig mulighed for at dele beskeder mellem alle de brugere, der er forbundet til det, kun ved at gemme dine data og generere information, vil du være i stand til at indtaste for at at være sammenkoblet og opmærksom, ellers vil du ikke kunne drage fordel af tjenesten eller se de oplysninger, den indeholder.

Indeks
  1. Hvad er intranettet til?
  2. Hvordan fungerer intranettet i virksomheder?
  3. Udviklingen af ​​intranettet
  4. Mærkeligt faktum

Hvad er intranettet til?

Dens hovedformål er, at du kan modtage, sende og få adgang til information på et sæt computere som er tilsluttet dette private netværk og dermed holder privat al overførsel af information, der kan gå fra et sted til et andet.

Intranettet giver dig også mulighed for at dumpe information i skyen, det vil sige en mappe, hvor du kan hoste al information relateret til et emne, hvor enhver anden computer, der er knyttet til netværket, også kan gennemgå eller ændre i henhold til brugerens karakteristika.

Hvordan fungerer intranettet i virksomheder?

Som vi nævnte tidligere, da det er et privat netværk, kan det nemt oprettes i en organisation for at bestille, overvåge og formidle information til medarbejderne at opretholde en informationsrækkefølge, som kun de kan administrere, ændre og dermed optimere kontorarbejdet.

Ledere vælger at have dette private netværk øjeblikkelig kommunikation omkring virksomheden, fordi du kan sende information sikkert og privat til alle, og endnu bedre vælge en klassifikation for hver skala af stillinger i virksomheden.

Hvad mener vi med det? at du kan opdele oplysningerne for at sende forskellige links til hver person der arbejder i din virksomhed, fra medarbejdere med lavere stillinger til højere.

Hver medarbejder skal være registreret i dette netværk og generer et brugernavn og en adgangskode for at få adgang. For at registrere dig skal du oplyse dine data og placere din tilsvarende stilling, som du har i virksomheden, på denne måde kender du din specifikke adgang på intranettet.

Din profil vil være i tråd med dit arbejde, det vil sige din position og de handlinger, du udfører i din dagligdag i virksomheden. Hvorfor får de hver især adgang til det på forskellig måde? For, som vi allerede har nævnt, hver udfører forskellige opgaver afhængigt af deres rolle.

For eksempel kan lederen have en række værktøjer, der giver ham mulighed for at udføre bestemte handlinger, der er forskellige fra en koordinator, der besætter en stilling med mindre ansvar.

Det er vigtigt at nævne, at hvis du ønsker at vælge denne type private netværk til virksomheder, skal du være opmærksom på, hvem du giver en bruger til, for i denne sky kan der deponeres værdifulde virksomhedsdata, som ikke bør offentliggøres. domæne, såsom statistik og procenter af, hvad virksomheden genererer, eller strategier, som er beregnet til at blive implementeret i fremtiden.

Udviklingen af ​​intranettet

Selvom dette netværk hovedsageligt i virksomheder er installeret for at få adgang fra flere computere forbundet til samme sted, har intranettet udviklet sine funktioner og udviklet andre værktøjer, på denne måde er det muligt, at du kan få adgang til netværket overalt hvis du er ansat. af virksomheden, og du har allerede en genereret adgangskode og bruger.

Du kan gennemgå de oplysninger, der er blevet uploadet til skyen og afhængigt af dine muligheder kan du gøre andre ting som f.eks dele information, sende opgaver , etc. Så det er fedt for dig, hvis du har en organisation i vækst og ønsker at optimere kommunikationen og jobudviklingen for dine medarbejdere.

Mærkeligt faktum

Intranettet blev oprindeligt lavet til universiteter, for at have værktøjer facilitere kommunikationen mellem elever og deres lærere , hvilket giver mulighed for øjeblikkelig feedback. Vejledninger, opgaver og virtuelle tekster blev udleveret til dem, som de kunne få adgang til på de computere, der fandtes på hvert instituts biblioteker.

Dette er selvfølgelig helt privat, og faktisk er det blevet kategoriseret efter karrierer og fag, hver elev har taget . Baseret på denne idé blev det berømte internet skabt som et generelt netværk, hvor enhver bruger nemt kan få adgang til enhver webportal og få information, som andre brugere (skabere) har deponeret der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up