Hvad er forskellene mellem PNG, JPG, GIF og BMP billedformater?

Spørger du dig selv hvad er forskellene mellem PNG, JPG, GIF og BMP billedformater? Så læs den følgende guide grundigt, hvor vi vil forklare lidt om disse populære billedformater.

Indeks
  1. Hvad er et billedformat?
  2. Hvad er forskellene mellem PNG, JPG, GIF og BMP billedformater?
    1. JPG og dens forskelle fra PNG, GIF og BMP
    2. PNG vs. JPG
    3. GIF
    4. BMP og dets forskelle med JGP, PNG og GIF

Hvad er et billedformat?

Billedformater er digitale standarder, hvorved information lagres i et visuelt dokument. Med andre ord, som navnet antyder, disse filtyper gemme billeder .

Der er i hvert fald mange typer billedformat. Hver af dem gemmer information på en anden måde, hvilket gør dem meget forskellige fra hinanden. I betragtning af dette er det nødvendigt at analysere hvert format korrekt for at forstå deres forskelle.

Hvad er forskellene mellem PNG, JPG, GIF og BMP billedformater?

Ved du, hvilke typer digitale billedformater der findes? Der er forskellige billedformater. De mest anerkendte er dog PNG, JPG, GIF og BMP . Gennem den følgende guide vil vi foretage en sammenligning af hvert af disse formater, så du kan vælge det mest praktiske i forhold til hver situation.

JPG og dens forskelle fra PNG, GIF og BMP

JPG er et komprimeret billedformat med tab. Det betyder, at billeder med denne udvidelse vil være mindre men kvaliteten kan blive påvirket.

Billeder i JPG-format er generelt af god kvalitet til en lav vægt. Det er derfor en af ​​de mest anbefalede muligheder, hvis du ønsker at spare lagerplads.

JPG-format er et af de mest relevante, og derfor ser vi det ofte på forskellige hjemmesider og sociale platforme. Selvom det har sine ulemper, er det kvalitet det tilbyder er anstændigt, og den gennemsnitlige bruger har sjældent brug for noget bedre.

PNG vs. JPG

PNG-formatet er meget interessant, fordi det normalt er meget større end JPG-format. Under alle omstændigheder giver det visse fordele, som ikke er mulige i JPG, såsom gennemsigtighed. Der er dog nogle grunde til, at brugere finder det praktisk at konvertere PNG-billeder til JPG uden at miste kvalitet.

Det gennemsigtighed giver dig mulighed for at skabe "tomme" rum i billeder. Det betyder, at det med PNG er muligt at gemme ikke-kvadratiske billeder (med bestemte former) og samtidig bevare deres gennemsigtighed, hvilket gør formatet særligt anvendeligt til grafisk design.

PNG-formatet er meget brugt på websteder da det er med til at udvikle et mere stiliseret udseende. Under alle omstændigheder er formatet ikke det mest anbefalede til komplekse billeder eller fotografier.

GIF

I modsætning til tidligere formater har den grundlæggende version af GIF-formatet en begrænsning på 256 farver. Af denne grund anbefales dette format ikke til lagring af billeder, da det ikke giver den bedste kvalitet, og dets vægt er heller ikke den mest passende.

Under alle omstændigheder har GIF-formatet en fordel, som de andre ikke har: det tillader det bruge animerede billeder . GIF-formatet er faktisk i stand til at gemme levende billeder, og det er derfor, det er kendt.

GIF-formatet bruges også på forskellige internetplatforme og er hovedsageligt blevet populært af memes og lignende humoristisk indhold. Ligeledes var det meget populært på ældre hjemmesider.

BMP og dets forskelle med JGP, PNG og GIF

BMP er et format skabt af Microsoft i 1986 og refererer specifikt til bitmaps . Dette format var meget populært i de tidlige år af moderne computere. Alligevel har det sine fordele og ulemper, som bør analyseres, før du bruger dette format.

BMP-formatet er en ukomprimeret format , så det vil give fremragende billedkvalitet. Under alle omstændigheder er vægten af ​​billederne generelt ret høj. Grunden til, at dets brug i onlineplatforme ikke er massiv. Brugere kan dog ændre størrelsen på eller ændre størrelsen på et billede med BMP, når det er nødvendigt.

Selvom BMP-formatet repræsenterede en revolution på det tidspunkt, viser nye teknologier sig nu mere effektive, og formatet er derfor gået ud af brug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up