Hvad er screen tearing, og hvordan kan det undgås på pc'en?

Videospilverdenen bliver mere og mere fascinerende og teknisk krævende, hvilket ofte kan føre til displayproblemer. En af dem hedder Screen Tearing, eller simpelthen rivning. Men hvad er screen tearing og hvordan kan du undgå det på en pc?

Indeks
  1. Hvad er screen tearing?
  2. Hvordan undgår man det på pc?
    1. Hvilke justeringer kan du foretage?

Hvad er screen tearing?

det tåre blev defineret som "tåre" og, i tilfælde af en skærm, angiver en grafisk opdeling af det viste billede . En opsplitning i den lodrette billedsekvens, der er mærkbar ved tilstedeværelsen af ​​vandrette linjer, når du bevæger musen.

Dette fænomen får billedet til at vises på skærmen dele, som om de var forskellige dele af den samme opfattelse. Årsagen skyldes et teknisk problem forårsaget af videokortets output. Når grafikkortets GPU ikke er aktiveret, er det ikke i stand til at give den nødvendige hastighed med de billeder, det sender til skærmen.

Det er med andre ord en manglende synkronisering mellem de oplysninger, der sendes af grafikkortet, og det, du ser på skærmen. Normalt får Tering skærmen til at dele sig, så dele af forskellige spilbilleder kan ses på samme tid.

Desynkronisering sker, når mængden af ​​Hz, der kræves af skærmen, ikke opfyldes af videokortet. Med andre ord er billedhastigheden per sekund (FPS), der kræves af skærmen, højere end det, videokortet kan generere.

Så for at kompensere for hastigheden, videokortet spring nogle billeder over eller afspiller dem halvt for at springe til næste billede.

Hvordan undgår man det på pc?

Der er alternativer til at forsøge at undgå den rivning, der opstår, når du ser streaming-reproduktioner. Som det er tilfældet, når den billedhastighed, som skærmen anmoder om, er højere end hvad GPU'en er i stand til at levere, kan dette justeres. Det er vigtigt at vide, hvad din pc's GPU er til, og hvordan den virker for at undgå at belaste den, når du installerer et program, der kræver meget af den pågældende processor.

Hvilke justeringer kan du foretage?

Nogle ting, vi kan gøre, er at bruge den tilgængelige teknologi lave nogle justeringer såsom følgende:

  • Spilopløsning: For at grafikkortet ikke skal virke i overbelastning, kan du mindske opløsningen af ​​spillene eller grafikbelastningen. Dette vil tillade skærmen at blive synkroniseret med GPU-skærmkortet, hvilket eliminerer rivning. Eller udskift grafikkortet med et nyt, så der ikke er nogen overhead.
  • Hardwareaccelerationstilstand: i nogle tilfælde kan aktivering af denne funktion hjælpe med at reducere rivning. Du kan ændre dens indstillinger, for eksempel hvis du bruger Chrome, i afsnittet: Indstillinger> Avancerede indstillinger> System. Der vil den vise dig muligheden: brug hardwareacceleration, når den er tilgængelig; Hvis du skyder knappen til højre, aktiveres denne indstilling
  • Lodret synkronisering : Hvis spillet giver dig denne mulighed, vil aktivering af vertikal synkronisering (VSYNC) hjælpe med at reducere rivning.
  • Tredobbelt buffering: Denne funktion hjælper med at reducere rivning ved at skabe en slags mat, der forhindrer et billede i at blive vist, før det forrige er fuldt eksponeret.

Med disse indstillinger kan du reducere rivning, der nogle gange kan forekomme på skærmen . Store virksomheder dedikeret til design og fremstilling af videokort, såsom AMD og Nvidia, er forpligtet til at udvikle den nødvendige teknologi.

Nvidia har designet en generation af skærme med G-Sync teknologi og AMD på sin side en linje kaldet FreeSync . Denne teknologi er i stand til automatisk at synkronisere FPS genereret af videokortet. Så vi anbefaler at du opdaterer grafikkortet fra Intel eller Nvidia eller hvad din computer nu bruger.

Denne teknologi, ud over at korrigere tårer, eliminerer også et andet problem med pludseligt fald i FPS , kendt som stammen. Vi håber, at denne artikel har været din løsning på rivning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up