Sådan geninstalleres eller nulstilles Windows 10 trin for trin

Følg vores vejledning for at udføre en ren geninstallation af Windows 10 på en problematisk pc

Windows 10 er styresystemet Microsoft den mest forberedte og effektive mod netværkstrusler og den mest stabile Windows af alle, der er dukket op indtil videre. Men dette fritager os ikke for mulige problemer med selve systemet, som evt forårsage alvorlige stabilitetsfejl og endda lade vores Windows 10 fuldstændig ubrugelig, især efter installation af store opdateringer. Og det er, at mange brugere har rapporteret adskillige problemer og fejl i operativsystemet efter at have installeret de forskellige patches af Opdatering af skabere . Af denne grund tilbyder vi dig tre måder at geninstallere eller nulstille Windows 10 for at gendanne vores operativsystemhurtigt og effektivt. Følg vores trin for trin guide til at udføre en ren geninstallation af Windows 10 .

Indeks
  1. Sådan laver du en ren installation af Windows 10
  2. Installation af Windows 10 fra et andet medie
  3. Sådan nulstiller du Windows 10 med genstartsknap

Sådan laver du en ren installation af Windows 10

Windows 10 introducerer sine egne værktøjer til at geninstallere eller nulstille operativsystemet i tilfælde af systemfejl. For at gøre dette skal du have adgang til panelet Windows-indstillinger via tandhjulet Windows startmenu . Når du er i menuen, skal du klikke på indstillingen Opdatering og sikkerhed for at få adgang til mulighederne for Windows opdatering .

Nu, gennem den venstre kolonne, skal vi have adgang til genopretning ; når du er inde, klik på Nulstil denne pc , for at geninstallere Windows 10 fra bunden. For at starte konfigurationsprocessen skal du blot klikke på At starte op .

Vi kan nu vælge mellem to muligheder, før vi fortsætter med geninstallationsprocessen, enten behold mine filer er slet alt . Hvis vi vil beholde vores filer, skal vi vælge den første mulighed; resten af ​​applikationerne vil blive slettet, og Windows 10 vil blive installeret for at efterlade computeren i dens oprindelige fabrikstilstand.

Ønsker vi derimod en helt ren installation fra bunden, skal vi vælge Slet alt ; Hvis vi ønsker at beholde vores filer, skal vi kopiere dem til en ekstern lagerenhed, hvis systemet selv tillader det, da udstyret nogle gange kan blive ude af drift på grund af en fejl i selve operativsystemet.

Følg trinene på skærmen for at fuldføre geninstallationen af ​​operativsystemet.

Installation af Windows 10 fra et andet medie

Microsoft tilbyder brugerne muligheden for at installere Windows 10 fra andre måder, hvis systemet ikke tillader os at udføre den tidligere handling på normal vis. For at gøre dette skal vi have adgang til officielle Windows 10 installationswebsted og klik på ikonet Download værktøjet nu for at downloade filen MediaCreationTool.exe.

Når filen er downloadet, skal du dobbeltklikke for at køre den for at få vist meddelelsen Gør nogle forberedelser gennem programvinduet; når vi er færdige skal vi trykke okay . Nu kommer der en skærm op, hvor vi skal vælge muligheden Opret installationsmedie (flashdrev, DVD eller ISO-fil) til en anden pc, hvormed vi kan oprette eksterne medier med Windows 10 installationsfiler.

Når vi er blevet enige, er det tid til det vælg sprog, Windows 10-udgave og arkitektur, mellem 32 eller 64 bit . Det mest almindelige tilfælde er normalt spansk, Windows 10 og 64 bit (x64), selvom vi altid kan sikre os ved at tjekke Brug de anbefalede muligheder for denne computer afkrydsningsfelt . Når vi er færdige, skal vi trykke på Følge .

Nu kan vi vælge imellem Opret en USB-nøgle Hvor Download ISO-fil så vi kan oprette billedet på et USB-drev senere. Hvis vi har en ledig USB-nøgle med plads nok, kan vi vælge den første mulighed for at lette processen; nu skal vi klikke Følge . På det sidste skærmbillede skal vi vælge den USB-nøgle, som vi vil gemme Windows-installationsprogrammet på og klikke på Følge . Systemet vil downloade Windows 10 til USB-nøglen, en download, der vil tage mere eller mindre afhængigt af hastigheden på vores internetforbindelse.

Når overførslen er færdig, har vi Windows 10 klar til at installere på den samme eller en anden computer. Som i det foregående tilfælde kan vi vælge mellem at opbevare personlige filer eller ej; I tilfælde af at vi ønsker en ren installation, bliver vi nødt til at klikke videre Skift, hvad der skal beholdes så vælg Ikke noget , som vil fjerne alt vores indhold for at installere Windows 10 fra fabrikken. Det sidste trin vil være at klikke på Installere at begynde at installere operativsystemet, en proces, der vil tage lang tid at fuldføre hundrede procent; vi skal være tålmodige og lade teamet fuldføre hele processen.

Sådan nulstiller du Windows 10 med genstartsknap

Der kan være et tidspunkt, hvor Windows 10 ikke reagerer fuldstændigt efter en alvorlig operativsystemfejl, og vi kan ikke få adgang til muligheden for at nulstille computeren eller geninstallere Windows 10 . I disse tilfælde kan vi få adgang til Windows 10 via knappen For at genstarte ved at følge disse trin:

  1. Genstart computeren, via startmenuen eller via den fysiske knap på pc'en.
  2. På dette tidspunkt skal vi holde Shift- eller Shift-tasten nede.
  3. Således får vi adgang til Windows 10 fejlsikret tilstand-menuen med titlen Vælg en mulighed.

Denne menu giver os tre muligheder:

  1. Fortsæt med at afslutte og fortsæt med Windows 10.
  2. Fejlfinding nulstil din computer eller få adgang til avancerede muligheder.
  3. Sluk for computeren.

I dette tilfælde er vi interesserede i den anden mulighed, Fejlfinding for at vise mulighederne Nulstil denne computer for at geninstallere Windows 10 eller få adgang til Avancerede indstillinger . Hvis vi klikker på den første mulighed, kan vi geninstallere Windows 10 med mulighederne for at beholde eller slette filerne. En løsning, der vil spare os for mange bekymringer, og som vil give os mulighed for at installere Windows 10 fra bunden, hvis vi har alvorlige problemer med operativsystemet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up