Sådan sletter eller sletter du en fil uden at sende den til papirkurven

I 1982 blev papirkurven opfundet, en foranstaltning for at undgå at slette en fil ved et uheld. Men nogle gange kan det være irriterende at skulle tømme den. Derfor viser vi dig i denne artikel hvordan man sletter en fil uden at sende den til papirkurven.

Indeks
 1. Hvordan fungerer papirkurven?
 2. Hvordan sletter man en fil uden at sende den til papirkurven?
  1. hurtig måde
  2. Deaktiver papirkurven
 3. Gendan en permanent slettet fil
 4. Slet en fil fra disken

Hvordan fungerer papirkurven?

Hvis du vil springe introduktionen over og hurtigt lære, hvordan du sletter filer uden at bruge papirkurven, kan du springe til næste afsnit.

I Windows og i de fleste operativsystemer er der en slags papirkurv. Dette indebærer, at når vi sletter noget, bliver det faktisk ikke slettet, men tjekket ind i en mappe indtil vi beslutter os det at slette definitivt.

Denne mulighed minimerer ikke kun menneskelige fejl, men gør vinde tid når du bruger filer. Læsning fra en computers harddisk er normalt langsom, og sletning af en fil kan tage lang tid. Af denne grund slettes filer normalt ikke fra disken, men markeres til senere sletning. Men der er selvfølgelig en måde at slette en fil fra papirkurven permanent.

Dette kan dog være farligt, for nogle gange vil du gerne slette en fortrolig fil, uden at den bliver transporteret til skraldespanden. Dette er især tilfældet, når du deler systemet med andre, der kan se filen, hvis den får lov til at gå i skraldespanden.

Vi minder dig også om, at størrelsen på papirkurven i Windows ikke er uendelig, så det er tilrådeligt at slette de filer, der går til denne mappe fra tid til anden, og dermed kan du spare noget diskplads.

Til ovenstående anbefaler vi, at du planlægger automatisk tømning af affald. På denne måde behøver du ikke at bekymre dig om at gøre denne proces manuelt, men systemet vil gøre det på egen hånd.

Hvordan sletter man en fil uden at sende den til papirkurven?

Der er flere måder at slette en fil på uden at sende den til papirkurven, du bliver nødt til at vælge en afhængigt af hvad du skal gøre i hver situation.

hurtig måde

I Windows, hvis du kun skal slette en fil, og vil gøre det hurtigt og sikkert, kan du gøre det ved at trykke på "Shift"-tasten og "Slet" knap .

Dette åbner en dialog, der spørger, om du er sikker på, at du vil slette filen permanent. Hvis du vælger "Ja", forsvinder filen uden spor.

På Mac kan du vælge filen og derefter trykke på "Valg"-tasten og se efter "Slet øjeblikkeligt".

Deaktiver papirkurven

I Windows kan du deaktiver papirkurven så filerne altid slettes permanent. For at gøre dette skal du følge disse trin:

 1. Stil dig på skrivebordet
 2. Højreklik på skraldespanden
 3. Vælg i indstillingerne "Ejendomme"
 4. Marker indstillingen "Flyt ikke filer til papirkurven, slet filer umiddelbart efter sletning"
 5. Hvis du ønsker, at en dialogboks skal vises for at undgå at slette filer ved en fejl, skal du lade feltet "Vis dialogboks for at bekræfte sletning" være markeret, ellers fjerne markeringen.
 6. Vælg "Accepter"

Når du har gjort dette, forsvinder alle de filer, du sletter, uden at gå til papirkurven først. Men det skal du huske på er stadig muligt at gendanne de filer, der du sletter, hvis du handler hurtigt.

Gendan en permanent slettet fil

Hvis du ved et uheld slettede en fil efter at have deaktiveret papirkurven, skal du ikke bekymre dig. Hvis du handler hurtigt, kan du stadig gendanne filen. Den nemmeste måde er at gå til den mappe, hvor filen var placeret, og samtidig trykke på "Control"-tasten og "Z"-tasten. Hvis du ikke gjorde andet efter at have slettet filen, vil det vil komme tilbage hvor han var.

Hvis du allerede har gjort noget efter at have slettet filen, vil denne genvej ikke virke for dig, men du kan stadig gøre noget. Hvis du ikke har oprettet en ny stor fil endnu, kan du bruge en nytte af File gendannelse.

Nogle populære sådanne hjælpeprogrammer er "Recuva", "PhotoRec" og "GetDataBack". Installer altid programmer fra dets officielle websted og vær forsigtig med bundleware under installationer. Hvis du bruger Mac, kan du gendanne filer med Recoverit.

Slet en fil fra disken

Hvis du er meget bekymret for sikkerheden og læser, at der er måder at gendanne filer, der efterlod dig kold, bare rolig, der er måder at slette filer på på en sådan måde, at de ikke kan gendannes.

En klassisk måde er at ændre indholdet af filen til tilfældige bogstaver og gemme den og derefter gemme den. at slette . Hvis det mislykkes, giver moderne sikkerhedsprogrammer som AVG dig mulighed for at slette filer med næsten uigennemtrængelige sikkerhedsprotokoller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up