Sådan ved du, om et billede eller foto er blevet ændret, har filtre eller er en fotomontage

Den teknologi, der findes i dag til fotografering og visuelle effekter, gør uden tvivl, at vi ikke længere kan skelne mellem virkelighed og redigering. Der er redigeringer gjort så godt i sådanne avancerede programmer , såsom Photoshop , at de har folieret mere end én. Eller endda ikke så avancerede programmer, men meget ihærdige redaktører og eksperter, der ved, hvordan de skal håndtere dem godt.

Redaktører, der har talentet og præcisionen til at opnå en fantastisk fotomontage, der kan narre selv den mest kræsne til fotografering.

Dette har vist sig at være et problem på tidspunkter, hvor vi falder i bedrag. På samme måde, når du virkelig har brug for sandheden af ​​billedet men det ser så godt ud, at vi ikke kunne se, om det var rettet op, selv med vores gode øje.

Der er dog mere end et trick og endda et program og en onlineapplikation, der kan hjælpe os og lette disse problemer. Dernæst vil vi bringe dig nogle løsninger og metoder, som du kan bruge til at verificere rigtigheden af ​​et billede. Og på den måde kan du se, om du har nogen filtre, redigeringer eller redigeringer.

Indeks
  1. Hvordan tjekker man fotodetaljerne?
  2. Hvilke sider hjælper mig med at se, om et billede er redigeret?
  3. Hvordan kan man sammenligne eller se oprindelsen af ​​en fotomontage?

Hvordan tjekker man fotodetaljerne?

Den første og nemmeste ting at gøre er at tjekke et fotos metadata. Hvis du har downloadet et billede, skal du overføre det til din pc. Højreklik på billedet og se egenskaberne. Klik på fanen Detaljer i det vindue, der vises. Dette vil vise dig en lang liste med billeddetaljer.

Opløsningen, datoen for optagelsen og ændringen er blandt andet opdelt i flere sektioner. Den direkte sektion, vi er interesseret i, er "oprindelse" da hvis billedet er blevet redigeret eller eksporteret fra et program, vil det nødvendigvis vises der. Husk på, at du kan finde metadata fjernet fra billeder, men dette er stadig en effektiv fælde, da mange ikke er klar over dette relevante spor.

Hvilke sider hjælper mig med at se, om et billede er redigeret?

En anden mere specialiseret måde er på siden Fotoforensics . Denne side giver mulighed for en mere direkte og præcis analyse af billederne og gør det nemt at afsløre en montage. Du skal uploade et billede fra din computer eller kopiere URL'en til et onlinebillede. Siden vil også vise dig billedets mere avancerede metadata.

Det særlige ved denne side er dog, at det udsætter billeder for et særligt mørkt filter. Måden at opleve redigering af et billede på er som følger.

Når du fører billedet gennem det mørke filter, hvis det er ægte, skal det ses jævnt i filteret. Kanterne skal være symmetriske og alt skal se ens ud; sorte og hvide pixels, der ikke skiller sig ud. Hvis der er ændringer på billedet vil dette blive bemærket, fordi vi vil se den modificerede del med lilla pixels.

Dette skyldes, at når et billede ændres eller filtre eller montager tilføjes til det, ændres de originale pixels. På denne måde tilføjes forskellige værdier og farver, der ikke matcher det originale miljø.

Denne forskel vil falde sammen på billedet i form af lysende glimt af denne violette farve. Fejlmarginen for dette er, at i meget lyse fotos kan glimt af naturligt lys også fremhæves i filteret.

Det er det dog analysere logisk og se, om det er normalt, at disse blink er på billedet eller i det område af billedet. Hvis der har været manipulation af pixels, er filteret ideelt til at afmaske en redigering.

Hvordan kan man sammenligne eller se oprindelsen af ​​en fotomontage?

På samme måde er andre nemmere metoder, når de sender dig et redigeret billede, at google det. Åbn sektion Google Billeder og træk det foto, du vil teste, fra din computer. Forhåbentlig matcher resultaterne billedet med, hvor det kom fra, hvilken side det kom fra, og hvem der tog det. En lignende fototjeneste tilbydes i dens anden sektion af Google Fotos .

Ligeledes finder du den originale version, hvis du mener, den er blevet ændret. Andre sider, hvor du kan bruge disse specialiserede søgninger er Jeffreys billedmetadatafremviser og TinEye. Disse sider hjælper dig også med at finde resultater fra billedets oprindelse. Hvornår den blev udgivet, hvor og hvis den blev udgivet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up