Sådan deler du filer og mapper mellem Windows 10 og Ubuntu med Samba

Hvis du administrerer to operativsystemer og ønsker at lære, hvordan du får mest muligt ud af dem, er du nået til den relevante post. En af de få ting, som brugerne ved, er, at det er muligt at kombinere de to styresystemer som Windows 10 og Ubuntu for at kunne overføre dokumenter sikkert.

Derfor vil vi i denne nye mulighed fortælle dig detaljeret om alt, hvad du behøver at vide lær hvordan du deler filer og mapper mellem Windows 10 og Ubuntu med Samba. Du kan endda bruge disse to operativsystemer til at gendanne Windows-adgangskoden med Ubuntu Linux, med blot et par trin.

Indeks
 1. Hvordan installeres Samba på Ubuntu?
 2. Trin til at konfigurere en delt mappe mellem Windows 10 og Ubuntu
 3. Sådan får du adgang til en Ubuntu delt mappe fra Windows 10?

Hvordan installeres Samba på Ubuntu?

I denne første del vil vi vise dig instruktionerne, du skal følge for at installere og konfigurere Samba-serveren i Ubuntu fra terminalen . Som du kan se, er det en simpel proces.

 • Først og fremmest skal du åbne Ubuntu-terminalen, for dette vil det være nok at trykke på tasterne Ctrl + Alt + T samtidigt. Du kan også skrive ordet "Terminal" i søgefeltet.
 • Nu i terminalen skal du indtaste følgende kommando "sudo apt-get install Samba". Derefter skal du vente et par minutter på, at downloadprocessen er færdig med at installere pakkerne.
 • Så kan du start System Config Samba ved blot at indtaste din brugeradgangskode.

Trin til at konfigurere en delt mappe mellem Windows 10 og Ubuntu

I dette afsnit vil du se den proces, du skal udføre konfigurere en delt mappe mellem Windows 10 og Ubuntu . Du kan også have muligheder som at forbinde Ubuntu til et Windows-netværk med et crossover-kabel, nemt og enkelt. Når denne proces er afsluttet, er du næsten klar til at dele filer mellem disse to operativsystemer.

 • For at komme i gang skal du oprette den mappe, du vil dele mellem Ubuntu og Windows 10.
 • Så skal du højreklikke på den mappe og vælge den mulighed, der siger "Deling af lokalt netværk"
 • Derefter vises et vindue under overskriften "Mappedeling". Her skal du klikke på "Del denne mappe", og derefter aktiveres yderligere to felter: "Tillad andre at oprette og slette filer i denne mappe" og "Gæsteadgang (for personer uden en brugerkonto").
 • Glem ikke at aktivere de to foregående felter og klik på "Opret en deling" for at kunne dele denne mappe.
 • Nu vil du se, at et andet vindue åbner, hvor du skal klikke på "Tilføj tilladelser automatisk". Dette vil anvende tilladelser til den mappe, du vil dele.
 • Derefter vises to pile på mappeikon hvilket giver os mulighed for at forstå, at det er blevet delt med succes.

Sådan får du adgang til en Ubuntu delt mappe fra Windows 10?

Dernæst viser vi dig, hvad du skal gøre for at kunne del filer og mapper mellem Windows 10 og ubuntu ved hjælp af Samba-værktøjet. Vi opfordrer dig blot til at følge instruktionerne til punkt og prikke, så du ikke får problemer.

 • For at starte skal du trykke på følgende tastekombination "Windows+R" den samme tid .
 • En dialogboks åbnes derefter, så du kan køre et program ved hjælp af en kommando. I dette tilfælde skal du indtaste følgende kommando " \\IP_adresse\Navn_delt_mappe ".
 • For at finde ud af din computers IP-adresse kan du bruge kommandoen "ifconfig". Klik derefter på "Accepter".
 • Så får vi adgang til den delte mappe, det vil sige, at du fra nu af vil kunne tilgå alt det indhold, som vi definerer fra Ubuntu fra Windows .
 • Ligeledes vil filer, du gemmer i denne mappe fra Windows, blive afspejlet i Ubuntu uden problemer.
 • Derudover er det også muligt at oprette en genvej i Windows 10 for hurtigt at se de filer, der er gemt i denne mappe. For at gøre dette skal du højreklikke på skrivebordsvinduet og først vælge "Ny" og derefter "Genvej" .
 • Nu åbnes et vindue, hvor du skal angive stien til mappen. Husk, at du i dette tilfælde skal indtaste din Ubuntu-maskines IP-adresse\navn på delt mappe.
 • For at afslutte skal du klikke på muligheden "Følge" og på denne måde vil du med succes have gennemført processen for at kunne dele filer og mapper mellem Windows 10 og Ubuntu.

Det var alt for i dag! Men husk, at du også kan installere og aktivere Ubuntu på Windows med nogle få trin. Hvis denne lille tutorial har hjulpet dig, så tøv ikke med at dele den med alle dine kontakter. Vi ses snart!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up