Sådan laver du en avanceret pakkesøgning med Aptitude til Linux eller Debian

Det er muligt at udføre avancerede søgninger efter pakker i Debian- eller Linux-operativsystemer med værktøjet Evne . Med det er det også muligt at installere, fjerne eller rense systemet for ethvert program eller fil, som du ønsker at få til at forsvinde.

Som mange handlinger i Linux, kræver dette brug af kommandoer, der udføres på fra en terminal . I de respektive terminaler sætter vi alle koderne for at konfigurere systemet, som det passer os.

I Se, hvordan det gøres, giver vi dig kommandoerne til at bruge Aptitude til at udføre avancerede søgninger i terminalen.

Indeks
  1. Lav avanceret research med Aptitude på Linux eller Debian
  2. Andre vigtige avancerede søgekommandoer og systemfunktioner

Lav avanceret research med Aptitude på Linux eller Debian

Den grundlæggende kommando til at udføre enhver form for søgning er » sudo aptitude søgning “, efterfulgt af det eksplicit krævede. Det kan være programnavne eller noget andet specifikt, men med superbrugerrettigheder til sudo-kommandoen.

Med dette kan vi gøre søgningen mere avanceret, da vi har den grundlæggende kommando til at udføre afhængigt af en af ​​dem. Et eksempel på denne søgning er, når vi vil søge efter nye filer eller pakker, som vi skal sætte en ' ~ Gør det ikke .

Det skal bemærkes, at dette udtryk skal indledes med basiskommandoen som vi nævnte tidligere, for at dette skal virke. Hvis vi kører det, viser Aptitude en liste over alle nye pakker og filer på systemet meget hurtigt.

Hvis vi vil søge efter filer eller pakker, der er redigeret, skal vi placere kommandoen sudo aptitude search edit . På samme måde som forrige gang vil en liste blive vist, men med elementer, der er blevet redigeret eller ændret.

Hvis vi er interesserede i at finde filer med en specifik beskrivelse, skal vi tilføje den til den grundlæggende kommando, som vi nævnte. Et eksempel kan være kommandoen ~ instagram som vil vise pakkerne indeholdende ordet Instagram i deres beskrivelse.

Vi kan også søge efter elementer, der starter med et bestemt ord i det navn, vi gav dem, da de blev gemt. Bare placer basiskommandoen og tilføj symbolet ^ til sidst efterfulgt af søgeordet.

Vi kan også søge efter pakker, der ender på dit navn med et ord, vi er interesseret i for noget. I dette tilfælde placerer vi i stedet for at placere symbolet ^ symbolet $ i slutningen af ​​det nævnte ord af fremhævning.

Disse er de mest brugte kommandoer i avancerede søgninger med Aptitude til Linux- og Debian-operativsystemer.

Andre vigtige avancerede søgekommandoer og systemfunktioner

Vi kan være meget mere præcise end i tidligere søgninger for at udføre meget mere komplekse procedurer. For eksempel, hvis vi leder efter en fil med en bestemt beskrivelse, men afviser et element i dets navn, vi bruger specielle elementer .

De er ~ d og ! ~N^ , den første taler om den beskrivelse, vi leder efter, og den anden afviser et ord. Det skal være i begyndelsen af ​​navnet, dvs. det dropper pakker, der starter med det ord.

Vi skal altid huske, at disse særlige ordrer skal indledes med basiskommandoen som vi nævnte ovenfor. Når kommandoerne bruges korrekt, kan du søge efter hvad som helst i Linux-systemet med aptitude.

Brug af Linux-kommandoer er et interessant emne, men mange brugere leder også efter måder at bruge registre på. Disse typer filer er vigtige at informere personen om enhver meddelelse, der er repræsentativ for systemet hvilket gør dem meget essentielle.

Og som mange andre operativsystemer har Linux brug for konstant vedligeholdelse og eftersyn for dens rette funktion. Stacer og Bleachbit er operativsystemrensningsprogrammer, meget gode især til Ubuntu-operativsystemer.

Når vi håndterer kommandoer med lethed i Linux-terminaler, bliver alt meget lettere for os at gøre. Det er vigtigt at huske, at disse handlinger er super brugere og at tilladelser såsom sudo eller root-kommando er nødvendige.

Du kan finde flere oplysninger om Linux-systemet i andre artikler på siden Se hvordan. Vi har mange interessepunkter, som kan afklare mange tvivlsspørgsmål og spørgsmål til alle, der har brug for stor hjælp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up