Sådan sætter eller opretter du firkantede parenteser på pc-tastaturet

I pakken med stavetegn der findes i verden, kan vi fremhæve flere af dem, såsom spørgsmålstegn, udråbstegn, parenteser og selvfølgelig firkantede parenteser, som ikke er meget brugte, men er kendte. Parantesetegnet er normalt sammensat af to tegn enkel. En af dem involverer åbning og den anden, lukning.

Generelt optræder disse symboler normalt, når en sætning er begrænset, og når det er nødvendigt at indsætte en anden sætning, hvilket er relateret til den tekst, der arbejdes med. Det samme symbol kan anvendes i naturens udtryk matematisk og på samme måde bruges det i computersprog.

Indeks
 1. Skriv firkantet parentes i Windows
  1. Med dit pc-tastatur
  2. Bruger ALT+ASCII kode
  3. På en bærbar
 2. Placer symbolet på en Mac
 3. Hvad er tegnet på de firkantede parenteser?

Skriv firkantet parentes i Windows

For at placere nøglesymbolet i Windows-operativsystemet skal du kende en række kombinationer, som du skal trykke på. Denne tastekombination kan dog variere mellem a computer regelmæssig og en bærbar . For at udføre proceduren på begge enheder skal du gøre følgende:

Med dit pc-tastatur

 1. Start med at placere de taster, der svarer til krogsymbolet, på dit pc-tastatur «{« og "}"
 2. Når du har identificeret dem, skal du bare trykke på dem henholdsvis uden at bruge » ALT" eller "SHIFT og de vises automatisk.

Bruger ALT+ASCII kode

Hvis ovenstående trin ikke virkede, skal du blot følge ASCII-koden, mens du trykker på "ALT"-attributten. For at gøre dette skal du følge følgende trin:

 • Start med at trykke på » ALT på dit tastatur.
 • Herefter og uden at give slip, skal du trykke på talkombinationen "123" og du vil se, at symbolet «{« vises automatisk .
 • Efter det, hvis du vil lukke nævnte tast, skal du bare gentage det, der er nævnt ovenfor, den eneste forskel er at trykke på kombinationen » 125 på det numeriske tastatur. Og du vil se krogen dukke op, men denne gang lukket "}".

På en bærbar

På en bærbar computer kan denne opgave virke lidt mere kompliceret, fordi du ikke har en fuldt numerisk tastatur som på stationære computere. Det er dog ikke umuligt, og det kræver kun et par trin for at kunne gøre det:

 1. Start med at trykke på FN nøgle , derefter Num Lock. Denne kombination af nøgler vil aktivere din bærbare computers numeriske tastatur, og fra nu af vil det være sådan her: 7, 8, 9, U, I, O, J, K, L. Bare rolig, det hele er reversibelt.
 2. Da du allerede har aktiveret det numeriske tastatur, start med at trykke på » ALT og samtidig holder du talkoden “123” nede. Der vil du se, at det symbol, vi ønsker, vises.
 3. Nu, for at kunne indtaste nøglesymbolet, men denne gang lukket "}", skal du trykke og holde den samme kombination ovenfor, med den eneste forskel, at den numeriske kombination nu vil være " 125 "og det er alt.

Placer symbolet på en Mac

Computere mac , har MacOS-operativsystemet. Fremgangsmåden for at fjerne parentessymbolet er lidt anderledes. Det er dog ikke kompliceret, og her skal vi lære dig, hvordan du gør det:

 • Hvis du har tastaturet på spansk: Start med at trykke “ALT”, tryk derefter “(“. Du vil automatisk se, at dette “}” symbol kommer frem. Denne proces vil blive udført med de to symboler, for at placere både åben og lukket.
 • Hvis du har engelsk tastatur: Den måde, hvorpå denne kode opnås, svarer til den, der udføres med det spanske tastatur.
 • Her er tastekombinationen » ALT + {" for at åbne den og " ALT +}" for at lukke den.

Hvad er tegnet på de firkantede parenteser?

Det er kendt det samme som buede seler, og de er ret ens og forveksles med parenteser. De bruges på samme måde til at begrænse en tekst, det bruges også i skematiske lister og matematiske ligninger.

Det er derfor et symbol, der omfatter en stort antal elementer og handlinger i den skrevne og matematiske verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up