Hvad er NNTP - News Transport Protocol, hvad bruges det til, og hvordan virker det?

Nyheder er af stor betydning for alle, da de på forhånd vil informere os om problemer som katastrofer og politiske konflikter. Tillader os at træffe forebyggende foranstaltninger hvis denne ulejlighed opstår og på en sådan måde, at den lettere kan overvindes.

Derfor dukker de også op på internettet, men de har en tendens til at ændre sig lidt i forhold til den måde, vi ser dem på i fjernsynet eller radioen, fordi det er gennem sider og hjemmesider, de bliver offentliggjort. Og det gør dem nogle gange nej verificerbar, det er hvorfor der er implementeret visse protokoller mod dette.

Indeks
  1. Hvad er NNTP?
  2. Hvad bruges NNTP til?
  3. Hvordan virker NNTP?
  4. Hvad er NNTP-pakker?

Hvad er NNTP?

NNTP'er er initialerne på ordene "Network News Transport Protocol", som oversættes til spansk "protokol til overførsel af nyheder over netværket" som var designet til at optimere ineffektiviteten af ​​nyheder offentliggjort på internettet.

Denne protokol fungerer under kontrol af en central server , det vil sige, at alle offentliggjorte nyheder først skal igennem en serverdrevet vurdering. Klienten, som er brugeren med den hensigt at ville offentliggøre nyhederne, derudover etablerer klienten en interaktiv forbindelse, som yderligere forbedrer systemet,

Hvad bruges NNTP til?

NNTP er vant til forbedre processen, hvorved nyheder sendes til din server , etablering af en meget effektiv forbindelse med forholdet mellem kunden og de planlagte varer. Det vil sige, at programmet understøtter mange fejl, der vises af brugeren.

Når der for eksempel dukker nye nyheder op, giver det mening, at mange brugere ønsker at dele seneste information, så den bliver distribueret til så mange brugere som muligt, før den bliver forældet. Men problemet er, at der vil være et stort antal artikler, der taler om det samme.

Por ende, el servidor de NNTP ingen solo tilladelse til publicering en su sistema, sino que también deja a los usuarios download liste over nyhedsgrupper y losse de artikler, der deseen, dando como resultado, at brugerne ingen offentlige nye artikler, der er dentro af systemet.

Hvordan virker NNTP?

NNTP opererer gennem to systemer, den push metode (aktiv) og trække metode (passiv). Den aktive metode fungerer, når klienten sender en artikel, hvor den så venter på en svarmeddelelse fra serveren, der angiver, om den har en anden lignende artikel.

Problemet med denne metode er, at anmeldelsen på serveren er for hver enkelt artikel, så belastningen for denne bliver meget tung. Det passiv metode fungerer ved at oprette en gruppeliste hvor kunden indsender deres artikler, hvis de ikke er der.

Hvad er NNTP-pakker?

Det fantastiske ved denne protokol er, at det virker igennem Linux-operativsystemet, det vil sige, at det tilpasser sig brugernes åbne kildekode. Blandt de mest kendte pakker til open source er NNTPD eller for dens oversættelse, NNTP-dæmonen.

Så berømt, at det bruges som reference af brugere. Der er også InternetNews-pakke som hovedsageligt er karakteriseret ved kombinationen af ​​to protokoller i en enkelt eksekvering, NNTP-protokollen og UUCP-protokollen, hvilket gør den meget effektiv til store nyhedsgrupper.

Det er utroligt, hvad en protokol unik er i stand til at forbedre processen, hvor kunderne indsender deres artikler på internettet. Og dette er virkelig nødvendigt, fordi foreningen af ​​et bestemt emne i en enkelt artikel repræsenterer en stor ressourcebesparelse i form af servere.

Du kan også være interesseret i, blandt andre teknologirelaterede emner, hvad er de bedste værktøjer og applikationer at bruge i Linux?. Under hensyntagen til, at du på denne hjemmeside vil kunne få en bred vifte af teknologiske emner af stor relevans i dag.

Endelig håber vi, at denne artikel har hjulpet dig. Vi vil dog gerne høre din mening. Kender du til andre pakker NNTP som ikke er nævnt i denne artikel? Giv os dit svar i kommentarerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up