Hvordan man ved og ser, hvilke DLL-filer der bruges af programmer på min pc

DLL-filer er en slags bibliotek, hvor der er forskellige typer koder, der kan bruges af forskellige programmer samtidigt. Hvordan kan vi vide og se, hvilke DLL-filer der bruges af programmerne på vores pc ? Nå, her skal vi hjælpe dig med at finde ud af det, du kan endda lære at køre en DLL-fil som et Windows-program.

Det er værd at påpege, før du giver forklaringen, at forkortelsen DLL kommer fra dynamisk link bibliotek engelsk, og at det er et oversat dynamisk linkbibliotek.

Programmer, der deler koder indeholdt i DLL-filer, indlæser disse oplysninger i CPU-hukommelsen. takket være' kommandopromptværktøj, vi kan kontrollere, hvilke DLL-filer der bruges. Vi kan også se, hvilke specifikke filer hvert program kører.

Hvordan man ved og ser, hvilke DLL-filer der bruges af programmer på vores pc

DLL-filer tillader blandt andet at optimere den effektive brug af processorhukommelse. Ved at tillade genbrug af kode reducerer det den harddiskplads, der kræves for at køre den samme kode i flere programmer.

Når dette sker, kan oplysninger fra kørende DLL'er indsamles fra hukommelsen. Også, hvis du ikke længere har brug for det, kan du slette en DLL-fil, der er i brug på Windows, med blot et par trin.

For at få adgang til disse oplysninger skal man gå til menuen "Start" og klikke på "Kør" for at få adgang til kommandopromptværktøjet. Når dialogboksen åbnes, er det nødvendigt at indtaste bogstaverne "cmd" (kommando) og give "enter" til "Ok".

Når vi udfører denne handling, vil vi være i stand til at få adgang til en dialogboks. Vi fortsætter med at skrive den angivne kommando for at anmode om oplysningerne om filer, som vores pc kører på dette tidspunkt af systemet. På denne måde vises alle indlæste DLL-filer og kørende programmer.

Hvilken kommando skal bruges til at finde DLL-filer

Hvis vi vil vide, hvilke DLL-filer der indlæses af et bestemt program, skal vi udvide kommandoen lidt. Vi skal indtaste teksten: opgaveliste / m / fi “imagename eq [programname]".

Som du kan se, er programnavnsudtrykket i den foregående kommando omgivet af firkantede parenteser. Dette skyldes, at vi faktisk mellem disse firkantede parenteser skal skrive navnet på det specifikke program, vi ønsker at studere.

For eksempel, placere: opgaveliste /m /fi "imagename eq winrare.exe", vi får en liste over DLL-filer som udføres af denne applikation.

På denne måde kan vi vide og se, hvilke DLL-filer der til enhver tid bruges af programmer på vores pc.

At kende DLL-filer kan hjælpe os med at tilpasse vores pc

Du har måske bemærket, at når du opretter en mappe og tilpasser den med et ikon, Windows-systemet fører os til shell32.dll-stien, som er et dynamisk linkbibliotek. Men det er blot en af ​​mange DLL'er, der kan give os ikoner. Der er andre, der endda indeholder meget højere opløsningsikoner.

Blandt dem er: imageres, wmploc, netshell, moricons, ieframe, compstui, pnidui og netcenter. De indeholder alle mange ikoner, som vi kan bruge til at personliggøre vores pc. Og de er nemt placeret i stien: "C:\Windows\System32\".

Indeks
  1. Hvordan man ved og ser, hvilke DLL-filer der bruges af programmer på vores pc
    1. Hvilken kommando skal bruges til at finde DLL-filer
  2. At kende DLL-filer kan hjælpe os med at tilpasse vores pc

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up