Sådan skifter du mellem offentlig til privat netværksforbindelse i Windows 10

Når vi bruger en computer, er det almindeligt at forbinde den til internetnetværket, men du kan eventuelt ændre det offentlige netværk til et privat netværk. Nå, i denne artikel vil vi tale om, hvordan man ændre dit netværk i nogle få enkle trin vil det overhovedet ikke påvirke dit computersystem.

Indeks
 1. Hvilke typer netværk bruges og findes der i Windows 10?
  1. Hvilket netværk har du på din Windows 10 pc?
 2. Hvordan ændrer jeg mit offentlige netværk til privat netværk i Windows 10?

Hvilke typer netværk bruges og findes der i Windows 10?

Når du vælger et netværk til din pc, konfigurerer systemet firewall og sikkerhedsindstillinger baseret på typen af ​​netværk i det område, du befinder dig i. Efter denne idérækkefølge, hvis du skal oprette forbindelse til et lokalt, professionelt eller offentligt netværk, skal parametrene ændres. I Windows 10 er der kun to typer netværk, som vi kan få adgang til, private netværk og offentlige netværk.

 • Private netværk på Windows

Denne type netværk er den, der anbefales at bruge, hvis vi er hjemme eller på vores arbejdsplads, når vi bruger Wi-Fi-signalet, eller vi er forbundet med Ethernet. I dette netværk, ingen kan få adgang til eller logge på uden tilladelse af' administrator af Internetnetværk, Windows aktiverer funktionerne som standard.

 • Offentlige netværk på Windows

Denne netværkskonfiguration ligner meget, hvad vi kan finde i offentlige centre med internetadgang via Wi-Fi-netværk. Windows 10 gør denne netværkskonfiguration af vores computer usynlig som standard, da sikkerhed er en prioritet mod d ethvert forsøg på at få adgang til den.

Hvilket netværk har du på din Windows 10 pc?

Hvis du vil ændre din computers netværk, skal du først find ud af, hvilken du har aktiv på en kort og enkel måde viser vi dig, hvordan du finder ud af det.

 1. Gå ind i kontrolpanelet.
 2. For at gøre dette skal du gå til Windows-søgemaskinen og skrive "Kontrolpanel".
 3. Dette åbner et vindue, hvor appen vises øverst i søgemaskinen.
 4. Når du har adgang til det, vil du se et vindue med titlen "Juster udstyrskonfiguration".
 5. Tryk på "Netværk og internet", når du har valgt muligheden "Netværks-og delingscenter" .
 6. Når du åbner netværkscenteret, vil du se grundlæggende netværksoplysninger og forbindelsesindstillinger.
 7. Læg mærke til, hvor der står "Netværk", det vil fortælle dig, om det er privat eller offentligt.

Hvis det netværk, du har, er offentligt, skal du følge de trin, som vi vil angive nedenfor i næste afsnit om, hvordan du ændrer det offentlige netværk til et privat netværk.

Hvordan ændrer jeg mit offentlige netværk til privat netværk i Windows 10?

Windows 10-operativsystemet giver dig mulighed for at lave en netværksændring meget nemt, hvis du vil ændre det til at kunne dele filer. Hvis du vil dele de ønskede mapper med andre computere, skal du have et privat netværk så lad os gå.

 1. Tryk på logoet "Windows Start" nederst til venstre.
 2. Tryk derefter på gearbilledet, det vil tage dig til Windows "Indstillinger".
 3. Fra de muligheder, der vises på skærmen, skal du vælge den, der siger "Netværk og internet" .
 4. Når du åbner det nye vindue finder du i venstre side de forskellige indstillinger, du vælger Ethernet hvis det er forbundet med kabel eller Wifi hvis det er trådløst netværk.
 5. Når du har valgt den du bruger, skal du klikke på den.
 6. Senere i det nye vindue vil konfigurationen kaldet "Netværk" dukke op med en sektion kaldet "Netværksprofil".
 7. Som du vil bemærke, er der to muligheder "Offentlig" og "Privat" . Du vælger den, du ønsker, eller i dette tilfælde den private, og det er det.

Som jeg allerede har bemærket, er det helt nemt at ændre det offentlige netværk til privat netværk med disse enkle trin, som vi har beskrevet i denne artikel. Hvis du vil ændre det igen, bare at følge samme procedure, men denne gang med et andet mål, som er . Som et sidste forslag anbefaler vi, at du opretholder sikkerheden for din internetforbindelse via Wifi, tager dig af dit privatliv og beskytter netværket.

Vi håber, at denne artikel hjalp dig med at ændre dit Windows 10-computernetværk og forbedrede din viden. På miracomosehace.com finder du også mere information om netværk og internetbrug i Windows-operativsystemet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up